Raport devastator: 76% dintre avorturile spontane legate de vaccinuri din ultimii 30 de ani au avut loc după primirea vaccinurilor anti-covid-19 de către femeile însărcinate

Date oficiale VAERS

Dacă sunteți însărcinată, aveți o probabilitate mai mare să vă pierdeți copilul într-un avort spontan dacă primiți vaccinul anti-covid-19 decât dacă primiți vaccinul anti rujeolă, oreion, gripă, tetanos sau orice alt vaccin, scrie Daily Clout, care prezintă o analiză îngrijorătoare a datelor VAERS.

Prezentăm mai jos detaliile alarmante ale raportului VAERS:

Această constatare și alte informații alarmante despre riscurile pentru bebelușii mamelor vaccinate provin din datele Sistemului de Raportare a Evenimentelor Adverse ale Vaccinurilor (VAERS) din SUA.

Potrivit VAERS, din 1990 (când a fost înființat VAERS) până în martie 2022, cazurile de avorturi spontane au fost raportate de 4.693 de ori de către femei care au fost vaccinate pentru toate bolile până în martie 2022 (pentru sute de femei, a existat o întârziere de câteva luni a raportării). Aceste rapoarte se referă la femei care au primit unul sau mai multe vaccinuri împotriva unor boli precum rujeola, oreionul, gripa și covid-19. Dintre cele 4.693 de avorturi spontane raportate, un număr mai mare femei au primit vaccinuri anti-covid-19, precum și pentru gripă sau hepatită sau altă boală. Așadar, avorturile lor spontane au fost raportate de mai multe ori, o dată pentru fiecare boală pentru care au fost vaccinate.

Pentru a înțelege efectul vaccinului anti-covid-19 asupra femeilor însărcinate, este necesar să se facă o separare între femeile care au primit mai multe vaccinuri și cele care au primit un singur vaccin. Numărul de femei cu numere de identificare distincte (ID) care au suferit avort spontan după vaccinare până în martie 2022 este de 4.505. Diferența dintre 4.693 de raportări de avort spontan și 4.505 numere de identificare distincte este 188 (4.693 – 4.505 = 188). Astfel, 188 de femei au suferit avort spontan după ce au primit mai multe vaccinuri și 4.505 de femei au avortat după ce au primit un singur vaccin până în martie 2022.

Dintre miile de avorturi spontane raportate după vaccinări unice sau multiple pentru toate bolile, 3.430 dintre aceste avorturi spontane au fost în cazul unor femei ale căror vaccinări, începând din decembrie 2020, au inclus un vaccin covid-19. Dintre aceste 3.430 de avorturi spontane, până la 16 se poate să fi fost în cazul unor femei care au primit alte vaccinuri în plus față de vaccinul covid-19. Așadar, 3.414 avorturi spontane (3.430 – 16 = 3.414) au fost în cazul unor femei care au primit doar vaccinul covid-19 și niciun alt vaccin din decembrie 2020 până în martie 2022 (Fig. 1).

Fig. 1. Evenimente adverse ‒ avortul spontan (din 1990 până în martie 2022)

Aceasta înseamnă că, dintre toate femeile care au raportat că și-au pierdut copilul din cauza avortului spontan după ce au primit un singur vaccin, 76% (3.414/4.505) au primit doar vaccinul covid-19. Aceste femei au fost vaccinate anti-covid-19 din decembrie 2020 până în martie 2022. Așadar, 76% din toate cazurile de vaccinare care au dus la moartea unui copil prin avort spontan în ultimii 30 de ani au avut loc atunci când femeile însărcinate au început să primească vaccinurile împotriva covid-19.

Din păcate, VAERS nu precizează cât de înaintate erau aceste femei în sarcină când au fost vaccinate anti-covid-19. Putem, totuși, să obținem câteva informații despre durata unei sarcini din descrierile introduse în VAERS. De exemplu, VAERS descrie avortul spontan al unei mame (pacient VAERS 1185268) după cum urmează: „15.3.2021 ‒ Am fost la moașa mea pentru prima mea vizită prenatală și acolo am aflat că inima fătului nu bătea. 4 săptămâni de la momentul vaccinării și bătăile inimii au încetat la 8 săptămâni. Aceasta a fost a treia mea sarcină – și primul meu avort spontan. Data estimată a nașterii era în octombrie.”

Deși aceasta este una dintre multele povești sfâșietoare, nu este o dovadă că vaccinul covid-19 a provocat avortul spontan. Cu toate acestea, se ridică îngrijorări importante. O altă sursă de îngrijorare sunt datele din Figura 1, care arată că aproximativ 61% (2.067/3.414) dintre avorturile spontane au fost raportate în 30 de zile după ce mama a fost vaccinată anti-covid-19. În cazul gravidelor vaccinate pentru alte boli, aproximativ 47% (597/1.279) dintre avorturile spontane au rezultat în 30 de zile de la vaccinare. Această diferență este semnificativă statistic.

