Secvențierea genomului SARS-Cov-2 arată că virusul a fost „aproape sigur” creat în laborator

Doi experți americani au publicat un eseu în care susțin că secvențierea genomului SARS-Cov-2 arată în mod destul de clar că virusul a fost creat într-un laborator din China. Dr. Stephen Quay și Richard Muller, profesor de Fizică la Universitatea Berkeley din California, au vorbit pentru Wall Street Journal pe tema originii virusului.

Cel mai convingător element care vine în favoarea ipotezei scurgerii din laborator se bazează ferm pe știință”, spun cei doi, subliniind că „SARS-Cov-2 are o amprentă genetică care nu a mai fost identificată la un alt coronavirus care s-a dezvoltat în mod natural”.

Quay și Muller menționează că laboratorul din Wuhan este cunoscut pentru faptul că realizează experimente de „câștig de funcție”, prin care cercetătorii încearcă în mod intenționat să crească letalitatea virusurilor.

Secvența genomică suspectă a SARS-Cov-2 este „CGG-CGG” – unul dintre cele 26 de tipare de secvențiere. Combinația este frecvent folosită de oamenii de știință în cercetările de „câștig de funcție”, dar este considerată „extrem de rară” în alte conjuncturi.

Experții afirmă că niciun alt coronavirus apărut în mod natural – cum sunt SARS și MERS – nu prezintă combinația CGG-CGG.

Combinația CGG-CGG nu a fost identificată la virusurile dezvoltate în mod natural. Un virus nu poate prelua o secvență de la un alt virus (prin recombinare) dacă respectiva secvență nu este prezentă în niciun alt virus.”

La începutul lunii iunie, un alt studiu arăta că oamenii de știință chinezi au creat SARS-Cov-2 în laboratorul din Wuhan, apoi au încercat să modifice virusul încât să pară că a evoluat natural de la lilieci.

Quay și Muller propun celor care susțin că virusul a trecut la om de la animale să explice „cum s-a petrecut să preia cea mai nefavorabilă combinație: CGG-CGG. De ce a ales exact combinația pe care ar fi folosit-o cercetătorii care fac experimente de câștig de funcție”.

Cei doi experți concluzionează: „Da, s-ar fi putut dezvolta întâmplător, prin mutații. Dar puteți crede asta? Acest fapt – că virusul, dintre toate posibilitățile pe care le-ar fi avut, a dobândit exact cea mai rară și nenaturală combinație, folosită de cercetători în laborator – arată că teoria principală privind originea coronavirusului este logic să fie cea potrivit căreia SARS-Cov-2 a scăpat din laborator.

Citiţi şi:
«Este ca și cum ar fi fost conceput să infecteze oamenii»
Ipoteza ca SARS-Cov-2 să fi pornit dintr-un laborator „nu este o teorie a conspirației”. Expert american: „Primul instinct al chinezilor este să ascundă”
O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (I)

 

yogaesoteric
13 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More