Sanofi a început testele clinice pentru cel de-al doilea vaccin anti-covid-19, bazat pe ARN mesager

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat în martie lansarea primelor teste pe oameni pentru cel de-al doilea proiect de vaccin pe care îl dezvoltă împotriva covid-19, primul fiind încă în faza de testare, după ce dezvoltarea sa a rămas în urmă, informează AFP.

„Sanofi şi Translate Bio”, o companie de biotehnologie americană asociată cu cea franceză, „încep un studiu clinic 1/2 consacrat vaccinului lor candidat împotriva covid-19 pe bază de ARN mesager”, a anunţat grupul într-un comunicat.

Testele de fază 1 şi 2 sunt primele efectuate pe oameni în cadrul dezvoltării unui tratament. Scopul lor este de a verifica dacă tratamentul nu este periculos şi de a oferi primele informaţii privind eficacitatea acestuia. Faza a 3-a, efectuată pe mai mulţi pacienţi, este cea care face posibilă determinarea eficacităţii vaccinului.

În cazul acestui al doilea vaccin-candidat, Sanofi va realiza aceste prime teste pe 415 persoane şi aşteaptă primele rezultate pentru al treilea trimestru în vederea lansării fazei următoare.

Acest proiect de vaccin funcţionează pe principiul ARN-ului mesager, o tehnologie nouă care se află şi la baza vaccinurilor Pfizer/BioNTech şi Moderna, deja administrate în Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Acesta este cel de-al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului. Primul, creat împreună cu firma britanică GSK, funcţionează diferit, pe baza unei proteine recombinante.

Dezvoltarea sa a întârziat însă câteva luni, iar testarea este doar în faza a 2-a. Grupul speră să-l poată lansa la sfârşitul anului 2021. Sanofi va ajuta, de asemenea, la îmbutelierea vaccinurilor anti-covid-19 dezvoltate de alte grupurile Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin a fost autorizat în UE.

Citiți și:
Fără precedent! Companiile farma au ‘imunitate’: nu vor răspunde în cazul efectelor secundare după vaccinare
Următoarea generație de vaccinuri: spray și pastile
 

yogaesoteric
30 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More