Poliția începe să-și recunoască statutul de organ de represiune folosit de politruci împotriva protestelor anti-guvernare

Sindicaliștii de la Europol susțin că Poliția Română este folosită în funcție de „influențele politice”. Acuzația se bazează pe o adresă trimisă de conducerea MAI prin care li se solicita polițiștilor să adune informații despre manifestațiile publice ce erau anunțate în perioada următoare.

Sindicaliștii au anunțat pe Facebook faptul că polițiștilor din țară li s-a cerut, prin intermediul unei adrese a Ministerului de Interne, să culeagă informații.

Să mai spună cineva că Poliția Română nu este folosită în funcție de influențele politice. O adresă transmisă la nivelul tuturor județelor transpune solicitarea conducerii MAI de a culege informații referitoare la manifestațiile publice preconizate în perioada următoare”, au anunțat sindicaliștii de la Europol pe Facebook.

Sindicaliștii mai spun că în loc să se ocupe de infractori, polițiștii sunt puși să dea amenzi pentru lipsa măștii de protecție și să adune informații despre protestele antiguvernamentale.

Ce dosare penale, ce documentare a grupărilor infracționale, ce minori dispăruți și fete traficate, ce furturi de material lemnos, nimic din toate aceasta nu mai contează! Munca de poliție în vremurile acestea înseamnă să dai amenzi pentru mască, să stai în filtre și să culegi informații despre cei care vor să protesteze împotriva măsurilor Guvernului. Asta vor cei care ne conduc”, a mai precizat Europol.

Citiți și:
Poliția americană experimentează o nouă armă. Este descrisă ca „dezumanizantă și crudă”
Secretul a ieșit la iveală: Poliția Federală germană a cumpărat programul spion „Pegasus”

 

yogaesoteric
23 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More