Punctul de vedere al instructorului yoga Mihai Stoian asupra articolului fals ce i-a fost atribuit

 
articol preluat de pe blogul www.mihaistoian.net , unde a apărut cu titlul:
 

Noi exemple de aplicarea unor tehnici de dezinformare în campania împotriva NATHA şi MISA
Un articol fals semnat cu numele meu circulă pe Internet

 
de Mihai Stoian
 
Am avut ocazia să prezint în conferinţa mea din 16 August 2009, intitulată „Cine este Jesper?” câteva tehnici profesioniste de dezinformare folosite în campania mediatică împotriva NATHA din Danemarca. Este vorba de aceleaşi tehnici care sunt folosite de aproape două decenii în campania mediatică dusă de presa din România împotriva MISA. Puteţi viziona aici această conferinţă, în limba engleză:
http://www.mihaistoian.net/category/latest-news/new-important-announcement
 
În campania mediatică anti-MISA din România numele meu este deseori vehiculat şi, evident, aceasta nu în sens pozitiv. Recent am avut surpriza să constat o nouă manevră pusă la cale de detractorii MISA, manevră care evidenţiază, încă o dată, resursele considerabile pe care aceştia le alocă acestei campanii de dezinformare. Activiştii site-urilor împotriva MISA au publicat pe internet o „clonă” a site-ului oficial al MISA, yogaesoteric.net , adică o copie parţială a acestui site, având însă o altă adresă. De fapt, ei au reactivat o clonă mai veche, din luna mai 2008. Pe acest site ei au publicat un articol pasă-mi-te semnat de mine, articol care este absolut aberant şi pe care îl reproduc în continuare.

Aparent aceasta a fost o gluma de 1 aprilie însă în subsidiar se ascunde o intenţie bine calculată, având doar ca scuză de faţadă gluma de 1 aprilie.

Manevra în această situaţie este dublă: pe de o parte se lansează idei false şi zvonuri aberante în această perioadă sensibilă, iar pe de altă parte, tot denigratorii MISA ne atacă pentru acele aberaţii făcute publice, ca şi cum noi am fi făcut astfel de afirmaţii. După publicarea acestui articol în data de 1 aprilie 2010, Cecilia Tiz, binecunoscuta activistă anti-MISA care nu ezită să-şi expună de-a dreptul obscen, pretutindeni, răutatea şi ura incomprehensibilă la adresa şcolii noastre de yoga, a şi sărit cu nişte comentarii caustice, jignitoare şi vulgare. Chiar dacă ulterior a fost atenţionată de alţii că articolul respectiv este o „păcăleală de 1 aprilie”, Cecilia nu-şi retrage aprecierile şi comentariile. Prin urmare, atât articolul fals cât şi comentariile dumneaei rămân postate pe Internet şi, pentru un cititor neatent, pot părea veridice şi, evident, ambele fac deservicii de imagine atât MISA cât şi mie personal.

De altfel aceste acţiuni se fac tocmai pentru a mai atrage atenţia celor pentru care numele meu devine un factor de trezire a interesului în condiţiile în care audienţa acţiunilor făcute de aceşti activişti anti-MISA scade pe zi ce trece. Se speră astfel ca prin asemenea manevre, cum ar fi publicarea unor articole în numele unora dintre noi, să se reanimeze activitatea de pe forumurile de calomniere publică a şcolii noastre.

Din fericire, articolul respectiv care îmi este atribuit se remarcă doar prin faptul că este neobişnuit de abscons, complicat şi plictisitor. Nu-mi imaginez că cineva l-ar citi de bună-voie sau de curiozitate, măcar, până la capăt. Frazele lungi şi întortocheate, cuvinte pompoase fără acoperire, idei găunoase se succed, intercalate cu câteva fragmente mai credibile, în care se prezintă istoricul MISA şi câteva elemente de ordin general despre cazul juridic al lui Gregorian Bivolaru. Dar dincolo de asta, articolul vehiculează nişte idei aberante şi sectare pe care evident că nu doar că nu le-am emis, ci nici nu le împărtăşesc.