În ciuda acestor statistici înspăimântătoare, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) continuă să recomande femeilor însărcinate să se vaccineze împotriva covid-19. În Statele Unite, aceste vaccinuri sunt fabricate de Moderna, Pfizer/BioNTech și Janssen (Johnson & Johnson). Sugerează VAERS care vaccin covid-19 este cel mai sigur pentru un copil nenăscut?

Într-adevăr, pentru femeile vaccinate împotriva covid-19 din decembrie 2020 până în martie 2022, VAERS raportează că, dintre femeile însărcinate care au avut avorturi spontane după vaccinare, aproximativ 75% (2.557/3.414) au primit vaccinul ARNm Pfizer/BioNTech. Aproximativ 21% (733/3414) au primit vaccinul ARNm de la Moderna și aproximativ 3% (118/3414) au primit vaccinul adenovirus Janssen (Tabelul 1).

Aceste cifre sunt aproximative; ar fi mai precise dacă s-ar furniza date care să arate numărul total de femei însărcinate vaccinate cu fiecare dintre cele trei vaccinuri covid-19 și câte din acest total au primit doar un vaccin covid-19. În plus, datele includ femeile care au primit mai mult de un vaccin de la un producător – de exemplu, o femeie poate să fi primit atât vaccinul Pfizer/BioNTech, cât și cel de la Moderna. Totuși, vaccinul ARNm Pfizer/BioNTech pare să expună copiii nenăscuți la un risc crescut de deces prin avort spontan.

Acestea sunt cifre cu atât mai alarmante cu când înțelegem mai bine ce reprezintă datele VAERS. Ghidul guvernului SUA pentru VAERS afirmă: „Subraportarea este una dintre principalele limitări ale sistemelor de supraveghere pasivă, inclusiv VAERS. Termenul de «subraportare» se referă la faptul că VAERS primește rapoarte doar pentru o mică parte din evenimentele adverse reale.” Unii cercetători au descoperit că mai puțin de 1% dintre evenimentele adverse sunt raportate la VAERS.

Așadar, este necesar să reținem că numărul estimat de 3.414 de bebeluși nenăscuți care au murit prin avort spontan după ce mamele lor au fost vaccinate împotriva covid-19 din decembrie 2020 până în martie 2022 reprezintă probabil doar o mică parte din numărul real de avorturi spontane post-vaccinare. Acest număr poate fi, de fapt, de 100 de ori mai mare.

Există și alte limitări ale datelor colectate în VAERS. Numărul total de copii care au murit prin avort spontan după vaccinarea mamelor (4.505) variază în funcție de criteriile de selecție a datelor, cum sunt simptome, producătorul vaccinului, produsele vaccinale și data vaccinării sau a raportării. Într-adevăr, dacă datele sunt sortate după „avort spontan” și „moarte”, atunci sunt returnate doar 16 evenimente. Anexa A oferă detalii suplimentare despre interogarea utilizată pentru datele din acest raport.

În cel mai bun caz, datele VAERS pot fi folosite doar ca un semnal că ceva poate fi în neregulă. În mod clar, aceste date VAERS transmit un semnal puternic despre un pericol grav pentru femeile însărcinate și copiii lor din cauza vaccinurilor covid-19. Câți copii vor mai muri în avorturi spontane înainte ca Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA și Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) să recunoască și să acționeze în baza acestor semnale alarmante legate de siguranță?

Tabel 1. Avorturi spontane în funcție de producătorul de vaccin anti-covid-19

Producătorul vaccinului anti-covid-19 / Simptom care a dus la decesul copilului / Număr de cazuri / % din totalul cazurilor:

Pfizer/BioNTech / Avort spontan / 2.557 / 75%
Moderna / Avort spontan / 733 / 21%
Janssen / Avortul spontan / 118 / 3%
Necunoscut / Avort spontan / 6 / <1%
Total cazuri: 3.414

Date extrase din VAERS octombrie 2022; datele includ femeile care au primit mai mult de un vaccin de la un producător (de exemplu, o femeie poate să fi primit atât vaccinul Pfizer/BioNTech, cât și vaccinul Moderna).

Citiți și:
Vaccinarea anti-covid a femeilor însărcinate, suspendată la nivel naţional în Brazilia, după ce o gravidă injectată cu vaccinul produs de AstraZeneca a murit la Rio de Janeiro
SUA: 2.809 bebeluși morți în pântecele mamei lor în urma injectării anticovid a unor femei însărcinate sau de vârstă reproductivă

 

yogaesoteric
9 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More