S.O.S. Erecţie

Într-o statistică a unui institut de sexologie se arată că dintre bărbaţii prezentaţi la centrul de consultaţie, 34% aveau dificultăţi de erecţie, şi dintre aceştia 14% aveau o cauză pur psihică. În 28% din cazuri impotenţa a fost considerată drept o consecinţă a dereglărilor hormonale, în 25% – o consecinţă a tratamentelor medicamentoase, în 9% a fost provocată de diabet, în 7%, din cauze neurologice, în 6%, din cauze urologice, în 4% a fost generată de alte probleme. Din această statistică rezultă cât de largă este sfera celor afectaţi de acest flagel nedeclarat. Lansarea unui S.O.S. pentru erecţie nu poate fi în acest caz decât un adevărat gest… umanitar.

Cercetările au demonstrat că teama de insucces este cel mai mare duşman al erecţiei. Fenomenul descris apare în mod deosebit la bărbaţii a căror autoafirmare este foarte dependentă de sexualitate. Aceştia de obicei refuză să înţeleagă că în timp ce ar trebui să fie împăcaţi cu ei înşişi şi să îşi adecveze pretenţiile la posibilităţile reale, în mod inconştient îşi cultivă frica de nereuşită. Aparent “pozează” ca fiind din ce în ce mai apţi şi de fapt, în acest mod, devin tot mai vulnerabili, iar teroarea impotenţei devine prin ea însăşi inhibitoare. În acest fel, teama de insucces devine cel mai mare duşman al erecţiei.

La cei ambiţioşi, care nu înţeleg ce se petrece, lucrurile se complică, şi în loc să îşi vindece încet şi raţional trauma, apare strădania de a-şi dovedi lor înşişi, cât şi iubitei, că sunt capabili de veritabile performanţe. Repetarea eşecurilor înseamnă falimentul lor ca bărbaţi. Să ne amintim de Casanova – bărbatul mai mult decât potent, fiindcă nu a cunoscut teama de eşec. Permanent optimist, şi-a spus mereu cu încredere: “sigur mâine am şi mai mult noroc decât azi.” Ce vă împiedică să nu fiţi un adevărat Casanova?

Mulţi bărbaţi s-au confruntat în diverse situaţii cu pierderea erecţiei sau chiar cu imposibilitatea de a intra în erecţie tocmai în cele mai fierbinţi şi mai neaşteptate momente. Dacă aceasta se repetă mai des, în mintea multora poate apărea ideea unei anumite boli, care să justifice trădarea din partea propriului lor penis. Studiile apreciază că 85% din cazurile de impotenţă au o cauză psihică, cu toate că majorităţii bărbaţilor le place să creadă că este cauzată de o afecţiune fizică.

Vă propunem un chestionar cu ajutorul căruia să puteţi aprecia ce v-ar putea influenţa răspunsul sexual.

  • Aveţi erecţii matinale?
  • Se întâmplă să aveţi erecţii în vis?
  • Puteţi să intraţi în erecţie prin masturbare?
  • Fantezia, lecturile erotice sau spectacolele de această natură vă provoacă erecţie?
  • Dacă aţi fost vreodată în situaţia de a avea relaţii sexuale cu o altă femeie decât cu soţia/iubita voastră, aţi reuşit?
  • Aţi avut erecţii în diferite alte circumstanţe?

Dacă răspundeţi pozitiv la cel puţin una dintre aceste întrebări, şi totuşi vă confruntaţi cu stări de impotenţă, aceasta poate fi considerată o problemă de origine psihică. Uneori, chiar şi când răspunsurile la toate întrebările sunt negative, se poate ca autoobservându-vă mai bine, să constataţi prezenţa unor erecţii pe care în mod obişnuit nu le sesizaţi. Şi în acest caz se presupune că impotenţa nu este cauzată de o afecţiune fizică, ci de o problemă psiho-mentală. Aşadar nu vă îngrijoraţi! Oricât de rebel ar fi, penisul vostru “nu e de capul lui”. El rămâne un simplu soldat în faţa comandantului: propria voastră minte.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More