Scandal în numele nimănui


un articol de Bogdan Andrei

La începutul lui 2004, toate ziarele şi televiziunile aveau prima pagină sau cap de jurnal scandalul MISA. Pe această temă s-au scris câteva mii de articole. Cele mai multe dintre ele conţin informaţii neverificate, zvonuri sau minciuni. Într-un top al articolelor „fantastice” ce s-au scris despre şcoala de Yoga românească un loc fruntaş l-ar obţine

Sex în numele Domnului”,

apărut în numărul 58 al revistei Playboy din august 2004. Articolul este ilustrat cu fotografii din ritualuri satanice şi încearcă să creeze conexiuni fără o bază reală între Şcoala de Yoga MISA, o şcoală spirituală fondată de Osho (
Rajneesh)
 
şi homosexuali.

 


Scene precum cea alăturată prezintă destule corespondenţe cu ritualurile MISA de la Costineşti”

spune autorul articolului. Explicit, însă, aceste corespondenţe nu există. Prima fotografie reprezintă un ritual satanic, iar a doua este preluată dintr-un film despre şcoala fondată în secolul XX de un înţelept indian, Osho. Legătura cu MISA nu există. La Costineşti nu se ţin nici un fel de “ritualuri”, ci doar conferinţe, meditaţii şi spirale. Pe lângă faptul că se realizează în mintea cititorului o conexiune între yoghinii români şi satanişti, articolul încearcă să creeze legături între MISA, mişcarea întemeiată de Osho, mişcări homosexuale sau secte (în sensul clasic al acestui cuvânt) creştine.

  


Informaţiile prezentate despre Osho – o personalitate controversată şi incomodă – sunt false. Osho, care a avut parte la rândul său de o puternică campanie mediatică care a încercat să-l discrediteze, a fost numit de presă la acea vreme în multe feluri, cele mai cunoscute sintagme fiind „Gurul Rolls-Royce-urilor” sau „Gurul sexului liber”. A trebuit să apară Revista Playboy din România pentru ca acesta să primească noi apelative: „Domnul God” şi „Maestrul Vaginului”. Multe dintre informaţiile biografice despre Osho, conţinute în acest articol  sunt false, cum ar fi cea că Osho era „bolnav de SIDA, şi a lăsat pe mâna adepţilor un adevărat imperiu financiar, sfâşiat în bucăţi de micii yoghini”. În primul rând Osho nu a murit de SIDA, ci otrăvit. În al doilea rând, Osho nu a practicat Yoga. El a pus la punct anumite metode de meditaţie, cum ar fi meditaţia dinamică, care  nu are nimic sexual aşa cum vrea să insinueze autorul articolului prezentând-o ca pe o „meditaţie foarte plăcută” care se face în pielea goală. În plus, meditaţia nu este doar de apanajul Yoga-i. 

P
e aceeaşi pagină alături de fotografia lui Osho apare o imagine cu doi homosexuali: “Mult mai aproape de Biserica Vaginului a lui Rajneesh decît de Biserica Homosexualilor, Guru Bivolaru a reuşit să stârnească o reacţie mediatică la fel de impor­tantă ca acestea”. Ce legătura există între MISA, o şcoală spirituală „ne-yoghină” şi homosexuali? Nici una. Doar că s-a mizat pe creerea uneia în mintea cititorului, punând alături aceste informaţii.

 

Întreg articolul este plin de neadevăruri şi informaţii false. Vom da ca exemplu doar câteva dintre ele, cele mai flagrante. “

Opera de căpătâi a lui Bivolaru a fost manualul de sex în grup”

. Manualul de sex în grup, însă, nu există. Paradoxul în tot scandalul MISA este că subiectul sexualităţii nu revine în cadrul cursului de Yoga atât de obsesiv pe cât apare în articolele ziariştilor şi nici în acelaşi sens pe care îl înţeleg ei. Această temă este doar favorita presei şi a cititorilor avizi de senzaţional. Este adevărat că se abordează subiectul continenţei sexuale, printre multe alte subiecte. Iar dacă ne gândim la ce înţeleg ziariştii şi oamenii obişnuiţi prin sexualitate am putea considera continenţa ca fiind chiar un subiect asexual. În puţine cuvinte spus, este vorba de iubire şi a nu risipi energia sexuală, nicidecum de actul sexual în ipostaza animalică instinctuală. De la continenţă până la asociaţiile făcute cu practicile sexuale satanice prezentate în acest articol este cale lungă.

