Seminţe cu proprietăţi anticancerigene

În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recente au demonstrat faptul că în natură există multe substanțe având puternice efecte anticancerigene, iar marele avantaj al acestora este că nu produc efecte secundare negative. În funcție de proprietățile lor specifice, anumite semințe pot acționa ca suplimente eficiente pentru prevenirea sau tratarea cancerului.

Alternativele naturale au ca scop principal reducerea probabilităților de a dezvolta vreuna din varietățile acestei patologii; de asemenea, aceste semințe întăresc sistemul imunitar, iar în unele cazuri ajută la stoparea creșterii celulelor maligne. 

Dintre aceste opțiuni vă prezentăm în acest articol 4 tipuri de semințe, ale căror calități nutriționale au oferit rezultate benefice în lupta contra tumorilor.

1. Semințele de măr

Semințele de măr sunt considerate de mulți experți ca fiind unul dintre ingredientele naturale anticancerigene cele mai puternice.

Din punct de vedere științific s-a dovedit că semințele de măr au o acțiune care poate inhiba creșterea celulelor maligne în diferite tipuri de cancer precum: 
– cancerul de colon;
– cancerul de plămân;
– cancerul de prostată;
– cancerul de pancreas;
– cancerul de sân;
– cancerul de stomac.

Compușii fitochimici din aceste semințe sunt foarte eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase; în plus, acest tip de terapie distruge doar celulele maligne și nu afectează celulele sănătoase.

Atenție, semințele de măr conțin o cantitate minimă de cianură și pot fi letale dacă se iau în doze ridicate. Tratamentul cu semințele de măr se va urma doar la recomandarea unui medic fitoterapeut competent.

2. Semințele de struguri

Extractul care se obține din semințele de struguri este o sursă bogată în antioxidanți, bioflavonoide și un compus activ cunoscut sub denumirea de B2G2, a cărui acțiune în organism poate combate dezvoltarea celulelor canceroase. În trecut se credea că substanțele bioactive prezente în extractul din semințele de struguri au capacitatea de a ataca în mod selectiv diferite grupe de celule maligne, însă studii recente au arătat că acest compus numit B2G2 este cel care are acest efect.

Extractul din sâmburi de struguri este un antioxidant foarte puternic și eficient datorită substanțelor active pe care le conține, proantocianidinele oligomerice, care sunt considerate chiar mai puternice decât vitaminele C și E.

Extractul din sâmburi de struguri protejează sistemul cardiovascular, combate radicalii liberi, încetinește procesul de îmbătrânire, întărește sistemul imunitar și reduce creșterea tumorilor maligne cu până la 67%.

3. Semințele de in

Datorită conținutului lor bogat în lignani, semințele de in sunt incluse și ele pe lista posibilelor remedii având acțiune anticancerigenă.

S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni. Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor canceroase, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.

În plus, semințele de in sunt o sursă semnificativă de acid alfa-linoleic, care este un tip de acid gras esențial omega 3 care acționează în mod eficient contra apariției cancerului și a altor boli cronice.

Semințele de in sunt cea mai bogată sursă vegetală de omega-3, un antioxidant cunoscut pentru efectele benefice asupra inimii, sistemului osos şi tensiunii arteriale. Datorită acestor beneficii, semințele de in constituie o alternativă excelentă la uleiul de pește și carnea de somon. În plus, semințele de in mai au şi avantajul că asigură un aport important de fibre, vitamine (în special cele din complexul B) şi de minerale.

4. Sâmburii de caise

După ani de cercetări, biochimistul Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 – cunoscută şi sub numele de amigdalină. Caisele conțin o cantitate importantă de vitamina B17, a cărei acțiune în trup are un efect anticancerigen. Această vitamină este foarte bună atât pentru a preveni cu succes cancerul, dar este recomandată și pacienților care, din păcate, se confruntă cu această boală.

Sâmburii de caise au fost folosiți încă din timpuri străvechi în scop terapeutic, fiind considerați un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronșita sau tusea cronică. Sâmburii de caise sunt folosiți pentru stimularea imunității, pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii sau ale stomacului, precum și în tratamentul cancerului de sân, cancerului pulmonar, cancerului de colon, problemelor de memorie (boala Alzheimer) și litiazei biliare.

Ca mod de administrare, adulții pot consuma 5-10 sâmburi pe zi, iar copiii până la 6 ani 1-2 sâmburi pe zi. Ca și în cazul semințelor de măr, se recomandă îndrumarea unui medic fitoterapeut competent.Recomandări suplimentare:

Consumul regulat al acestor semințe prezentate în articol este recomandat ca metodă de prevenire sau ca o completare la tratamentul acestei boli. Fie că sunt utilizate pentru prevenție, fie ca tratament, este necesar ca semințele să fie luate sub supraveghere medicală și în cantități optime, deoarece unele dintre acestea pot avea efecte negative dacă sunt consumate în mod excesiv.

Sursa:

ayurvedic-medica.ro

Citiţi şi:

Terapia perfect naturală cu seminţe

Uleiul natural de cocos ucide 93% dintre celulele cancerului de colon în 48 de ore

Jumătate dintre bolnavii de cancer sunt omorâţi apoi chiar de chimioterapie, nu de cancer!

yogaesoteric

22 februarie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More