Puternicul, vegetarianul și longevivul secolului XX: Joe Rollino

Puțini oameni știu că în secolul XX a trăit un bărbat vegetarian foarte puternic, pe nume Joe Rollino. La vârsta de 104 de ani, el îndoia moneda cu degetele! 

Aspectul său fizic la o asemenea vârstă era uimitor, dar cu doar câteva luni înainte de aniversarea a 105 de ani a avut un accident – în orașul Coney Island, în care a trăit toată viața, a fost lovit de un minivan. Șoferul, o femeie de 54 de ani, nu consumase băuturi alcoolice și nu a încălcat regulile de circulație, dar semnalul de la mașina sa nu funcționa, ceea ce a cauzat tragedia.

De la 20 de ani, el nu a mâncat carne, nu a băut alcool, nu a fumat și, în general, a dus un stil de viață sănătos și sportiv. În 1920, a fost numit cel mai puternic om, reușind să ridice 1452 kg. 

Istoricul său este demn de respect: boxer, foarte puternic, veteran de război, atlet, legenda Brooklyn-ului. El a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Ridica greutăți uriașe cu dinții – 215 kg! Cu un deget ținea o greutate de 290 kg!

Joe avea un trup îndesat – la o înălțime de 165 cm, cântărea doar 68 kg, ceea ce nu l-a împiedicat să rămână uimitor de puternic.

Citiţi şi:

Kazim Gurbuz are 95 de ani, practică yoga şi este vegetarian

O echipă de fotbal formată din sportivi vegani a ajuns în Liga Profesionistă a Anglieiyogaesoteric

3 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More