Altă „minune” din articol este afirmaţia că “potrivit documentelor vremii, Bivolaru s-a autointitulat „Guru”, reprezentantul lui Dumnezeu în teritoriu, persoana prin care „Domnul Dumnezeu primeşte să ne slujească drept călăuză”. „Documentele vremii” sunt de fapt ziarele, ale căror minciuni sunt folosite aici pe post de evidenţe. Ziare care se inspiră unele din altele, scutind astfel eforturile şi cheltuielile unei documentări la faţa locului. Gregorian Bivolaru nu s–a autointitulat Guru ci presa l-a numit aşa, după cum şi pe Osho tot presa l-a numit „Gurul Rolls-Royce-urilor”. Mai mult, de câte ori a avut ocazia, Gregorian Bivolaru a insistat că el nu este un guru (pentru detalii citiţi articolul: Este Gregorian Bivolaru un guru?). În plus, cuvintele utilizate mai sus par a fi scoase mai degrabă din predicile unei secte creştine sau a vreunei mişcări Hippy din anii 50. L-a auzit cineva vreodată pe Gregorian Bivolaru vorbind în aceşti temeni? Noi yoghinii nu, deşi l-am ascultat de multe ori. 

Ultimele două pagini ale articolului ilustrat cu poze ale unor ritualuri sataniste, asemeni imaginii alăturate, reiau teme deja consacrate, preluări ale unor alte minciuni vehiculate de presă: încarcerarea şi internarea (pe motive politice) a lui Gregorian Bivolaru de către regimul comunist, relatări de cazuri ciudate de omoruri – cazul Dragoş Milea Sende, nudismul, copilele sechestrate, cererea închipuită a Comisiei pentru Drepturile omului din Senat din 1998 prin care cerea desfiinţarea MISA, spectacolul de la Sala Polivalentă din 2002  sau părinţi scandalizaţi. Cum este posibil de exemplu să scrii că la spectacolul din 2002 de la Sala Polivalentă a fost  ”o uriaşă orgie în care tinerele membre ar fi fost integrate de maestru, iar maestrul s-ar fi integrat în ele” şi în plus să mai şi prezinţi aceste informaţii, aşa pentru un plus de credibilitate, ca provenind de la martori din interior?!

Articolul din Playboy aduce în discuţie cazul lui Dragoş Milea Sende, care şi-a ucis câţiva membrii ai familiei. Dragoş nu a făcut niciodată parte din MISA, aşa cum spune articolul. A frecventat o perioadă cursurile Yoga împreună cu familia lui, dar a fost dat afară de la cursuri. Familia – respectiv mama şi sora – au fost avertizate asupra caracterului său violent. Presa, însă, a uitat  să scrie şi aceste detalii. “Dacă se îneacă un om, s-a înecat pentru că aşa a fost să fie. Dacă se îneacă un yoghin, e de vină Yoga”, după cum a spus de mai multe ori Gregorian Bivolaru. Fără nici o logică se fac trimiteri la cazuri izolate, se trag concluzii
care nu au o bază reală. S
e fac trimiteri la astfel de cazuri ciudate şi condamnabile pentru a crea senzaţia de periculozitate, de risc de îmbolnăvire mintală pentru cei care se angrenează în practica Yoga. De ce oare atunci psihoterapia care are drept scop tocmai tratarea problemelor mintale a preluat multe tehnici din Yoga? 
 

