Șeful FED anunță zile grele pentru americani: Dureri pentru gospodării și companii

Economia SUA va avea nevoie de o înăsprire a politicii monetare „pentru o perioadă”, înainte ca inflaţia să fie sub control, un fapt care ar putea însemna o creştere mai lentă, o piaţă mai slabă a forţei de muncă şi „unele dureri” pentru gospodării şi companii, a afirmat preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Jerome Powell, avertizând că nu există o cură rapidă pentru contracararea creşterii rapide a preţurilor, transmite Reuters.

Reducerea inflaţiei va necesita probabil o perioadă îndelungată în care creşterea ar fi mai redusă decât de obicei. Mai mult, va fi probabil şi o slăbire a pieţei forţei de muncă. Deşi ratele mai ridicate ale dobânzilor, creşterea mai lentă şi o piaţă mai slabă a forţei de muncă vor reduce inflaţia, ele vor aduce şi unele dureri gospodăriilor şi companiilor”, a declarat Powell în discursul pregătit pentru reuniunea bancară de la Jackson Hole, Wyoming, SUA, care a avut loc la finalul lunii trecute.

El a adăugat: „Acestea sunt, din păcate, costurile reducerii inflaţiei. Dar eşecul restabilirii stabilităţii preţurilor ar însemna suferinţe şi mai mari”.

Citiţi şi:
Cum au ajuns bogații să aibă și mai mulți bani, când economia mondială este în criză
Fețele inflației, spaimele SUA și UE

 

yogaesoteric
21 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More