Iată principalele idei aberante lansate de acest articol:
– Prin tenta ridicolă conspiraţionistă cu care e redactat, acesta vrea să ridiculizeze afirmaţia noastră cum că atacurile virulente împotriva MISA sunt datorate, printre altele, dezvăluirilor zguduitoare realizate despre Gregorian Bivolaru despre secta satanică a francmasoneriei mondiale.

– Prin modul alambicat pseudo-filozofic de a se exprima cu privire la realitatea faptică, articolul vrea să ne facă să părem nişte lunatici şi ciudaţi, complet rupţi de realitate şi „duşi cu pluta”. Această imagine de lunatici cu tendinţe anarhiste s-a urmărit să se creeze despre şcoala NATHA în atacurile mediatice din Danemarca şi cu această ocazie s-au putut vedea şi mai clar „sforile” ce se trag în cazul MISA şi Gregorian Bivolaru.

– Prin modul în care se vorbeşte despre faptul că „mişcarea noastră nu poate fi decapitată” şi despre filialele noastre din alte ţări, se induce ideea că nu ar conta pentru noi atât de mult faptul că Gregorian Bivolaru este liderul nostru spiritual şi că noi am fi un fel de organizaţie politică militantă şi cu iz spiritual. Discreditarea rolului Ghidului spiritual nu este un element nou în cadrul acestor campanii, aceleaşi tendinţe însă chiar şi mai evidente fiind lansate de către ziarul danez care, cu câţiva ani înainte se erija (în mod ipocrit) în apărătorul dreptului la libera exprimare.

– Prin modul în care se vorbeşte despre constituirea şcolilor noastre din străinătate ca „un plan spiritual discret”, de parcă ar fi vorba de o conspiraţie, se creează o falsă impresie. În fapt cel care a scris articolul s-a dat de gol în ceea ce priveşte concepţiile de viaţă şi ideile preconcepute cu care priveşte MISA. Zugrăvirea şcolilor de yoga sub forma unor grupări oculte cu propria lor agendă nu putea să iasă decât din mintea unei persoane care vede în conspiraţie un mod legitim de acţiune. Adevărul este că toate aceste şcoli din străinătate care predau yoga pe sistemul promovat de MISA şi de Gregorian Bivolaru sunt şcoli înfiinţate legal, dar, evident, sunt asociaţii independente în ţările respective.

– La fel, cu afirmaţii care sună mai degrabă a fi scoase din Protocoalele maeştrilor francmasoni, precum „să continuăm ceea ce ne-am propus fără să ne abatem nicio câtime de la ţel” se urmăreşte să se inducă din nou ideea că noi am avea vreun plan ascuns, secret şi prin aceasta se oferă posibilitatea acestor detractori să facă scandal plecând de la aceste farse pe care şi le inventează tot ei.

– Prin exprimările alambicate, pompoase şi găunoase, articolul caută să indice ideea că noi – şi eu în special – am fi tributari unui spirit sectar ai cărui prozeliţi am fi. Se afirmă patetic de exemplu că „pentru cei dintre voi care simt deznădejdea în aceste momente le amintesc încă o dată că suntem aici pentru toţi cei care au nevoie de călăuzire spirituală”, sau cu elan pioneresc se declamă despre „puterea exemplului iniţiatorului Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut pe care o vom exemplifica şi noi cu aceeaşi ardoare”. Aceste aberaţii nu mai au nevoie de comentarii. Iată însă că ele sunt prezentate pentru a ne pune într-o lumină defavorabilă de fiinţe dezaxate, ciudate, fanatice.

– Nu pot să nu remarc în acest articol prefigurarea – într-un mod destul de subtil ce-i drept – a profilului moral al fanaticului pe care vor să mi-l atribuie – cu câte eforturi – aceşti agenţi ai denigrării şi calomniei. Caută astfel ca prin orice mijloace să strecoare direct în subconştientul colectiv ideea că cei care practică yoga la şcoala MISA sunt nişte fanatici ciudaţi şi radicali, acesta fiind primul pas către acuzaţii şi demonizare publică.

