Scapă de febra musculară cu ghimbir

Inflamația este alarma pe care organismul o dă când ești ținta unei posibile îmbolnăviri. Și în această situație Natura ne vine în ajutor – există plante care pot contribui la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației. 

Boala inflamatorie se referă la prezența inflamației care poate afecta majoritatea organelor și țesuturilor corpului uman: sistemul digestiv, sistemul nervos, pielea, articulațiile. Inflamațiile pot apărea ca rezultat al febrei, gutei, virusurilor, oboselii cronice, a diverselor răni, iar în unele cazuri apar ca urmare a osteoporozei sau a artritei. Cele mai frecvente inflamații apar la nivelul articulațiilor, din cauza bolilor reumatice, care se manifestă cel mai des prin dureri de spate sau prin îngreunarea și limitarea mișcărilor.

Ghimbirul te scapă de febra musculară 

Ghimbirul este un anti-inflamator și anti-reumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrita reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir după ce ai depus efort fizic te ajută să eviți apariția febrei musculare și a durerilor de încheieturi.

Maceratul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă ușor călduță. Se lasă la macerat 6 ore. Se îndulcește cu miere și se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamațiilor locale, de tipul luxațiilor, compresele cu ghimbir fac minuni.

Citiți și:

Ghimbirul cu miere, un preparat simplu, perfect natural ce prezintă unele efecte extraordinare

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (1)

yogaesoteric

21 noiembrie 2018 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More