Redacţia Wowbiz inventează ameninţări puerile împotriva MISA

 

Biroul de presă al MISA solicită acordarea dreptului la replică în urma publicării de către redacția Wowbiz a articolului cu titlul „Suprematia lui Bivolaru, amenintata de un fost locotenent MISA! Un bacauan le invata pe thailandeze tainele sexului tantric si ale urinoterapiei. Romanul are adepti in toata lumea”. Articolul a apărut în data de 7 august 2014 şi a fost semnat de Radu Constantin. Solicităm publicarea în aceleaşi condiţii editoriale a următoarei replici:

Biroul de Presă MISA sesizează o nouă tentativă a redacţiei Wowbiz de a prejudicia imaginea MISA şi a lui Gregorian Bivolaru prin publicarea unui articol tendenţios şi calomniator. În urmă cu aproximativ trei săptămâni același ziar a mai publicat un articol prin care a atacat în mod halucinant MISA. Wowbiz re-aducea atunci foarte bizar în atenţia opiniei publice o emisiune TV veche de 10 ani, care nu mai avea de fapt nicio relevanţă concretă în prezent. Deşi Biroul de Presă MISA a solicitat acordarea dreptului legitim la replică, iată că redacţia acestui tabloid nu doar că a ignorat solicitarea, ci a publicat un nou articol virulent şi manipulator la adresa MISA. Evident, prin maniera de a proceda redacția Wowbiz își trădează fără nicio umbră de îndoială intenţia rău-voitoare care o impulsionează în lansarea acestor atacuri.
 
În noul articol, publicat în data de 7 august 2014, ziarul Wowbiz caută să îşi convingă cititorii că şcoala de yoga MISA şi Gregorian Bivolaru caută cu aviditate să deţină „supremaţia” mondială faţă de alte grupări/şcoli de yoga din lume. Autorul afirmă că „Filialele MISA au ajuns deja in toate colturile lumii, transformand organizatia intr-un adevarat imperiu, condus dupa reguli stricte de marele guru (Gregorian Bivolaru, n.n.)”. Pentru a face lucrurile mult mai palpitante, tabloidul Wowbiz inventează și un oponent al MISA, pe care caută să îl transforme ca în poveste „din țânțar, în armăsar”. În articol se spune că „în prezent a apărut o ameninţare mai puţin vizibilă pentru MISA” și care a devenit o „adevărată problemă”. Această „problemă” vine din partea unui „fost locotenent MISA”, anume băcăuanul Narcis Tarcău. Wowbiz îşi impresionează cititorii spunând că Narcis Eduard Tarcău este atât de periculos pentru MISA, încât el figurează pe o „listă neagră” a acesteia. Motivul ar fi că Tarcău a înfiinţat o şcoală de yoga în Thailanda, intitulată „Agama Yoga”. Tabloidul scrie că Agama Yoga „se bucură de un succes uriaş” şi că „studenti din toata lumea vin aici pentru invataturile lui Swami Vivekananda Saraswati (noul nume a lui Tarcau)”. Marea „ameninţare” pentru MISA ar fi aceea că se aude că ar umbla un zvon cum că „Tarcau ar pune la cale o extindere a scolii de Yoga in mai multe tari, inclusiv in Romania, lucru de neconceput pentru marele Guru”.
 
Biroul de Presă MISA precizează în primul rând că orientarea şcolii de yoga MISA este departe de a fi aceea de a cuceri zone de influenţă în lume, aşa cum afirmă manipulator tabloidul Wowbiz. De altfel, prin prisma principiilor yoghine, ideea unei competitivităţi plină de invidie este cu totul puerilă. În cadrul MISA sunt pur şi simplu predate anumite cursuri în spiritul tradiţional al căii yoghine, dublate de o avansată perspectivă ştiinţifică. Dacă şcoala Agama Yoga a lui Narcis Tarcău ar respecta cu adevărat principiile spirituale, cu siguranţă că MISA ar aprecia răspândirea spiritualităţii autentice în lume.
 
Este însă important să evidenţiem o diferenţă fundamentală între şcoala de yoga MISA şi multe alte şcoli de yoga din lume, inclusiv cea a lui Narcis Tarcău. Cursurile predate în cadrul MISA sunt structurate pe ani de studii, ceea ce implică o aprofundare deosebită a noţiunilor teoretice şi practice prezentate. Cei care au practicat cu adevărat yoga ştiu că rezultatele apar numai după o profundă transformare fizică, dar mai ales psiho-mentală, ceea ce necesită de regulă destul de mulţi ani de efort perseverent.
 
Spre deosebire de cursurile MISA, în alte şcoli de yoga cel mai adesea se vizează o abordare facilă, seducătoare, comercială a unor „module” ce durează doar câteva săptămâni şi care au pretenţia că îl transformă practic „peste noapte” pe absolvent în „iniţiat” cu diplomă(!). Din păcate această modalitate a devenit un fel de afacere chiar şi în India, unde diverşi aşa-zis „maeştri” acordă cu destul de mare uşurinţă o diplomă de „swami” pentru un preţ consistent.
 
Consultând site-ul grupării Agama Yoga, se poate constata foarte simplu că şi această şcoală se înscrie în categoria abordării facile a practicii yoga. Gruparea organizează un fel de module de yoga cu durată de aproximativ patru săptămâni, adresate în special turiştilor străini. Numărul participanţilor la un asemenea modul nu depăşeşte câteva zeci de persoane. Prin comparaţie, cursurile şcolii de yoga MISA sunt urmate în România şi în străinătate de un număr de persoane care se ridică la câteva zeci de mii.
 
