Războiul aduce suferință, moarte, distrugere! Iată câteva exemple în imagini!
„Unde este astăzi mişcarea antirăzboi?”, întreabă mass-media alternativă.
Pare că oamenilor le pasă mai mult de Războiul Stelelor decât de războaiele adevărate şi, în mod trist, aceasta sună ca o adevărată condamnare a societăţii moderne. Oamenii pur şi simplu par să nu fie interesați de pace.
Cumva, guvernanții au fost capabili să scoată ororile războiului din prima pagină a ziarelor şi din ştirile de seară astfel ca noi să nu ne gândim prea mult la acestea. Au făcut în aşa fel încât să nu vedem caschetele soldaţilor uciși întorcându-se acasă în avioane de transport. Au făcut în aşa fel încât corespondenţii de război să facă parte din efectivele militare şi, prin urmare, devenind dependenţi şi cuprinşi de teama datoriei de soldat, să nu îndrăznească să informeze obiectiv. Ei au reuşit să creeze o lume în care războiul reprezintă starea de sănătate a statului.
2016 a fost marcat de campania prezidențială care a produs cea mai teribilă dezbinare între alegători din istoria SUA, şi în timp ce oamenii au găsit multe teme de dispută, practic nimeni, de nicio parte a paradigmei stânga/dreapta, nu s-a ridicat împotriva permanentului război orwellian şi nu a întrebat candidaţii dacă vor putea sau vor pune capăt conflictului.
Preşedintelui Obama i s-a acordat premiul Nobel pentru pace pentru nimic mai mult decât că a zâmbit în faţa camerelor şi a citit liniștit de pe teleprompter, deşi a fost singurul președinte din întreaga istorie de 240 de ani a Americii sub care, pe durata celor două mandate, SUA a fost în război în fiecare zi. Şi totuși, oamenii încă voiau să creadă în bunăvoinţa şi bunele lui intenții, în timp ce bombele continuau să cadă peste naţiunile străine, cu zero efort, interes sau intenţie în a construi o cale spre pace.
În prezent, când oamenii din întreaga lume sunt atraşi într-un potenţial conflict global, în care Siria poate servi ca epicentru, noul preşedinte american Donald Trump a anunţat planuri de creştere şi actualizare a stocului de arme nucleare.
Evenimentele din Siria sunt în mod disperat ascunse de propagandă. Partidele de ambele părţi, sau de toate părţile, oricare ar fi acestea, distorsionează adevărul şi îl modifică pentru a găsi argumente care să susţină escaladarea conflictului. Războiul împotriva terorii s-a transformat în războiul împotriva tuturor şi a orice, făcut pentru a instala frica, înspre folosul complexului militar industrial.
Ce ne trebuie pentru a reaprinde pasiunea pentru pace şi umanitate? Ce ne-ar trebui pentru a ne şoca şi a ne face conştienţi de necesitatea amuţirii câinilor războiului? Câți morţi şi câtă distrugere mai avem nevoie să vedem? Câţi copii morţi şi mutilaţi mai este necesar să apară pe prima pagină a ziarelor internaţionale? Cât de mulţi refugiaţi mai este nevoie să creăm înainte de a ne uni şi a cere oprirea acestei nebunii?
Restaurantul Olympia din oraşul sirian Alep a adunat o colecţie extinsă de fotografii dinainte şi de după începerea conflictului, documentând astfel distrugerile tragice ale străvechii metropole cu bogăţii arhitecturale şi culturale. O privire asupra acestor fotografii este o călătorie prin durere, suferinţă, cruzime şi oroarea nebuniei războiului.
„Imaginile arată cum era oraşul nostru drag Alep şi cum este acum după sabotaj, distrugere, jefuire şi ardere a monumentelor şi locurilor istorice, a caselor vechi şi a moscheilor, a bisericilor şi pieţelor vechi istorice, care erau etichetate ca aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986”,scrie pe pagina de facebook a restaurantului Olympia, unde au fost postate imaginile.
Oraşul era populat cu aproximativ 2 milioane de oameni şi a fost sub asediul mai multor facţiuni opuse într-un război civil, începând din 2012.
ONU nu a mai ţinut socoteala numărului victimelor datorită inaccesibilităţii multor zone şi a complicaţiilor apărute prin înaintarea de statistici conflictuale din partea guvernului sirian şi a grupărilor armate din opoziţie.
ONU a estimat că aproximativ 400.000 de oameni au murit în ultimii şase ani în conflictul din Siria, aproximativ 5 milioane de refugiaţi migrând în Europa.
„Din viitorul îndepărtat un oraş se naște, un oraş care va face în cele din urmă o schimbare.
Trăim într-o lume care este plină de greşeli ale oamenilor, plină de obiceiuri rele şi nesănătoase, astfel că dacă nu am fost suficient de îngrijoraţi cu privire la noi înșine, ar trebui să fim îngrijoraţi pentru copiii noştri!!” (Restaurantul Olympia)
O nebunie totală. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de o mişcare antirăzboi activă şi morală, spun multe site-uri de mass-media alternativă.
Se pare că SUA crede că singura soluţie este distrugerea totală, deşi în inimile noastre noi ştim că războiul este răul uman cel mai puţin necesar. Va fi 2017 anul reînvierii unei legitime mişcări antirăzboi, întreabă media alternativă, sau va fi începutul celui de-al treilea război mondial?
Citiți și:
yogaesoteric
19 aprilie 2017
Also available in: English