Soluție și pentru români? 100.000 de britanici spun că nu își vor plăti facturile la gaze și electricitate!

Peste 100.000 de oameni din Marea Britanie s-au angajat să-și anuleze debitările directe pentru gaz și electricitate din octombrie, în semn de protest față de creșterea prețurilor la energie, potrivit unui grup de campanie, informează The Guardian.

Don’t Pay UK, campania de neplată în masă, a început în iunie cu un eveniment de lansare la o demonstrație sindicală din Londra, la care au fost înmânați 20.000 de fluturași.

În doar câteva săptămâni, peste 100.000 dintre noi din toată țara ne-am reunit pentru a spune că vom refuza să fim împinși în sărăcia energetică și că nu mai dorim să plătim pentru profiturile companiilor energetice”, spun organizatorii.

Anunțul a venit în timp ce peste 98.000 de persoane au promis să se alăture unei „greve de plată” din octombrie, când facturile medii ale gospodăriilor vor crește la 3.500 de lire sterline pe an, odată cu intrarea în vigoare a noului plafon energetic.

Mișcarea urmărește ca un milion de gospodării să își anuleze debitările directe ca parte a „grevei de plată”, dacă guvernul nu mai ia măsuri pentru a opri creșterea. Se estimează că acest demers ar reține 1,4 miliarde de lire sterline de la furnizori în timpul iernii.

Citiți și:
Prețurile uriașe la gaze și la electricitate, menținute de UE pentru reducerea consumului
Creșterea aberantă a facturilor la gaze și electricitate este cauzată de modul în care Orban, Cîțu și Iohannis au conceput „liberalizarea”. Ca să știți

 

yogaesoteric
17 octombrie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More