Este de asemenea foarte semnificativ să observăm că ceea ce Narcis Tarcău predă la cursurile sale nu este decât o copie superficială a ceea ce el a învăţat de la Gregorian Bivolaru. În maniera descrisă anterior, Narcis Tarcău şi-a cumpărat la modul cel mai banal titlul de „swami” din India. Expunându-se acum ca „swami Vivekanada Saraswati”, Tarcău declară că şcoala sa este unică pe glob şi îşi atribuie fără jenă structurarea elementelor pe care le predă fără a menţiona că de fapt le-a preluat în cea mai mare parte din programa cursurilor MISA. De exemplu, el informează pe site-ul grupării că „Începem revelând Legea Rezonanţei. Aceasta este legea corespondenţei directe dintre fiinţa umană şi Univers. Aplicarea ei în spiritualitate este o revelaţie inovatoare a secolului 20”. Este însă uşor de verificat că această revelaţie genială îi aparţine de fapt lui Gregorian Bivolaru, care a explicat deosebit de elocvent o serie întreagă de taine spirituale prin prisma acestei legi. Ca o dovadă a caracterului profitor al lui Narcis Tarcău, este de observat că în biografia sa el nu spune absolut nimic despre faptul că cel care l-a format şi l-a îndrumat îndeaproape timp de peste 20 de ani este Gregorian Bivolaru.
 
Biroul de Presă MISA remarcă de asemenea că modul în care Wowbiz descrie separarea lui Narcis Tarcău de MISA este o înşiruire de afirmaţii insidioase şi manipulatorii menite să-l denigreze pe Gregorian Bivolaru. Fără să solicite un punct de vedere oficial al MISA,  redacția Wowbiz lansează mai multe speculaţii pe care chipurile le-ar fi aflat de la anumiţi „membri MISA” anonimi. În articol se susține de exemplu că „insusi Grig devenise cam invidios pe tineretea, popularitatea si virilitatea subalternului sau”. În viziunea prezentată de Wowbiz acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Gregorian Bivolaru l-ar fi „exilat” pe Narcis Tarcău din MISA. O simplă „contemplare” pe site-ul Agama Yoga a burții imense pe care „swami” Tarcău o poartă încă de mai mulți ani, pune foarte serios la îndoială acest argument atât de lingușitor al tabloidului Wowbiz.
 
În realitate, conform mărturiilor a nenumăraţi martori pe care MISA îi poate indica precis, cursanţii şcolii de yoga NATHA din Danemarca – unde Narcis a predat în pen-ultima sa perioadă la MISA – au relatat că de fapt chiar ei nu l-au mai putut suporta. Datorită gravelor derapaje de conduită pe care „instructorul” lor le-a escaladat sistematic, mulți dintre cursanții NATHA au solicitat ca el să fie înlocuit. În consecinţă, Tarcău a mers să organizeze cursuri ale MISA în India, unde însă a continuat să îşi manifeste tendinţele vulgare şi instinctuale care nu îi făceau deloc cinste. Era deja un fapt notoriu printre cursanții lui Narcis din Danemarca faptul că acesta nu era în stare să respecte un elementar legământ de abstinență. Aceasta a devenit cu atât mai disonant față de noul său titlu de „swami” căpătat în India, fiind cunoscut că în mod tradițional un swami este abstinent. Mai mult, Tarcău a ajuns să violeze cu bestialitate o femeie care venise la cursurile de yoga pe care el le preda, ceea ce a făcut ca autorităţile din India să îl declare ca „persona non-grata” (ne-dorită) şi să îl expulzeze din țară. În cele din urmă, el singur a decis să se despartă de MISA (fără să îl dea nimeni afară) şi să facă totul după cum consideră.
 
De altfel site-ul yogaesoteric.net a prezentat toate aceste detalii încă din anul 2007. Constatăm însă că ziarul Wowbiz, apreciază în mod tendenţios explicaţiile publicate de yogaesoteric.net ca fiind drept o răzbunare a lui Gregorian Bivolaru pentru „trădarea” lui Narcis Tarcău. Deşi Biroul de Presă MISA ar fi putut pune oricând la dispoziţie martori pentru situaţiile descrise pe site-ul oficial al MISA, redactorii Wowbiz nici măcar nu au fost interesaţi să ne contacteze. În loc de aceasta, ei lansează zvonurile „obţinute” de la anumiţi anonimi, a căror credibilitate nu poate fi, bineînţeles, verificată. Această atitudine este hilară, dar şi edificatoare în acelaşi timp, pentru a indica lipsa crasă de profesionalism a redacţiei Wowbiz.
 
În concluzie, Biroul de Presă MISA constată că noul articol al tabloidului Wowbiz se dovedeşte cu uşurinţă a nu fi decât o altă speculaţie penibilă menită să denigreze cu orice preţ imaginea MISA şi să-i manipuleze împotriva acesteia pe cititorii neavizaţi.
 
Ca urmare, pentru aspectele calomniatoare şi lipsite de documentare pe care vi le-am semnalat vă solicităm aşadar publicarea acestui drept la replică în condiţii editoriale similare cu cele ale articolului la care facem referire şi vă solicităm scoaterea de îndată a articolului în cauză de pe site-ul dvs.  
 
 

Biroul de Presă MISA

12 august 2014

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More