PRINCIPALELE SEMNIFICAŢII ASTROLOGICE ALE MOMENTULUI OCULT DE HIATUS 2010


completare realizată de astrolog Felicia Bratu
la această analiză s-a folosit sistemul de case egale occidental
redactarea finală a textului a fost realizată de instructor yoga Nicolae Catrina –

Careul în T al temei, cu cele cinci planete pe care le angrenează, combinat cu Ascendentul în Vărsător şi Lilith în Casa I, poate conduce şi la o puternică predispoziţie către revolte a mase mari de oameni, revolte care vor avea ca punct de plecare mai ales restricţiile şi neajunsurile financiare şi materiale.

Am putea spune, studiind tema momentului de maxim al hiatusului solar din acest an, că ne aflăm într-un moment în care Divinitatea cere imperios omenirii să-şi „restructureze” din temelii, în vederea unei reale transformări interioare, aproape toate principiile care îi structurează viaţa şi care astăzi sunt unanim acceptate, inclusiv viziunea generală asupra planului material. Aceasta presupune elaborarea unei veritabile strategii a transformării şi nu violenţa. Însă Lilith în Casa I nu va facilita deloc renunţarea la violenţă. În plus, este posibilă şi o altă manifestare a ei: un fel de „prostire” a oamenilor, în sensul de a nu îndrăzni să ia poziţie şi atitudine faţă de mizeriile cu care este tot mai mult impregnată societatea actuală.

Este necesar de asemeni să reflectăm la felul în care am înţeles şi am abordat până acum diferitele probleme de viaţă şi la ce am făcut apoi concret pentru a le depăşi (aceste aspecte sunt indicate de poziţionarea lui Mercur retrograd în Casa a VIII-a). Funcţionând în cadrul acestei configuraţii astrale ca o planetă neaspectată, Mercur ne va face ca uneori să gândim limpede, simplu şi eficient iar alteori să avem o minte foarte confuză, aceste din urmă momente fiind cele în care este foarte probabil să ne pierdem cumpătul din cauza presiunilor interioare şi exterioare pe care le resimţim atunci în mod acut.

Este de asemenea posibilă, în noul an solar care începe acum, şi o deschidere de ansamblu a umanităţii faţă de prezenţa şi ajutorul detaşat al fiinţelor extraterestre elevate, dar încă mai există multe temeri generale în acest sens. Pentru a depăşi aceste temeri, este necesar ca oamenii să renunţe definitiv la prejudecata sau dogma (de care ei încă se mai agaţă cu multă încrâncenare) că „doar noi existăm în întregul Univers”, pentru a face loc unei depline stări de mulţumire interioară şi de detaşare. Starea de detaşare şi de unitate spirituală este extrem de importantă pentru a surmonta rapid toate aceste tensiuni pe care le-am enumerat succint.

 
GLOSAR  yogaesoteric24 august 2010  

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More