Procuror cu comanda la SRI – Dezvăluiri incendiare făcute de colonel-magistratul Constantin Udrea, despre acoperiţii SRI din Justiţie

La Curtea de Apel Militară se află dovada existenţei ofiţerilor SRI în rândul magistraţilor. Dezvăluiri incendiare au fost făcute chiar de un fost judecător de la Curtea de Apel Militară, colonel-magistratul Constantin Udrea.

Constantin Udrea

Într-o conferinţă de presă susţinută în 18 august 2022, în calitate de vicepreşedinte al partidului Alianţa pentru Patrie (APP) – în care împreună cu fosta judecătoare şi preşedintă a Tribunalului Argeş, Mariana Vargă, la rândul ei vicepreşedinte APP, au analizat noile Legi ale Justiţiei – Constantin Udrea a relatat un episod uluitor care i-a confirmat existenţa acoperiţilor SRI în Justiţie. Mai exact, Udrea a dezvăluit că a avut de soluţionat dosarul unui ofiţer SRI, trimis în judecată pe motiv că divulgase numele unui procuror care la rândul său era ofiţer deplin acoperit al SRI.

Prezentăm declaraţia colonel-magistratului Constantin Udrea, fost judecător la Curtea de Apel Militară, în prezent vicepreşedinte APP:

„Ce se petrece cu cei care (n.r. – ofiţeri SRI) pătrund în sistemul judiciar fie ca judecători, fie ca procurori? Eu am întâlnit date concrete în dosare soluţionate complet. Nu pot să le spun numele pentru că……. Aici sunt două chestiuni: legea specială care guvernează activitatea serviciilor secrete spune că orice activitate a lor este secret de stat, adică strict secretă, în timp ce legea noastră, legea de organizare judiciară, legea statutului magistraţilor, nu sunt legi speciale privind protecţia secretului de stat. Cu alte cuvinte, dacă vrei să te protejezi este necesar să ai grijă să nu le comunici numele. Dar eu am întâlnit în cauze, judecând un dosar al unui ofiţer SRI, când respectiva persoană fusese trasă la răspundere pentru că scăpase, divulgase numele unui procuror care era ofiţer deplin acoperit.

Acest aspect nu e de joacă, şi este necesar să ştiţi că atunci când un magistrat, fie că e procuror sau judecător, se află în legătură cu un serviciu secret, indiferent că este cadru acoperit, deplin conspirat cum spun ei, sau colaborator, informator sau orice altceva, este necesar să ştiţi că acela nu mai este magistrat, deoarece este la ordin. Serviciile secrete lucrează după principiul organizării şi funcţionării organismelor militare, adică la ordin. Acolo neexecutarea ordinului, ca în orice structură militară, înseamnă infracţiune, insubordonare.”

Citiţi şi:
SRI, din politică și justiție, în economie
Stupefiant: Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, i-a cerut SRI-ului să se verifice singur
Umbra SRI în justiție – Îngrijorarea judecătoarei CSM Gabriela Baltag: „Implicarea SRI în sistemul judiciar a fost și este evidentă. Cred ca nici nu a trecut” (I)

 

yogaesoteric
21 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More