Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: Tulpina indiană nou apărută este mai contagioasă. Vaccinurile nu sunt la fel de eficiente

Organizația Mondială a Sănătății a lansat la începutul lunii mai un avertisment referitor la tulpina indiană a coronavirusului, care se pare că este mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinuri. Observațiile au fost făcute de Soumya Swaminathan, om de știință al OMS. Numai pe data de 8 mai, în India, s-au înregistrat peste 4.000 de decese provocate de covid-19 în 24 de ore și peste 400.000 de noi infectări.
Într-un interviu acordat pentru AFP, Soumya Swaminathanan, medic pediatru și cercetător indian, a spus că varianta B.1.617, care a fost depistată pentru prima dată în India, în octombrie, reprezintă fără îndoială un factor care accelerează epidemia, deja scăpată de sub control în țară.

Tulpina ar putea fi adăugată de OMS pe lista variantelor considerate mai periculoase decât versiunea originală a virusului datorită contagiozității mai mari, capacității de a depăși apărarea oferită de vaccinare și a ratei mai mari a mortalității pacienților afectați. Varianta B.1.617 „are mutații care cresc transmiterea și care o pot face, de asemenea, potențial rezistentă la anticorpii care s-au dezvoltat prin vaccinare sau contaminare naturală”, a explicat pediatrul.

Citiţi şi:
Vaccinarea în masă creează tulpini virale noi?
«Noul raport CIA: Cum va fi lumea în 2025?» – o carte scrisă după un raport CIA din 2005, în care se prefaţează epidemia de coronavirus din 2020!!!

yogaesoteric
22 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More