Statul New York a adăugat opțiunea gen neutru pe documentele de identitate

Actul privind recunoaşterea genului („The Gender Recognition Act”), semnat în luna iunie de guvernatorul Andrew Cuomo la un eveniment de aniversare a 10 ani de la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex de către New York, asigură că documentele oficiale guvernamentale în acest stat reflectă identitatea persoanelor transgender, non-binare şi intersex.

În virtutea legii, newyorkezii îşi pot desemna sexul – altul decât bărbat sau femeie – pe documentele personale de identificare emise de stat, inclusiv licenţe şi permise, cu un „X”.

Astăzi sărbătorim iubirea şi egalitatea”, a declarat Daniel O’Donnell, membru al Adunării statului New York (D-Manhattan) într-un comunicat. „La aniversarea a 10 ani de egalitate în căsătorie, putem privi înapoi cu mândrie pentru a vedea cum acea victorie a pus bazele unui deceniu de progrese pentru a proteja şi sprijini comunitatea LGBTQ”, a adăugat el.

Potrivit susţinătorilor, noua lege va face mai sigură şi mai simplă procedura de modificare a numelui sau a desemnării sexului. De asemenea, persoanele care înaintează o petiţie unei instanţe sau actualizează un document de identificare îşi vor putea atesta identitatea de gen fără a fi nevoie să aducă dovezi medicale.

Fiecare newyorkez ar trebui să fie recunoscut drept ce este de către guvernul său”, a declarat senatorul democrat Brad Hoylman (Manhattan).

Dar astăzi încă este uluitor de greu pentru mulţi newyorkezi să obţină documentele de identitate de care au nevoie pentru a călători, pentru a găsi un loc de muncă şi chiar să meargă la şcoală. Această lege va modifica situaţia, devenind mai uşor pentru newyorkezii nonconformi, transgender, non-binari şi intersex – inclusiv minorii – să obţină acte de identitate ce reflectă cu acurateţe identitatea lor”, a adăugat el.

În trecut, o modificare a numelui în New York era necesar să fie aprobată de instanţă şi apoi publicată cel puţin o dată într-un ziar în termen de 60 de zile.

The Gender Recognition Act” protejează petiţionarii prin eliminarea cerinţei de publicare. De asemenea, face posibilă solicitarea în instanţă a schimbării categoriei de sex a unei persoane sau recunoaşterii identităţii de gen, asigurându-se confidenţialitatea solicitantului, pentru a elimina teama de represalii.

În plus, legea ce va intra în vigoare în 180 de zile de la semnare, simplifică procesul de modificare a certificatului de naştere şi permite utilizarea termenului „părinte” pentru prima dată.

New York City permite deja locuitorilor săi să-şi actualizeze certificatul de naştere şi să selecteze o opţiune „X” non-binară. Statul vecin New Jersey a adăugat opţiunea de gen neutru „X” pentru permisele de conducere şi cărţile de identitate în aprilie, aminteşte DPA.

Cuomo, care marchează adesea recunoaşterea căsătoriei între persoane de acelaşi sex ca fiind una dintre realizările de vârf ale mandatului său de până acum, a lăudat New Yorkul ca „lider progresist”, fără a menţiona că Vermont, Massachusetts şi chiar Iowa au recunoscut legal căsătoria gay înainte de Empire State (cum mai este numit statul New York).

America este o lucrare în curs de desfăşurare, dar New Yorkul se află în frunte”, a declarat el. „Curajul nostru este cel ce continuă să impulsioneze schimbarea şi acel vis al egalităţii şi ne susţine pentru a face următorul pas înainte”, a afirmat el.

Citiți și:
Al treilea sex – legalizat și în Germania. Căsătoria pentru homosexuali nu este obiectivul final. Scopul este opresarea conservatorilor (I)
Reforma «nopții» în Australia: Schimbarea de gen din certificatul de naștere se face fără operația de schimbare de sex
Lovitură încasată de ideologia gender în Ungaria

 

yogaesoteric
6 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More