Cu toate eforturile disperate de a se sădi aceste imagini aberante în subconştientul colectiv totuşi remarc şi faptul că mulţi oameni încep să se dezică de aceste manevre şi nici nu mai citesc ceea ce debitează aceşti calomniatori profesionişti. Tocmai de aceea ei au recurs acum chiar şi la asemenea strategii de manipulare, riscând astfel să fie şi mai mult expuşi.

Iată în continuare în întregime articolul fals care mi-a fost atribuit de denigratorii MISA care, în acest „joc” lipsit de reguli şi de scrupule, ei aruncă mingea în joc, ei driblează, ei pasează, dar, din fericire, nu reuşesc să marcheze niciun punct.

Să continuăm ceea ce am început împotriva planurilor malefice reflectate în nestatornicia planului fizic şi evenimentele sale lipsite de semnificaţie

de Mihai Stoian

Ca o dovadă ce nu mai poate fi contestată a manevrelor mârşave din culisele tenebroase ale justiţiei româneşti care a atins cote sufocante ale corupţiei şi servilismului politicianist, recentele evenimente precipitate ale procesului intentat în mod abuziv ghidului nostru spiritual se constituie într-o sui generis acţiune coordonată din umbră de securitate şi serviciile secrete aservite francmasoneriei la comanda cărora au avut loc descinderile din martie 2004, eveniment ce a constituit un prim semnal vizibil al structurilor masonice deranjate din temelii de dezvăluirile fără precedent ale lui Gregorian Bivolaru. După cum ştiţi, nu întâmplător acţiunea din martie 2004 a fost numită Acţiunea Christ.

Să ne reamintim cu toţii poveţele lui Luca (1.1) „Deoarece mulţi s-au încercat să alcătuiască o istorisire despre faptele deplin adeverite între noi / Aşa cum ni le-au lăsat cei ce le-au văzut de la început şi au fost slujitori ai Cuvântului / Am găsit şi eu cu cale, preaputernice Teofile, după ce am urmărit toate cu de-amănuntul de la început, să ţi le scriu pe rând / Ca să te încredinţezi despre temeinicia învăţăturii pe care ai primit-o.”

Reamintim că încă dinainte de „Revoluţia” din 1989, Gregorian Bivolaru a fost controlat permanent de Securitate, pentru că practica şi preda yoga. El a fost închis de două ori, apoi internat cu forţa într-un spital psihiatric în vremea regimului comunist (soluţia adoptată în perioada comunistă pentru a scăpa de persoanele incomode, deoarece ideologia comunistă nu permitea să existe deţinuţi politici). Care a fost vina lui Gregorian Bivolaru? Faptul că a corespondat cu Mircea Eliade, că a continuat să practice şi să predea yoga în particular în perioada 1982-1989, dovezi că este capabil să facă oricând faţă atacurilor subtile şi fizice ale francmasonilor.

După Revoluţie, Gregorian Bivolaru a pus bazele MISA, împreună cu un grup de prieteni yoghini. Primele conferinţe şi cursuri de yoga care au avut loc în ianuarie 1990 s-au bucurat de un succes extraordinar. Mii de persoane s-au înscris la cursurile de Yoga deschise de MISA în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, în primele luni ale anului 1990. În anii următori, au fost deschise cursuri în tot mai multe oraşe din ţară, apoi şi în străinătate. Ceea ce noi acum numim Fenomenul MISA a luat tot mai multă amploare, în ciuda unor continue agresiuni, şicane, abuzuri din partea autorităţilor, cu sprijinul servil al mass-media. Aşa cum am arătat într-un raport susţinut în plenul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, doar în perioada 1997 – 2006, în presa românească au apărut nu mai puţin de 2.700 de articole denigratoare şi calomnioase îndreptate doar împotriva şcolii noastre de yoga.