Poziţia de pe care această revistă abordează educaţia sexuală este una pur comercială. Ori o astfel de revistă de lifestyle pentru bărbaţi, unde se pune accent pe reclame de ţigări, maşini şi haine de lux printre poze cu nuduri de femei, nu poate percepe modelul continenţei. Diferenţa extraordinară a celor două viziuni este chiar modul în care este percepută femeia. Pe când play-mate-urile sunt doar nişte jucării, nişte imagini frumoase, bărbaţii yoghini consideră femeia o Scânteie Divină în toate splendoarea ei, afectiv, mental, erotic şi spiritual. Tocmai de aceea aprecierea femeii include şi nivelul sexual. Dacă un playboy cu o maşină de lux şi celular în buzunar se complace doar în a uimi femeile afişând aceste obiecte fără valoare reală, bărbaţii yoghini aplică practic continenţa şi se străduiesc să le fie parteneri egali, cu care ele se pot polariza şi armoniza cât mai bine. Cu ajutorul voinţei, cu o nouă mentalitate şi mai ales cu multă, multă iubire, este aruncat la gunoi modul primitiv de a privi femeia doar ca pe un obiect sexual.


Citiţi în continuare textul complet al articolului ca să vă minunaţi până unde poate ajunge un ziarist cu minciunile!

Sex în numele Domnului (text de Gabriel Dogaru)

„Să facem sex în numele Domnului” Aşa îşi strigă cele mai multe secte cu orientare sexuală credinţa, aşa îşi adună adepţii. Religia sexuală a făcut carieră de-a lungul secolelor, zeci de astfel de secte, grupări şi congregaţii religioase, propovăduind libertatea sexuală ca pe o virtute divină. România nu putea să rateze prezenţa pe lisă, cea mai cunoscută sectă cu aptitudini sexuale fiind MISA, înfiinţată de Gregorian „Guru” Bivolaru.

Sects on the beach
Istoria religiilor s-a scris, dintotdeauna, în paralel cu versiunea sexuală, o faţă oarecum ascunsă şi schimonosită, dar erectă şi prezentă de-a lungul secolelor. Sexul e bun, sexul e sănătos, sexul e distractiv, sexul a guvernat viaţa oamenilor, dar toate marile religii au condamnat sexul ca plăcere, iar unii şi-au făcut biserică personală din motivul ăsta. Sexul înainte de căsătorie era considerat o crimă şi de creştini şi de musulmani (unica pedeapsă fiind condamnarea la moarte) aşa cum erau considerate masturbarea sau adulterul. Înaintea tuturor celorlalte păcate, viaţa sexuală şi trupurile dezbrăcate au stârnit cel mai mult mânia clericilor. În con­secinţă, nemulţumiţii au înfiinţat sectele cu înclinaţii sexuale, care propovăduiesc libertăţile erotice ca pe o metodă de purificare şi de înălţare spirituală.


Poligamia salvează onania


Cel mai cunoscut exemplu este cel al sectei mormonilor, „Latter Day Saints” cum s-au autointitulat. Deşi nemul­ţumirile de ordin ideologic nu erau neapărat sexuale, interpretarea potrivit căreia lisus a fost căsătorit cu două femei, Maria şi Marta, a fost uşa deschisă către poligamie. Smith, creatorul sectei, a avut 132 de „revelaxii divine”, iar Dumnezeu i-a „transmis” să-şi ia mai multe neveste. EI s-a conformat şi s-a cununat oficial cu 27 de femei, dar a avut alte 60 de amante. La fel a pro­cedat şi Brigham Young, al doilea mare lider al mormonilor, care a avut 25 de neveste şi 56 de copii, în timp ce pro­clama doctrina poligamiei şi anunţa condamnarea celor care nu se vor supune.


În 1904, al treilea „cap” al mormonilor, Fielding, a abolit oficial obiceiul nenu­măratelor neveste.


Practica s-a păstrat şi astăzi însă, în statul Utah, acolo unde trăiesc susţinătorii conceptelor lui Smith şi formează „familii” poligame.

Comentariu foto: Membrii MISA află că maestrul „cunoaşte dru­mul şi ne va conduce până ce vom ajunge în pace la sfârşitul călătoriei” 

Intertitlu: Religia sexuală a făcut cari­eră de-a lungul secolelor, zeci de astfel de secte, pro­povăduind libertatea sexuală ca pe o virtute divină.  

