Șocant! Merele din supermarket sunt vândute chiar și la un an de când sunt culese! Sunt tratate chimic şi congelate pentru a fi păstrate!


Întregul proces de „selecţie” este năucitor


Dacă vrei mere proaspete, în niciun caz nu vei găsi la supermarket. Cel mai bine ar fi să mergi chiar tu şi să le culegi din pom din grădina proprie, sau să le procuri din ferme eco. Doar aşa poţi fi sigur de originea şi „vechimea” fructului.

În America, merele pe care le cumperi de la supermarket pot fi vândute şi la un an de când au fost culese. În Europa perioada este puţin mai scurtă. Între trei şi şase luni.

Merele sunt culese, spălate bine cu apă, săpun şi clor. Ceara naturală de pe fructe este îndepărtată şi se aplică un strat de ceară comestibilă, pentru ca fructele să reziste mai mult, să fie lucioase şi să pară cât mai apetisante. Apoi, un computer le „fotografiază” pentru a se asigura că toate au forma şi mărimea „potrivită”. Se împart în mai multe categorii, iar cele care nu corespund standardelor sunt aruncate! După sortare, imediat se bagă la rece, unde rămân între şase luni şi chiar un an. În aceste camere frigorifice nu doar temperatura este scăzută, se controlează până şi nivelul de oxigen, care trebuie să fie mai mic pentru a preveni îmbătrânirea merelor!

În Statele Unite ale Americii, în aceste frigidere în care sunt conservate merele se bagă şi un gaz care anihilează producerea de etilenă, responsabilă de îmbătrânirea merelor şi stricarea lor. Substanţa se numeşte SmartFresh şi, se pare, a fost aprobată şi în Europa.

Merele arată la fel şi după un an de depozitare însă studiile arată că nu mai au aceleaşi calităţi nutritive. După mai multe luni în care au stat la rece, merele pierd din antioxidanţi!


Citiţi şi:

Topul celor mai periculoase fructe şi legume din agricultura industrială cu un conţinut alarmant de pesticide

Cum eliminăm pesticidele de pe fructe şi legume

Terapia cu sucuri naturale de legume şi fructe (I)
 

yogaesoteric
24 ianuarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More