Senatorul Sorin Lavric (AUR), verdict fără menajamente: Nu mai suntem un stat suveran, ci suntem un stat vasal, aflat în relație de suzeranitate față de alte puteri

Președintele și Guvernul sunt niște anexe

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a spus în cadrul unei conferințe că România nu mai este un stat suveran, ci „vasal” față de anumite puteri, „pe care le știm”.

Sorin Lavric a mai spus că suveranitatea poporului se oprește la ușile Parlamentului, pentru că reprezentanții votanților dau legi împotriva acestora.

Nu mai suntem un stat suveran, ci un stat vasal, aflat în relație de suzeranitate cu anumite poluri de putere pe care le știm. În Constituție, articolul 1, scrie că suntem un stat național, suveran și independent.

Suveranitatea poporului se oprește la porțile Parlamentului, pentru că parlamentarii dau legi care se răsfrâng malefic asupra poporului. Știm asta.

De ce dau legi împotriva poporului? Pentru că sunt foarte vulnerabili la lobby-uri. Noi nu avem o lege a lobby-ului, dar vorbim despre suveranitate. Sunt lobby-uri foarte puternice: economice, etnice. Ei se lasă ademeniți de aceste lobby-uri și votează împotriva poporului.

Tot ce putem face noi aici este să spunem adevărul, chiar încălcând legile care sunt contrare poporului român”, a spus filozoful.

Senatorul AUR a mai adăugat că nici Președintele României, nici Guvernul nu au atributele suveranității, pentru că sunt niște „anexe”.

Cine este suveran în țara noastră? Parlamentul este un maț lung care ia foarte rar decizii. Deciziile se iau în culise. Nici președintele, nici Guvernul nu mai au atributul suveranității. Sunt prelungiri, sunt anexe. Internaționalismul înseamnă când guvernul este condus din afara țării. În această situație suntem noi astăzi.

Suntem într-o condiție vasală, cum ieșim din ea rămâne să răspundeți și dvs”, a concluzionat Sorin Lavric.

Sorin Lavric a vorbit în cadrul conferinței „Suveranitatea azi”, susținută la Institutul de Studii Politice „Mihai Eminescu”, condus de senatorul Claudiu Târziu.

Citiți și:
Supunerea statalității României unei presupuse ordini suprastatale europene este o eroare de logică și coerență politică
Incompetenții de la București au găsit vinovatul
De ce România este o colonie?

 

yogaesoteric
26 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More