Ambulanţa sexuală
O altă sex-sectă este „Moonies” sau „Biserica unificării”, autodeclarată şi „The Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity”. A fost fondată in 1954, în Coreea de Sud, de Sun Myung Moon (în traducere combinată engleză ­coreeană: „Soarele luminând Luna”), după ce a avut o viziune cu lisus. Moon este unul din cei peste 100 de coreeni autoproclamaţi „Cristos” în secolul 20. Astăzi mooniştii au peste 2 milioane de membri în 120 de ţări, cu circa 30.000 în SUA. Vând flori, desene, produse de artizanat, colectează fonduri şi adună astfel peste 200 milioane de dolari pe săptămână, destinaţi „zeului” Moon şi imperiului său. Mooniştii susţin că lisus s-a născut dintr-o relaţie extraconjugală a Mariei şi a reuşit să se salveze spiritual, nu însă şi fizic.
Potrivit lor, „salvarea” vine pe trei căi:
1- Fetele să facă sex cu Moon;
2- Bărbaţii să facă sex cu o fată care a făcut sex cu Moon;
3- Să lucrezi pentru Moon (cea mai la îndemână metodă) şi să bei din sîngele lui (se pregăteşte special o băutură cu două picături de sînge în o sută de butoaie de lichid preparat special)…


Comentariu foto:  Scene precum cea alăturată prezintă destule corespondenţe cu ritualurile MISA de la Costineşti.


Rugăciuni la fundul gol

„Copiii lui Dumnezeu” este una dintre cele mai controversate secte ale anilor „90. Supranumită „Family of Love” sau „The Family”.
 


Sloganurile acestei secte sînt „Prostituţia creştinismului” şi „Sex pentru lisus”. Dar nu sint doar nişte sloganuri. Cel care a pus bazele sectei, în 1969, este David Berg, care şi-a schimbat numele in Moses Berg, „MO” pentru prieteni.


În 1981, se spunea că existau deja 10.000 de membri în 72 de ţări, trăind in 80 de „comune” şi distribuind „scrisorile lui MO”. Principala idee a lui Berg a fost „Prostituate pentru lisus”, propovăduită cu Biblia în mână şi cu cuvântul „iubire” pe buze. De fapt, supusele lui MO erau trimise să se prostitueze, încercând să facă noi adepţi şi să adune bani pentru M0. Activitatea era denumită „Flirt Fishing”. Sexul era preocuparea centrală a acestei secte, deoarece „Dumnezeu este dragoste” şi el ar fi cel care a creat sexul, a încurajat homosexualitatea, incestul, adulterul.


Fundamental, dar pe la spate


„Biserica Homosexualilor” sau „Universal Fellowship of Metropolitan Community Churches” a fost infiinţată în Los Angeles în 1968, de Troy Perry, un fost predicator în biserica baptistă. Preceptele acestui cult sunt un pic neclare însă are 35.000 de membri, 80% fiind, aţi ghicit, homosexuali. Se pare totuşi că biserica propovăduieşte iertarea activităţilor sexuale între persoane de acelaşi sex, „pentru că lisus a luat asupra lui toate păcatele noastre”.


 


Trimisul lui Dumnezeu, mort de SIDA


Rajneeşismul a fost fondat de Bhagwan Rajneesh in 1931, numele său însemnînd un fel de „domnul God”. EI insă susţinea că înseamnă „maestrul vaginului”. Oricum ar fi fost, a fost declarat guru sexual al Indiei, dar a fost faimos şi pentru „flota” sa de Rolls-Royce-uri. Rajneesh a fost profesor de filosofie în Jabalpur, părăsindu-şi postul în 1974pentru a preda yoga, undeva în sudul Bombay-ului. Peste 50.000 de americani au ajuns acolo în doar câţiva ani pentru a putea participa la lecţiile lui Rajneesh, lucru care I-a făcut să deschidă un centru în Oregon în 1981. EI a continuat să practice şi să răspîndească o formă extrem de plăcută de meditaţie care includea nuditatea şi sexul între participanţi. În 1990, a plecat către lumile pe care le visa, chiar dacă bolnav de SIDA, şi a lăsat pe mîna adepţilor un adevărat imperiu financiar, sfâşiat în bucăţi de micii yoghini. 


