Roche a dezvoltat un instrument de diagnostic care determină bacteriile rezistente la medicamente să exprime luciferaza

Roche a intrat în domeniul diagnosticării microbiologice prin achiziția, în luna august 2015, a companiei GeneWEAVE din Los Gatos, California. Roche a plătit 190 de milioane de dolari în avans către GeneWEAVE, plus alte 235 de milioane de dolari în etape, pentru tehnologia Smarticles din domeniul biotehnologiei. Smarticles este un sistem rapid bazat pe fenotipuri care detectează bacteriile vii direct din probe clinice și evaluează sensibilitatea acestora la antibiotice – o platformă cu potențiale utilizări în supravegherea bolilor și în testarea în spitale.

GeneWEAVE, care s-a păstrat în umbră timp de mai mulți ani, și-a prezentat pentru prima dată public tehnologia la reuniunea din noiembrie 2014 a Asociației pentru patologie moleculară.

Au existat o mulțime de manifestări de interes în urma acestui eveniment”, a spus directorul executiv Steve Tablak.

Smarticles se bazează pe bacteriofagi nereplicanți care conțin sonde ADN care se leagă de un anumit gen sau familie de bacterii, combinate cu plasmide concepute sintetic care conțin genele luciferazei.

La contactul cu bacteriile rezistente la medicamente, construcția de ADN este activată, determinând bacteriile să exprime luciferaza, producând lumină, care poate fi detectată într-un test.

GeneWEAVE concurează cu Accelerate Diagnostics, cu sediul în Tucson, Arizona, care dezvoltă un sistem bazat pe hibridizare fluorescentă „in situ”, și cu un sistem bazat pe PCR de la BioFire, filiala de diagnosticare moleculară a bioMérieux din Salt Lake City, Utah.

Citiți și:
Apel de trezire către umanitate – Se pregăteşte vaccinul Luciferază
Ucigașul din sânge: „proteina spike”
Mark Zuckerberg: Nu știu dacă vaccinul anti-covid nu modifică ADN-ul sau ARN-ul!

 

yogaesoteric
22 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More