Putin: Uniformizarea lumii este imposibilă. E nevoie de un nou sistem

 

Uniformizarea lumii este imposibilă pentru că toate țările sunt diferite, însă este nevoie de un sistem în care diverse valori și idei ar putea să coexiste și să se îmbogățească reciproc, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în discursul rostit la reuniunea clubului de dezbateri Valdai, din luna octombrie 2019.

„Dacă este să vorbim de lume în ansamblu, din moment ce toate statele, evident, sunt diferite, uniformizarea, universalizarea este imposibilă prin definiție. Este nevoie de un sistem în care ar putea coexista diverse valori, idei, tradiții, care s-ar îmbogăți reciproc, păstrându-și și subliniindu-și identitatea și diferențele”, a declarat liderul rus.

El a vorbit de asemenea despre relația dintre suveranitate și globalizare, menționând că țările asiatice demonstrează că principiile suveranității naționale nu contravin deschiderii și globalizării, iar dezvoltarea durabilă este posibilă în baza independenței și autonomiei.

„Demonstrând exemple de progres, statele asiatice își păstrează autenticitatea, își păstrează tradițiile, nu își uită originile. În mișcarea lor înainte, ele demonstrează că principiile suveranității naționale nu contravin deschiderii și globalizării, că o dezvoltare durabilă este posibilă având la bază independența și autonomia, fără a fi nevoie să se renunțe la acestea”, a subliniat Putin.

Citiţi şi:

A treia utopie: globalismul

Utopia rezilienței și a multilateralismului, în opoziție cu pragmatismul de dezvoltare a națiunilor

De ce a anunțat președintele Putin un referendum referitor la modificarea Constituției în Rusia (I)

 

yogaesoteric
11 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More