Secretul longevității doctorului japonez Shigeaki Hinohara, care a lucrat în clinica sa până la sfârşitul vieţii, la vârsta de 105 ani

 

Doctorul japonez Shigeaki Hinohara a trăit fericit 105 ani și a lucrat în clinica sa până în ultima zi. A fost un uimitor exemplu pentru toţi cei care l-au cunoscut, iar faima sa a făcut înconjurul lumii.

Recomandările sale pentru o viață fericită sunt pline de simplitate și de bunătate nelimitată. Iată câteva, din care fiecare avem ceva de învăţat.

Secretul longevității

1. Bucurați-vă!

Starea de bucurie aduce mai mult folos decât somnul și mâncarea! Iată ce scrie doctorul Hinohara: „Omul primește energie nu din mâncare sau din somn, ci din starea de bine. Țineți minte când în copilărie erați veseli, uitați de mâncare și nu aveați nevoie de somn? La adulți este la fel. Nu este bine să vă epuizați organismul cu un regim alimentar sau cu un somn strict.”

2. Alimentați-vă corect!

Secretul longevității japonezului constă în alimentația echilibrată. La dejun servea o ceașcă de lapte sau suc de portocale cu ulei de măsline. Se poate sări peste prânz sau să fie foarte puțin. Dacă aveți o activitate împlinitoare, nu aveți nevoie de mâncare. La cină mâncați legume cu orez.

3. Planificați activitățile

Completați agenda cu planuri de viitor. Gândurile se materializează când vă gândiți la viitor, nu aveți timp să priviți în trecut și să vă întristați de probleme.

4. Transmiteți cunoștințele

Shigeaki Hinohara ținea cel puțin 150 de cursuri pe an. Durata fiecăruia era de o oră și jumătate și în tot acest timp el rămânea în picioare.

5. Medicii nu pot vindeca totul!

„Când medicul vă recomandă să faceți niște analize sau o intervenție chirurgicală, întrebați-l dacă le-ar fi recomandat la fel copiilor, soției sau altor rude de ale lui.”

Această afirmație a medicului este foarte profundă. Medicina comercială nu poate să ofere întotdeauna soluţii. De ce omul să fie supus unor suferinţe suplimentare, dacă în felul acesta nu poate fi tratat? Deseori muzica sau animalele pot vindeca mai bine decât medicii cu experiență.

6. Nu vă fie milă de dvs.!

Nu este neapărat necesar să mergeţi la sala de sport pentru a face efort fizic. Mersul pe jos, cu bicicleta, urcatul scărilor în loc de utilizarea liftului sunt mai mult decât nimic. Canapeaua este cel mai mare dușman, deci odihniți-vă activ.
La cei 105 ani ai săi, Hinohara urca câte două trepte odată, obligând mușchii să lucreze.

7. Citiți!

Găsiți cărţi care vă inspiră şi care vă ajută să vă stabiliți un scop în viață. Doctorul îl recomanda pe autorul Robert Browning, cel care a scris faimosul poem Abt Vogler. „Este bine să vă trasați scopuri mari în artă și în viață. Dacă vreți să desenați un cerc, el este necesar să fie atât de mare, încât să nu-l terminați până la sfârșitul vieții. Noi vedem doar o parte a cercului, iar cealaltă parte este dincolo de privirea și viața noastră.”

8. Durerea nu este o sentință!

În spitalele moderne ar fi binevenit să existe mai multă bucurie: muzică, dansuri, prezenţa animalelor. Terapia prin artă ajută mai bine decât medicamentele. Concentrați-vă atenția spre ceva interesant, nu pe boală și imediat veți uita de ea.

9. Reevaluați valorile

În goana după îmbogățirea materială, omul uită de cele mai importante aspecte din viaţă – dragostea, grija, compasiunea. Iată cuvintele lui pline de înțelepciune: „Țineți minte: nimeni nu știe când îi va veni ceasul. Nu puteți lua nimic cu voi.”

10. Știința este ca o artă

Nu poți ajuta o persoană cu formule științifice și fraze dense de informaţii. Boala este strâns legată de sufletul omului. Toți oamenii sunt diferiți și abordarea este necesar să fie personală.

11. Fiți gata pentru neprevăzut

Trupul nostru este capabil să facă acţiuni uluitoare. Shigeaki Hinohara a relatat despre cum a fost luat ostatic și în acele condiţii dure s-a bazat doar pe forțele proprii. Dragostea și respectul față de trupul dvs. vă va ajuta să depășiți orice încercări fizice.

12. Găsiți un erou

Găsiți un model de urmat şi urmăriţi din toate puterile să-l egalaţi şi chiar să-l depășiți. Inițial, eroul lui Hinohara a fost tatăl său, iar ulterior a fost inspirat și de alte personalități. „Atunci când sunt într-o situație dificilă, urmăresc să mă gândesc cum ar fi procedat acei oameni în locul meu.”

13. Să trăiești mult este ceva minunat!

Savurați fiecare clipă a vieții. Fie ca oricare nouă zi să fie mai bună decât cea precedentă. Amintiți-vă de ceilalți, după 60 de ani ajutați-i pe toți în măsura posibilităților. Nu cereți nimic în schimb. Faptul că trăiți, este cea mai mare recompensă.

***

Doctorul Shigeaki Hinohara a trecut în Lumea de dincolo la 18 iulie 2017, la venerabila vârstă de 105 ani şi 9 luni. A fost președintele Clinicii Internaționale Sfântul Luca din Tokyo și până la moarte a continuat să consulte pacienți. Agenda lui era completată pentru 5 luni înainte. Un Om cu literă mare!

Citiți și:

Un medic german a bulversat lumea medicală. Susţine că dacă «bolnavul înţelege cauza bolii, trupul se vindecă singur» (I)

Atacat de autorităţi şi concerne farmaceutice, un doctor a vindecat timp de 30 de ani cancere în faza terminală – documentarul «Burzynski-The Movie»

Acest doctor a păstrat inima unei paciente într-un borcan pe biroul lui ani la rând

 

yogaesoteric
5 februarie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More