În mod deloc surprinzător, mai ales având în vedere autenticitatea discutabilă a evenimentelor din 1989, Gregorian Bivolaru a continuat să fie pe lista persoanelor incomode şi după 1989. Periodic, presa lansează atacuri extrem de virulente, pline de venin şi bazate doar pe minciuni, veritabile campanii de presă în scopul denigrării şi discreditării MISA şi a lui Gregorian Bivolaru. Regăsim în acestea acuzaţiile aberante şi mentalitatea Securităţii. Pentru că el era cel vizat şi atacat în primul rând în aceste veritabile campanii de presă, Gregorian Bivolaru s-a retras de la conducerea MISA în 1995, şi ulterior chiar a încetat să mai susţină personal cursuri de yoga.

Ceea ce refuză cu încăpăţânare să vadă în tâlcul tuturor acestor întâmplări, toată şleahta denigratorilor vânduţi pentru un pumn de arginţi este că Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut este mai întărită şi mai puternică decât oricând având un număr de 70.000 de cursanţi şi simpatizanţi în mai mult de 30 de ţări, UN NUMĂR DE DOUĂ ORI MAI MARE decât cel pe care îl avea atunci când Gregorian Bivolaru a părăsit în mod voit România pentru a se preda judecăţii şi ulterior a fi declarat nevinovat de către Curtea Supremă de Justiţie din Suedia dând o palmă spirituală fără precedent pe obrazul corupt al justiţiei din Romania.

Ceea ce refuză cu îndârjire să vadă slugile francmasonilor ale căror planuri au fost dejucate este că Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut este un fenomen spiritual complex care nu poate fi decapitată prin orice fel de decizii, oricât de radicale, împotriva unui singur om care le-a ţinut piept cu succes până în prezent. În orice fel de situaţie, ca şi cea de acum, mobilizarea noastră exemplară este necesară aşa cum numai un orb nu poate constata că MISA este un refugiu pentru cei care jinduiesc către o viaţă spirituală autentică şi că nu pot pune zăgaz acestui fel prin probabila încarcerare a unui om. Acesta a fost de altfel şi planul spiritual discret atunci când am decis să constituim cursurile şcolii noastre de yoga drept filiale independente cu puterea şi capacitatea de a se regenera şi auto-conduce iar indiferent de planul fizic şi evenimentele sale caracterizate de nestatornicie vom continua misiunea spirituală cu şi mai multă forţă şi dăruire.

Vă anunţ pe această cale că MISA este un spirit şi o dăruire exemplare iar evenimentele din plan fizic va trebui să le depăşim aşa cum ne sunt acestea relevate prin acceptare deplină a acestor jocuri de situaţii să nu deznădăjduim deoarece nimic nu ne lipseşte şi continuăm împreună ceea ce ne-am propus fără să ne abatem nicio câtime de la ţel.
Iar pentru cei dintre voi care simt deznădejdea în aceste momente le amintesc încă o dată că suntem aici pentru toţi cei care au nevoie de călăuzire spirituală în aceste momente pe care trebuie să le depăşim fără să ne abatem de la ţelul nostru spiritual, prin puterea exemplului iniţiatorului Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut pe care o vom exemplifica şi noi cu aceeaşi ardoare. Vom arăta că putem fi la înălţime, indiferent de greutatea testelor spirituale care ne sunt plănuite în acest plan fizic nestatornic!


Citiţi şi:
Câteva exemple de încălcări ale drepturilor omului în cazul Gregorian Bivolaru
Sinteza abuzurilor autorităţilor române asupra lui Gregorian Bivolaru

Mihai Stoian
31 martie 2010

 

Citiţi şi:

Noi manevre împotriva MISA: site-uri false care imită site-ul yogaesoteric

Noi dovezi zdrobitoare privind implicarea unor agenţi ai serviciilor secrete şi mercenari în activităţile site-urilor de propagandă împotriva MISA 
 
 

yogaesoteric

13 aprilie 2010

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More