Scandalul care zguduie America. Unde s-au dus 6 trilioane de dolari în finanțare covid

Corupția este „un cancer care erodează credința cetățeanului în democrație”, a spus un anumit vicepreședinte american, încă din 2014. Ajuns apoi președinte, Joe Biden se confruntă cu o problemă de corupție majoră care se desfășoară sub ochii lui: costurile în spirală ale fondurilor covid cheltuite în afara legii.

În dosarele recente ale instanței, văzute de Bloomberg, Biroul Federal de Investigații a descris o „schemă de fraudă masivă” în care organizațiile nonprofit din Minnesota au deturnat ilegal bani pentru ajutoare destinate hrănirii copiilor nevoiași și au folosit veniturile „pentru a cumpăra bunuri imobiliare, mașini și alte articole”.

În total, grupurile au primit aproximativ 65 de milioane de dolari din programele alimentare federale în timpul pandemiei.

Pe măsură ce Congresul a distribuit aproape 6 trilioane de dolari în fonduri de ajutor, „escrocii s-au aliniat pentru a-și primi partea”. Au creat companii false, au furat identități, au inventat angajați, și-au declarat eronat veniturile și au conspirat pentru a extrage banii contribuabililor.

Serviciul Secret, care a deschis peste 900 de dosare penale legate de covid, estimează că peste 100 de miliarde de dolari ar fi putut fi deturnați.

Chiar și asta poate subestima problema. Doar 23% din cele 800 de miliarde de dolari alocate de Programul de protecție a salariilor și-au găsit de fapt drum în buzunarele lucrătorilor. Un studiu al Departamentului Muncii a indicat că peste 87 miliarde USD în indemnizații de șomaj de urgență au fost plătite necorespunzător.

The Small Business Administration a plătit peste 6,2 miliarde de dolari pentru solicitanții de împrumuturi pe care îi suspectează acum de furt de identitate.

Cumva, Internal Revenue Service (fiscul american) a reușit să emită 2,2 milioane de cecuri de stimulare – în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari – persoanelor decedate!

Desigur, un anumit nivel de fraudă este inevitabil cu cheltuieli federale uriașe, iar covid a oferit o țintă deosebit de tentantă.

Pe măsură ce afacerile se închideau și economia națională s-a oprit, prioritatea guvernului a fost pur și simplu să scrie cecuri pe bandă rulantă. Aceasta a însemnat adesea că oficialii au relaxat garanțiile, au renunțat la procedurile de verificare și, în general, au procedat fără atenție. Între timp, agențiile guvernamentale nu au reușit să creeze standarde uniforme pentru raportarea datelor necesare.

Citiți și:
Institutul Național de Sănătate din SUA acordă subvenții de 500.000 de dolari gigantului General Electric pentru a construi microcipul care detectează covidul
Senatul SUA: „Narațiunea establishmentului despre covid-19 este o minciună”
SUA – Infractorilor din Georgia li se reduce pedeapsa la jumătate dacă acceptă vaccinul anti-covid

 

yogaesoteric
9 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More