Școlile din Los Angeles vor urmări fiecare elev cu aplicația Covid „Daily Pass”, creată de Microsoft. Cine nu are un cod QR nu poate intra în școală

Echivalentul pașaportului de vaccinare pentru copii

În şcolile din Los Angeles, fiecare copil este obligat să folosească o aplicație de urmărire covid, produsă de Microsoft, al cărei cod QR este scanat zilnic înainte de intrarea în clase, informează Children’s Health Defense. Reprezentanții școlilor susțin că aplicația de urmărire covid contribuie la siguranța copiilor. Însă criticii avertizează că această tehnologie care li se impune elevilor pentru a putea participa la cursuri le încalcă acestora dreptul la viață privată.

Districtul Școlar Unificat al Los Angelesului (LAUSD) a anunțat încă din februarie lansarea Permisului Zilnic/„Daily Pass”, un sistem de urmărire covid dezvoltat de Microsoft. Aplicația îi scanează pe copii în școli folosind un cod de bare, pentru a corela informații despre controalele medicale, testele și vaccinările covid.

Permisul Zilnic generează un cod QR unic – în fiecare zi, pentru fiecare elev și membru al personalului – care permite accesul în câte un anume loc din Districtul Școlar Unificat al Los Angelesului. Pentru a avea acces la ore, un copil este necesar să aibă rezultat negativ la testul covid, să nu prezinte simptome specifice și să aibă o temperatură sub 37 de grade.

Toate datele colectate de aplicație sunt raportate autorităților sanitare. Datele anonimizate din Permisul Zilnic sunt folosite de colaboratorii LAUSD din cercetare și sănătate – Stanford University, UCLA, The Johns Hopkins University, Anthem Blue Cross, Healthnet și Cedars Sinai – „pentru a concepe planuri și strategii” care să fie implementate în medii școlare sigure, au declarat reprezentanții școlilor. Elevilor fără codul de bare li se va interzice accesul în școli.

LAUSD este primul district școlar din țară care a adoptat tehnologia Daily Pass.
Într-o declarație, reprezentanții districtului au descris Permisul Zilnic ca fiind o componentă esențială a planului de redeschidere a districtului, denumit „Safe Steps to Safe Schools”/„Pași siguri spre școli sigure”.

Cumva asemănător biletului de aur (care permitea accesul în fabrica de ciocolată a lui) Willy Wonka, oricine are permisul poate intra ușor în clădire”, a declarat pentru Los Angeles Times inspectorul Austin Beutners. „Vom ști statutul fiecărei persoane din clădire”, a mai spus acesta.

Mary Holland, președinta Children’s Health Defense, a spus că părinții ar fi cazul să se îngrijoreze „Dacă datele reprezintă noul aur, înseamnă că noul Permis Zilnic al LAUSD le furnizează mult aur companiei Microsoft și altor instituții,” a afirmat aceasta.

Holland a mai spus că LAUSD „compromite viața privată și libertatea de mișcare a elevilor și îi izolează pe copii în baza unor teste nesigure.“ „Părinții ar fi necesar să-și pună un milion de întrebări și să solicite răspunsuri”, a spus ea.

John Whitehead, avocat în drept constituțional, scriitor și fondatorul Institutului Rutherford, a spus că părinții ar ar fi necesar să se întrebe de ce niște entități vor să dețină toate aceste date, ce fac cu ele, unde ajung și dacă este cazul să fie încredințate agențiilor guvernamentale.

Whitehead a spus că permisul covid este despre control, nu despre siguranță

El a avertizat: „Devenim un stat al supravegherii totale și o generație întreagă de tineri se supune statului polițienesc. Viața privată așa cum o știm va dispărea și nimeni nu va scăpa nesupravegheat.”

Permisul Zilnic nu detectează persoanele asimptomatice, însă reprezentanții școlilor speră să rezolve această problemă prin testarea săptămânală de coronavirus a elevilor și a personalului. Aplicația va fi disponibilă tuturor angajaților LAUSD, elevilor cu vârsta peste 13 ani și membrilor familiilor acestora pe computere și pe telefoanele mobile, a informat Los Angeles Times.

LAUSD a lansat un videoclip propagandistic despre aplicația Daily Pass, ca să îi familiarizeze pe părinți și copii cu modul ei de funcționare și cu pașii pe care îi urmează elevii pentru a-și primi „biletul de intrare“. De asemenea, LAUSD susține că intenția filmului ar fi aceea de a-i ajuta pe copii să-și depășească temerile legate de școală în contextul pandemiei de coronavirus.

Totodată, elevii sunt obligați să păstreze distanțarea fizică, să poarte măști, să li se ia periodic temperatura și să fie supuși la supraveghere și analize medicale suplimentare.

Citiți și:
Profesorul anti-mască la ore: Am ajuns să fim gardienii copiilor noștri, nu cred că ăsta e rolul nostru
Școala – fabrică de sclavi (I)
În 2021, semnul fiarei intră pe ultima turnantă: ANAF – bănci / recensământ / buletin biometric / vaccinare cu paşaport de imunitate

yogaesoteric
2 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More