S-a aflat! India pune ochii pe cărbunele din Rusia, după ce a cumpărat petrol rusesc ieftin

Pe lângă situația umanitară generată de războiul din Ucraina, atenția lumii întregi se îndreaptă și asupra reacțiilor și a urmărilor la nivel economic ale crizei generate de acest conflict.

S-a vorbit frecvent despre sancțiunile impuse Rusiei, la nivel economic, ca urmare a invadării Ucrainei. În tot acest context, în care majoritatea statelor lumii evită bunurile rusești, India a pus ochii pe cărbunele din această țară, după ce a cumpărat deja petrol din Rusia, la preț redus, potrivit cnbc.com.

Totul s-a aflat în contextul în care Comisia Europeană a propus interzicerea cărbunelui rusesc ca parte a unei noi runde de sancțiuni împotriva acestui stat.

Potrivit datelor Kpler, o companie de informații despre mărfuri, importurile de cărbune ale Indiei din Rusia au crescut în martie la maxime nemaivăzute de mai mult de doi ani, menționează aceeași sursă. Importurile de cărbune din Rusia au fost de 1,04 milioane de tone, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2020, a declarat Matthew Boyle, un oficial al Kpler, pentru CNBC.

Piețele bănuiesc că India și China ar putea stimula importurile de cărbune din Rusia, compensând o parte din impactul unei interdicții oficializate a UE asupra importurilor de cărbune din Rusia”, a precizat Vivek Dhar, director de cercetare în minerit și mărfuri energetice la Commonwealth Bank of Australia.

De altfel, India a anunțat că intenționează să dubleze importurile de cărbune cocsificabil rusesc, folosit la fabricarea oțelului. Statul asiatic este al doilea importator de cărbune din lume.

Pe de altă parte, încă din luna martie se aflase că oficialii acestui stat iau în considerare achiziția de țiței și alte bunuri din Rusia la preț redus, cu plata în rupii schimbate în ruble.

Rusia își oferă petrolul și alte bunuri cu o mare reducere. Vom fi bucuroși să acceptăm. Avem unele probleme privind petrolierele, asigurarea și amestecurile de țiței care se cer rezolvate. Odată ce facem aceasta vom accepta oferta de reducere”, a spus unul dintre oficialii guvernului indian.

Citiți și:
„Dacă este vătămată, India nu va cruța pe nimeni”. Ministrul Apărării din India îl plesnește pe Biden, în timpul călătoriei în SUA
Rusia ocupă primul loc în topul celor mai sancţionate ţări din lume

 

yogaesoteric
17 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More