Primul oraș din Europa care trece la dieta vegană. Au semnat un tratat internațional

Un oraș din Marea Britanie a semnat un tratat internațional pentru ca cetățenii săi să devină vegetarieni.

Haywards Heath a devenit primul oraș din Europa care a aprobat un tratat ce prevede trecerea la o alimentație pe bază de plante pentru combaterea schimbărilor climatice. Cei 34.000 de locuitori sunt încurajați să renunțe treptat la consumul de produse de origine animală.

Toată lumea trece pe dieta vegană

Orașul, situat în comitatul englez West Sussex, se alătură unei liste de municipalități din întreaga lume care au semnat deja tratatul, printre care Boynton Beach din Florida și Rosario din Argentina. Tratatul are ca scop „să convingă liderii mondiali să încurajeze societatea să își modifice treptat dieta, renunțând la produsele de origine animală”.

Consiliul municipal din Haywards Heath va lansa un program de mediu pentru educație și afaceri, ale cărui pietre de temelie sunt reducerea risipei alimentare și promovarea alimentației pe bază de plante. Tratatul conține 38 de recomandări printre care: interzicerea de noi ferme de creștere a animalelor sau abatoare, încurajarea micilor fermieri, educarea publicului și a elevilor și sprijinirea tranziției la o dietă vegană în școli, spitale și centre de îngrijire pentru pensionari.

Ca un prim pas, școlile și întreprinderile din orașul englez vor fi rugate să reducă risipa de alimente și să promoveze o dietă vegană. Aceștia vor primi sprijin material și financiar din partea primăriei. Ca răspuns la modificările pe care le implică tratatul, se va crea, de asemenea, un sprijin financiar pentru fermierii care vor face din securitatea alimentară pentru toți o prioritate.

Un tratat sprijinit și de Paul McCartney

Tratatul privind alimentele vegetale se bucură de sprijinul multor celebrități, printre care cântăreții Paul McCartney și Moby și actorul Joaquin Phoenix. De la lansarea sa, în august 2021, inițiativa a primit sprijinul a 43.000 de persoane, printre care laureați ai premiului Nobel, oameni de știință din cadrul IPCC, peste 800 de ONG-uri și companii, scrie Le Point.

Omenirea nu a consumat niciodată atât de multă carne. Producția a crescut de la 70 de milioane de tone în 1961 la 330 de milioane de tone în 2018, în paralel cu creșterea nivelului de trai din Occident. În condițiile în care țările emergente urmează aceeași tendință, producția mondială de carne ar urma să ajungă la 524 de milioane de tone în 2080, conform proiecțiilor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Citiți și:
Avantajele certe ale alimentaţiei vegetariene. Motivele pentru care tot mai mulţi oameni renunţă la carne
În Chișinău există deja o grădiniță pentru vegetarieni! Copiii ce o frecventează fac HATHA YOGA și se călesc cu apă rece
Familia lui Sting își cultivă singură toate legumele!

 

yogaesoteric
20 octombrie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More