Politologul american Harry Kazianis: În interesul nostru național este necesar să vorbim cu Putin. Kievul nu are forța de muncă, resursele sau capacitatea militară generală pentru a câștiga ceva în acest moment

Statele Unite și aliații săi ar fi cazul să se gândească la deschiderea canalelor de comunicare cu Rusia în legătură cu conflictul din Ucraina, pentru a demara negocierile și pentru a evita o escaladare care ar putea declanșa un schimb de lovituri nucleare, a declarat politologul american Harry Kazianis într-un articol postat pe Statecraft.

În mod clar, Washingtonul și aliații săi ar fi necesar să găsească modalități de a deschide comunicațiile cu președintele rus Vladimir Putin, pentru a urmări să pună capăt luptei”, a spus expertul.

Acești pași vor fi dificili din punct de vedere politic pentru Occident, a subliniat el. „Dar este totuși în mod clar în interesul nostru național să facem aceasta”, a subliniat el.

Diplomația este necesară pentru a evita ca un scenariu mai periculos al conflictului actual să devină un impas nuclear, a spus el. „De fapt, se pare că tensiunile cresc în fiecare secundă”, a adăugat Kazianis.

Având în vedere mizele – printre ele, posibilitatea ca Rusia să se simtă atât de blocată încât să se îndrepte către arsenalul său de 6.400 de focoase nucleare și să urmărească să pună capăt războiului din Ucraina în condițiile proprii, în ciuda riscului unui holocaust nuclear – discuțiile ar fi necesar să aibă deja loc”, a insistat politologul.

După cum a subliniat expertul, „Kievul nu are forța de muncă, resursele sau capacitatea militară generală pentru a câștiga ceva în acest moment”.

Da, au avut succes recent, deoarece Administrația Biden îi inundă cu arme din propriile noastre stocuri militare”, a spus Kazianis.

În opinia expertului, dacă situația actuală persistă, cererile regimului de la Kiev pentru arme din ce în ce mai avansate vor crește. „Aici intrăm în ape periculoase”, a subliniat el.

Expertul american a spus că el însuși a participat la peste treizeci de simulări de luptă în jocuri de război sub propria sa conducere pentru un contract privat de apărare, în ultimele câteva luni, „privind la diferite aspecte ale războiului Rusia-Ucraina și un aspect este clar: riscurile unui război nuclear cresc semnificativ cu fiecare zi care trece”.

De fapt, în 28 din cele 30 de scenarii pe care le-am condus de la începutul războiului, are loc un fel de schimb nuclear”, a spus expertul.

Deși fiecare scenariu a postulat un punct diferit în care Moscova decide să folosească o armă nucleară tactică pentru a contracara platformele convenționale pe care nu le poate înfrânge cu ușurință, riscurile ca Rusia să folosească arme nucleare cresc pe măsură ce capacități militare noi și mai puternice sunt introduse în câmpul de luptă de către Occident”, a subliniat expertul.

Vestea bună este că există o cale de ieșire din această criză – oricât de imperfectă ar fi aceasta. În cele două scenarii în care războiul nuclear a fost evitat, negocierile directe au dus la încetarea focului”, a spus politologul american.

Citiți și:
Soros, oligarhii ruși și sfetnicul Nenorocire
„Acum plătim înmiit, nu doar în termeni de vieți omenești”
Rusia, ca inutilă imagine a inamicului (I)

 

yogaesoteric
11 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More