SARS-Cov-2 este la doar câteva mutații distanță de momentul în care va putea trece de protecția oferită de vaccin, spune șeful CDC

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, spune că vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva cazurilor severe de covid, inclusiv a celor cauzate de variantele sale cunoscute dar, dacă răspândirea continuă, ar putea permite bolii să sufere mutații care să treacă de protecția oferită de vaccin.

Cea mai mare îngrijorare este că mutaţiile virusului… [au] potențialul de a evita protecția oferită de vaccin, în ceea ce privește modul în care ne protejează de forme severe și deces”, transmite Walensky.

În acest moment, din fericire, nu suntem acolo. Vaccinurile funcționează foarte bine pentru a ne proteja de formele severe ale bolii și de deces. Dar preocuparea este că suntem la o distanță de doar câteva potențiale mutații până când virusul se va putea sustrage vaccinurilor actuale.”

Șeful CDC îndeamnă oamenii să se vaccineze cât mai repede – astfel încât virusul să poată fi oprit înainte să sufere mutații care ar putea necesita un alt vaccin.

Nu ştim pe ce se bazează şeful CDC atunci când susţine că vaccinurile funcţionează foarte bine, din moment ce datele îl contrazic. (De altfel recomandările venite din partea CDC de-a lungul pandemiei nu au avut vreo bază ştiinţifică solidă.) Alţi oameni de ştiinţă au arătat, dimpotrivă, că tocmai vaccinurile forţează virusurile să genereze mutaţii. Aşadar îndemnurile adresate populaţiei de a se grăbi la vaccinare sunt cel puţin hazardate.

De altftel, mirajul că odată ce te-ai vaccinat vei scăpa de griji şi vei reveni la normal, este spulberat imediat mai apoi de acelaşi CDC. Centrul a emis noi recomandări privind purtarea măștilor în interior, menite, în opinia sa, să ajute la încetinirea răspândirii virusului în locurile care se confruntă cu rate mari ale incidenței cazurilor.

În zonele care înregistrează un număr mare de cazuri noi, CDC recomandă și persoanelor complet vaccinate să poarte măști în medii publice, în interior, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantei Delta și la protejarea altora”, spune Walensky, referindu-se la tulpina care provoacă aproximativ 83% dintre cazurile noi din SUA.

Citiți și:
Șefa CDC, criticată după ce a spus că 223 de persoane vaccinate au murit „cu covid”, nu „de covid”
Teribilul secret pe care îl ascunde dr. Anthony Fauci
Un „grup de sociopați” promovează vaccinarea în masă

 

yogaesoteric
2 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More