Rafila recunoaște: Încă 2 milioane de doze expirate, încă 6 milioane de euro aruncate. Cîțu, scoate banii!

Guvernanții din România au irosit aproximativ 6 miliarde euro pe „vaccinuri” anti-covid care au expirat. Deși nu poate face declarații exacte cu privire la numărul dozelor expirate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a precizat că este vorba despre aproape 2 milioane de seruri anti-covid, a căror valoare ar ajunge la aproximativ 6 milioane de euro. Valorile sunt estimative, din cauza confidențialității contractelor ministrul neputând oferi date exacte, notează Evenimentul Zilei.

Guvernul României are contrate de achiziționare a „vaccinurilor” anti-covid până în 2023. Iar asta, pe lângă dozele rămase de anul trecut sau cele din acest an care fie au expirat, fie au fost donate. Costurile suportate pentru serurile anti-covid nu acoperă doar achiziția acestora. În cazul celor de la Pfizer și Moderna, pe lângă depozitarea la temperaturi scăzute, există și costuri aferente distrugerii conforme a acestor materiale biologice speciale. Alexandru Rafila susține că un vaccin costă aproximativ 3 euro, ceea ce înseamnă că peste 6 milioane de euro din buget au fost irosiți, potrivit infoactual.ro, care citează spotmedia.ro.

Însă, conform datelor ActiveNews, suma cea mai mică, de circa 10 lei, era aferentă serurilor AstraZeneca, cele de la Pfizer fiind semnificativ mai scumpe, ajungând la aproximativ 100 de lei bucata, în timp ce serurile Moderna, la aproximativ 140 de lei. Acesta este costul „vaccinului gratuit” plătit de la bugetul de stat, din contribuțiile inclusiv ale nevaccinaților, pentru ca o minoritate să plece „liberă” în concediu și să intre în mod exclusivist în magazine și mall-uri înainte ca, surpriză, să afle că după doza a treia i se pregătește și a patra, ba chiar și a cincea, conform unui anunț recent al producătorilor de seruri experimentale.

Interesul pentru vaccinarea anti-covid este în prezent la cele mai scăzute cote, motiv pentru care Guvernul României a vândut sau a donat circa 6,5 milioane de doze. Vai de „fericiții beneficiari” ai rebuturilor guvernului Cîțu!

Scopul vaccinării, ca acțiune de sănătate publică, este oprirea transmiterii, iar la început vaccinurile ofereau 90% protecție împotriva îmbolnăvirii (conform propagandei oficiale, însă datele ulterioare au relevat un procent real de sub 1%. Mai exact, de 0,84%, n.r.).

Pe măsura modificării tulpinilor circulante, eficacitatea, chiar cu trei doze de vaccin, a scăzut undeva la 20%. A rămas totuși semnificativă pentru prevenirea cazurilor grave și a deceselor (o altă minciună oficială care a fost contrazisă de numărul mare de vaccinați internați în spital sau chiar decedați, dintre care presa a reținut nume de vedete, sportivi și politicieni, n.r.). Dacă populația va lua măsuri minimale de protecție, cum este utilizarea măștii în spațiile aglomerate, acest val va trece fără probleme și fără restricții”, a declarat Alexandru Rafila, pentru spotmedia.ro.

Rafila profețește un nou val de covid în toamnă

Noua situație și diminuarea restricțiilor aduce cu sine condiții dificile pentru Guvernul României în ceea ce privește decizia de a contracta noi vaccinuri adaptate noilor tulpini ale coronavirusului, pe care producătorii intenționează să le scoată pe piață, precizează ministrul Sănătății.

Totuși, Alexandru Rafila (PSD) susține că este posibil să apară un nou val de covid-19 în toamna acestui an (fix la țanc pentru companiile Big Pharma care nu mai aveau ce vinde unor state care nu mai știau nici ele pe ce să cheltuiască bugetul public!).

Și dacă va exista, el nu va pune probleme deosebite din punctul de vedere al cazurilor grave, pentru că imunitatea colectivă s-a produs deja prin îmbolnăvire și/sau vaccinare”, a dat asigurări ministrul PSD al Sănătății.

Valabilitatea vaccinului Pfizer, prelungită de EMA „din burtă” cu încă 3 luni

În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech. Această decizie se aplică și loturilor fabricate și eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naționale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius și -60 grade Celsius.

Comisia Europeană se află în centrul unui scandal de corupție, Ombudsmanul U.E. cercetând modul în care Ursula von der Leyen a comunicat pe canale neoficiale cu șeful companiei Pfizer ceea ce a dus la contractarea a aproape două miliarde de doze anume de la acest furnizor, concomitent cu refuzul birocratic de a face publice date privind achiziția.

Iar pentru că show-ul se dorește să continue pe banii și pe pielea europenilor, valabilitatea pașapoartelor de vaccinare a fost prelungită cu încă un an, până pe 30 iunie 2023.

Citiți și:
Megatunul afacerii vaccinurilor: Cine e vinovat
Escrocherie cu vaccinuri anti-covid
900 de milioane de doze de apă chioară pe post de vaccin anti-apocaliptic. Frauda covid merge mai departe

 

yogaesoteric
21 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More