Rețelele străine au ajuns să controleze 70% din piața comerțului din România. Câți români trec zilnic pragul unui supermarket

Cu 4.000 de magazine de tipul hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount sau proximitate modernă reţelele străine de comerţ au ajuns să controleze 70% din piaţă, notează Ziarul Financiar.

Spre comparaţie, circa 45.000-50.000 de mici chioşcuri şi alimentare au restul de 30% din vânzări.

Astăzi, unu din patru români trece zilnic pragul unui supermarket sau hipermarket, conform estimărilor făcute de ZF pe baza datelor comunicate de unele reţele. Astfel, aceste companii au ajuns să fie opţiunea de shopping pentru cea mai mare parte a românilor care fie merg la colţul blocului la cumpărături, fie călătoresc zeci de kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat hipermarket.

Doar patru dintre cele opt reţele de retail au răspuns solicitării ZF privind numărul de clienţi. Pentru celelalte, cifrele au fost estimate de ZF. Nu au fost analizate datele comercianţilor de tip cash&carry, care se adresează mai ales companiilor – revânzători şi jucători HoReCa.

Citiți și:
Fermier: Supermarketurile își bat joc de producătorii autohtoni
Supermarketul, «o religie consumeristă New Age» la care se închină milioane de români

 

yogaesoteric
14 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More