Și Elveția?! – Țara Cantoanelor se pregătește de coșmar: revolte, jafuri, întuneric, frig ‒ „Faceți stocuri de lumânări!”

Am fost obișnuiți cu știri îngrijorătoare din Occident despre criza din această iarnă. Însă vestea că și o țară ca Elveția va fi lovită grav este realmente șocantă.

Guvernul elvețian se pregătește pentru tot ce e mai rău în această iarnă.

Jan Flückiger, secretarul general al Conferinței Directorilor din Sectorul Energetic, a avertizat că, în condițiile în care penele de curent sunt atât de probabile, „securitatea internă devine o problemă”.

Într-un interviu acordat cotidianului elvețian de mare tiraj Blick, Freddy Fässler, președintele Conferinței directorilor cantonali de poliție și justiție, a tras la rândul său un semnal de alarmă în privința pericolului unor mari tulburări sociale din cauza penelor de curent.

Sunt așteptate revolte și jafuri, a spus el.

Imaginați-vă: nu îți mai poți retrage banii din ATM, nu mai poți plăti cu cardul în magazin sau alimentarea mașinii în benzinărie. Căldura nu mai funcționează. Este frig. Străzile rămân în întuneric. Este posibil ca populația să se revolte sau să apară jafurile.”

Fässler a avertizat că autoritățile din toată țara este necesar să fie pregătite pentru astfel de scenarii extreme.

O serie de exerciții, desfășurate în 2014, ca pregătire pentru scenariile unor pene de curent de mare anvergură, au scos în evidență lipsuri mari, inclusiv absența generatoarelor de urgență în spitale, secții de poliție și alte infrastructuri și servicii critice, a mai spus el.

Aceste lipsuri au fost corectate în ultimii ani”, a asigurat Fässler. Dar, în mod straniu, a făcut două precizări – una amenințătoare, alta îngrijorătoare, care arată că perspectivele sunt întunecate nu doar la propriu, ci și la figurat.

Forțele de ordine sunt înarmate”, a spus el.

Iar poliția este pregătită să ajute cu bani (!) populația, în cazul în care aceasta nu va avea posibilitatea să plătească cu cardul în magazine.

Mai departe, Fässler a avertizat asupra riscului de apariție a jafurilor:

Nu doresc să fac predicții prea sumbre, dar s-a văzut în situații catastrofale cum unele persoane au abuzat pentru a prăda obiectele neprotejate. Acest scenariu s-ar putea petrece dacă este întrerupt curentul, de exemplu în magazine.

Recent, Werner Luginbuhl, șeful organismului de reglementare a energiei electrice din Elveția, s-a plâns de modul „complet irațional” în care este folosit curentul și a făcut apel la cetățeni să facă stocuri de lumânări și de lemne de foc, din cauza riscului penelor de curent la iarnă.

La fel ca în multe alte țări, unde încălzirea cu lemne era în mod obișnuit ceva rarisim (Germania, Franța, Marea Britanie), și în Elveția căutările pe Google pentru „lemne de foc” au explodat.

Citiți și:
Ești pregatit? Fără curent electric, viața la oraș va fi extrem de grea
Un eveniment major de tip puls electromagnetic (atac cu arme sau natural) ar prăbuși întreaga rețea electrică

 

yogaesoteric
26 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More