Șpagă pentru vaccin: Comisarului european pentru sănătate i-au răsărit în cont 4 milioane de euro. Stella Kyriakides a fost sponsorizată gras în trecut de Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson

Unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din istoria UE se desfășoară sub ochii noștri, însă presa europeană corporatistă nu catadicsește să sufle o vorbuliță. Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, cea care a semnat contractele pentru achiziționarea vaccinurilor la nivelul UE, s-a trezit peste noapte cu exact 4 milioane de euro în contul comun al său și al soțului.
Presa cipriotă, citată de publicația maghiară Borsonline, vorbește cu prudență despre „corupție pasivă”. Banii au ajuns în contul comisarei prin intermediul Cyprus Cooperative Bank, al cărei proprietar este statul cipriot. Banii figurează sub forma unui credit. Doar că nu poate fi vorba de un credit, după cum arată un raport al Curții de Conturi cipriote, deoarece Kyriakides nu ar putea restitui niciodată această sumă uriașă, nici din salariul său, nici din alte surse, după cum arată și blogul maghiar „Alb și Negru”. Așadar, este vorba de corupție camuflată.

În fața acestor dezvăluiri, euro-comisarul a încercat să nege că banii ar avea vreo legătură cu achizițiile de vaccinuri și cu campania de vaccinare europeană. Numai că „Alb și Negru” dezvăluie că Stella Kyriakides are o relație foarte strânsă cu companiile producătoare ale vaccinurilor anti-SARS-Cov-2, cum ar fi Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Actualul comisar european pentru sănătate a fost ales în 1999 preşedinta First Breast Cancer Movement din Cipru şi a condus între 2004-2006 organizația European Breast Cancer Coalition Europa Donna. Documentele financiare ale Coaliției Europa Donna arată că, în ultimii ani, aceasta a primit subvenții, care se ridică la mai multe milioane de euro, din partea companiilor farmaceutice Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Subvențiile din partea producătorilor de vaccinuri au acoperit cheltuieli diverse, de la diurnă la costuri de deplasare și cazare la conferințe.

Acum câțiva ani, Stella Kyriakides și Europa Donna au fost implicate în privatizarea tuturor tratamentelor oncologice din Cipru, ceea ce a atras o explozie a costurilor acestor tratamente. Scandalul a fost uriaș. Situația a fost adusă în discuție în Parlamentul cipriot. Toți deputații au votat în favoarea naționalizării tratamentelor oncologice, cu o singură excepție: Stella Kyriakides. Aceeași persoană care a semnat contractele de achiziție ale vaccinurilor anti-covid pentru toate țările membre ale Uniunii Europene. Aceeași persoană al cărei cont a devenit mai bogat cu patru milioane de euro.

Iată una dintre explicațiile pentru care paragrafe întregi din contractele de achiziționare a vaccinurilor de către Uniunea Europeană au fost secretizate, nefiind accesibile publicului larg.

Citiţi şi:
Cum a fost plătit Rafila de marile companii de medicamente. Filiera fundației lui Streinu-Cercel
Influenceri, vaccinuri și conflicte de interese

yogaesoteric
22 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More