Savantul Yoshinori Ohsumi a dovedit că postul este benefic pentru organism

 

Yoshinori Ohsumi a primit Premiul Nobel în anul 2016 în domeniul medicinii pentru descoperirea mecanismelor autofage. Savantul nipon a dovedit ştiinţific că că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care are loc la nivelul celulelor, prin care ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule ca nişte saci ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere si reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, atunci când este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat. Inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului Nobel ne dovedeşte că înfometarea organismului şi postul sunt de un real folos, organismul într-adevăr purificându-se în acest timp. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Yoshinori Ohsumi, 71 de ani, este profesor la Centrul de Cercetare Frontier din cadrul Institutului Tehnologic din Tokyo.

Citiţi şi:

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate, întinerire şi regenerare celulară

Studiu al MIT, citat de MedLife: Postul, în special postul negru, poate crește capacitatea de regenerare a celulelor stem

 

yogaesoteric
7 noiembrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More