Se pregătește un Consiliu mondial pentru sănătate și finanțe

În Franța, Le Point scrie că OMS Europa încearcă să pună strategia „O singură sănătate” pe agenda internațională, după cum explică Sylvie Goulard de la Banque de France, transmite RFI.

Filiala OMS Europa a analizat problema și a încredințat Comisiei paneuropene pentru sănătate și dezvoltare durabilă sarcina de a elabora propuneri.

Sylvie Goulard, fost ministru al forțelor armate, acum viceguvernator la Banque de France, a făcut parte din acest grup de experți multidisciplinari.

Ea a spus revistei franceze că premierul italian, Mario Draghi, a cărui țară a deținut președinția G20 anul trecut, a declarat la recenta Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite că susține propunerea Comisiei paneuropene de a se crea un consiliu global pentru sănătate și finanțe.

Misiunea sa ar fi să monitorizeze măsurile luate în timpul crizei sănătății, reunind sectorul sănătății și pe cei responsabili de economie, ținând seama de aspectele legate de mediu.

Deoarece dezvoltarea noastră distruge natura, virușii trec mai ușor de la animale la oameni. De fapt, această idee a unui consiliu global, un fel de «consiliu de administrație global», este direct inspirată de ceea ce s-a desprins din criza financiară din 2008.

Nu mai putem separa apariția noilor pandemii de problema mediului, ea însăși legată de dezvoltarea noastră economică.

Un concept a apărut treptat în cercurile specializate, acela de «One health» (O singură sănătate), care nu mai separă sănătatea umană, sănătatea animalelor și sănătatea planetei.

Finanțarea economiei este necesar să încurajeze o dezvoltare mai durabilă; prevenirea, în ceea ce privește sănătatea, nu numai că salvează vieți, ci și economisește bani.

Am văzut, de exemplu, că obezitatea și diabetul sunt factori agravanți pentru persoanele care contractează covid-19. Investițiile în sănătatea umană, încurajarea dezvoltării durabile și prevenția sunt atât alegeri morale, cât și economice.

Citiți și:
Dictatura sanitară a fost dorită, cerută și ajutată
Un fost ministru dezvăluie cine a câștigat din dictatura sanitară, în spatele dramelor
Oricât de urâtă e dictatura, întotdeauna se găsesc secături să o slujească

 

yogaesoteric
9 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More