Spania: Nouă rezidenți ai unui azil de bătrâni au murit, iar 69 au fost infectați cu covid la șase zile după prima doză de vaccin Pfizer

Nouă rezidenți ai unui azil de bătrâni din Spania au murit după ce în centrul respectiv a izbucnit un focar de covid. Decesele au survenit la 10 zile după ce aceștia primiseră prima doză de vaccin de la Pfizer, relatează The Sun.

Focarul a izbucnit în azilul din El Salvador din Lagartera, toți cei 78 de rezidenți, cu excepția unuia, fiind infectați. Persoanele găzduite de azil și membrii personalului au primit prima doză de ser Pfizer pe 13 ianuarie. Șase zile mai târziu, 10 rezidenți au început să prezinte simptome de infecţie virală.

Simptomele covid-19 încep să apară la 5 până la 14 zile după ce o persoană este infectată, ceea ce înseamnă că există şi posibilitatea ca rezidenții să fi fost infectați înainte de a fi vaccinați.

Azilul este condus de un ONG numit „Mesageri ai păcii”, care a anunţat administrarea şi celei de a doua doze de vaccin bătrânilor.

Directorul general al ONG-ului, Sergio Mella, a declarat pentru postul de radio COPE, că el crede că focarul a fost cauzat de un membru al personalului sau de una dintre persoanele care administrează vaccinurile, care erau asimptomatice.

În ciuda infectărilor tot mai numeroase și a deceselor apărute după administrarea primei doze de vaccin, responsabilii nu au stabilit cauzalitatea dintre vaccinare și infectarea cu noul coronavirus. Decesele au fost puse pe seama vârstei și a afecțiunilor preexistente.

Citiți și:
Vaccinarea vârstnicilor împotriva covid-19 este prea riscantă. Zeci de bătrâni au murit după ce au primit vaccinul
Convulsii după vaccinul Pfizer

yogaesoteric
1 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More