 

Intertitluri:

„Sex pentru Isus… pentru că el a luat asupra Sa păcatele noastre! ”
 


Nectarul de aur în potirul

crediţei


Între practicile yoga interzise de Securitate şi urinoterapia propovăduită după 1989, Gregorian Bivolaru şi-a găsit drumul credinţei.


Băiat bun, păcat că-i paranoic şi cam instabil


’89 a fost un alt an agitat pentru Bivolaru. În împrejurări spe­cifice vremurilor, la Miliţie ajunge un dosar în care yoghinul apărea în mai multe diapozitive cu imagini pornografice. E arestat, însă dosarul se blochează pentru că expertiza medico ­legală constată că Bivolaru avea ceva probleme cu nervii: „Dezvoltare paranoică a personalităţii cu elemente obsesivo-­fobice pe fond psihopat schizoid’; „Pacientul are idei interpre­tative de persecuţie, idei dominante cu caracter mistic, idei obsesivo-fobice cu caracter mistico-religios şi erotic, preocu­pări erotice exagerate. Instabil in timpul discuţiei. Capacitate de sinteză şi abstractizare diminuată. Instabil, irascibil, revendicativ. „În sfera personalităpi manifestă valori patologice pentru tendinţele obsesive; schizoide. Cu valoare accentuată apar tendinţe paranoide (280 de puncte faţă de normalul de 120 de puncte)”. Foarte complicat, am spune noi, şi probabil aşa s-au gândit şi medicii legişti care au recomandat cu căldură internarea inculpatului într-un aşezământ pentru nervoşi.


 


Demoni printre noi


A venit apoi Revoluţia, libertatea de exprimare şi Grig  fondează Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut, nimic altceva decât o sectă ale cărei idei religioase combinau elemente din religiile hinduse şi cele creştine. Potrivit documentelor vremii, Bivolaru s-a autointitulat „Guru’, reprezentantul lui Dumnezeu în teritoriu, persoana prin care „Domnul Dumnezeu primeşte să ne slujească drept călăuză”. La cursurile MISA, proaspeţii membri află că maestrul „cunoaşte drumul şi ne va conduce pînă ce vom ajunge în pace la sfârşitul călătoriei.” „Dacă urmăm cuvîntul său, nu ne vom rătăci deloc”. Totuşi, ei s-au mai rătăcit. Aşa s-a întâmplat în 1997, când unul din membrii MISA şi-a ucis familia. Dragoş Milea Sende şi-a înjunghiat şi lovit cu ranga părinţii şi sora, cu zeci de lovituri. În timpul anchetei, şi-a descărcat sufletul şi a mărturisit că a fost victima necuratului: „Am fost trezit din somn de nişte spirite negre şi agresive, care voiau să mă omoare, motiv pentru care am luat un cuţit cu care le-am ucis eu”. Dumnezeu să-i odihnească pe cei trei despre care ucigaşul a spus că erau „demoni care îl terorizau în permanenţă”.


Intertitlu: Paranoia diagnos­ticul medical al lui Grig

În anii de după Revoluţie. activitatea MISA şi a lui Bivolaru a fost intens mediatizată din cauza practicilor de „urinoterapie” susţinute de „guru”. Şedinţele de înălţare spirituală în pielea goală, desfăşurate pe nisipul de la Costineşti, au fost iarăşi subiect de scandal ani la rînd. Poliţia a avut mai multe tentative timide de a testa rezistenţa la scandal a maestrului Grig, dar fără rezultate notabile. Mai mult, în 1998, Comisia pentru Drepturile omului din Senat a cerut public Ministerului de Interne, Serviciului Romăn de Informaţii şi Ministerului Justiţiei să pună capăt activităţilor sectei. „Rugăm organele de drept să ia măsurile ce se impun pentru oprirea crimei organizate de acest individ, care distruge viitorul acestei ţări. Tinerii trebuie să fie ajutaţi să revină la viaţa normală, să-şi recapete sănătatea grav afectată în prezent”, îşi susţineau punctul de vedere senatorii.
 


Nu fi meschin şi dă-mi nevasta! 


Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut este campioana mediatizării în România la capitolul culte şi secte şi este singura cunoscută cu apucături sexuale. Liderul e Gregorian Bivolaru, Guru sau Grig, cel care a infiinţat-o şi o conduce cu succes, spre disperarea autorităţilor. Bivolaru s-a născut pe 13 martie 1952 în Tărtăşeşti, Dîmboviţa, şi la 25 de ani a avut prima experienţă neplăcută în confruntarea cu statul. Sub acuzaţia de multiplicare şi răspîndire de materiale pornografice, ocultism şi magie neagră, a fost arestat, judecat şi condamnat la un an de închisoare, fiind în cele din urmă unul dintre norocoşii beneficiari ai unui decret de graţiere. În 1984, este arestat pentru practicarea yoga fără autorizaţie, dar trimis în faţa instanţei pentru o evadare din arestul Securităţii din Calea Rahovei. Rezultatul: a doua condamnare, de un an şi şase luni. Opera de căpătîi a lui Bivolaru a fost însă manualul de sex în grup, în care viitorii „yoghinî” aflau că „fiinţele trebuie să treacă peste gelozie, posesivitate şi meschinărie. Participanţii trebuie să stăpânească continenţa, nu trebuie să se descarce în mod lamentabil după două-trei minute, iar pe urmă să se uite unul la altul, în mod penibil. Ei pot să-şi sincronizeze orgasmele, să trăiască ulterior orgasme cosmice, stări de extaz amoros, care pot dura săptămâni în şir”.


În martie 2002, atunci când Grig a împlinit 50 de ani, la Sala Polivalentă din Capitală s-au întâlnit sute de membri ai mişcării, mărturiile din interior vorbind despre o uriaşă orgie în care tinerele membre ar fi fost integrate de maestru, iar maestrul s-ar fi integrat în ele.


 


Furtună în Ashram


După câţiva ani în care activitatea erotico­spirituală a MISA a intrat într-un con de umbră, Poliţia a stârnit anul acesta o nouă furtună. O descindere în câteva dintre apartamentele (ashram) folosite de Bivolaru şi adepţii săi pentru întâlniri s-a soldat cu materiale pornografice con­fiscate, computere demontate, „jurnalele de bord” ale lui Grig citite în gura mare. Totul plecase de la o reclamaţie făcută de părinţii uneia dintre amazoanele lui Bivolaru care era minoră. Poliţiştii au găsit-o, alături de o altă copilă, într-unul din ashram-urile MISA şi se pare că ea a confirmat faptul că nu avea voie să plece acasă. L-a însoţit însă pe guru prin Europa, în câteva rînduri, sau cel puţin aşa susţine. Deocamdată, scandalul nu s-a încheiat, Bivolaru fiind reţinut pentru o tentativă de trecere frauduloasă a frontierei şi eliberat în urma unor mărunte dar vioaie vicii de procedură. Scandalul s-a întins şi în exterior, unde asociaţiile de protecţie a drepturilor omului şi mişcările cu caracter yoghin au făcut public protestul lor la adresa autorităţilor din România. Probabil că nu toate autorităţile, de vreme ce Bogdan Drăghici, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale a Funcţionarilor Publici declara ziariştilor: „În scurt timp vom da publicităţii listele cu membrii MISA care deţin poziţii cheie în ministere, primării, dar şi alte importante instituţii ale statului. Este foarte clar că MISA a avut girul unor guvernanţi. MISA se pare că are în spate reprezentanţi importanţi din cadrul Guver­nului”. Încurcate sunt căile sexuale ale Domnului!

Intertitlu: „De la ministru pân

la Tisa Tot românu plânsu MISA”


C
omentarii imagini:

Mult mai aproape de Biserica Vaginului a lui Rajneesh decât de Biserica Homosexualilor, Guru Bivolaru a reuşit să stârnească o reacţie mediatică la fel de impor­tantă ca acestea.

Fondatorul sectei Rajneesh susţinea că numele său înseamnă „Maestrul vaginului”. Peste 50.000 de americani s-au dus în India să se convingă de această revelaţie.
iulie 2005
yogaesoteric.net    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More