Scurt istoric

Astrologia i-a preocupat pe oameni dintotdeauna, dar, în trecut, ea a reprezentat un domeniu de cunoaştere rezervat marilor iniţiaţi. Ca nume de referinţă, legate de cunoaştere a astrologiei, putem aminti pe Ptolemeu (cu lucrarea sa de referinţă Tetrabiblos), Hermes Trismegistos, Avicenna, în antichitate; Paracelsus, Nostradamus în Evul Mediu. Chiar şi Kepler şi Newton au studiat astrologia. De altfel, în trecut, marii astronomi erau, în acelaşi timp, şi renumiţi astrologi.

În prezent, astrologia se constituie ca un domeniu autonom de cunoaştere şi cercetare a naturii, mai ales de când anumiţi oameni de ştiinţă, care au intuit valoarea acesteia, au adus dovezi ştiinţifice în acest sens. Ne referim în special la lucrările cercetătoarei Lyly Kolisko care a pus în evidenţă în perioada 1920–1930, printr-o metodă simplă (o tehnică asemănătoare cu cromatografia pe hârtie) existenţa unor energii subtile cosmice (inflexiuni astrale) generatoare de anumite forme.

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More