Surprinzătoarele asemănări dintre Sarmizegetusa Regia și Stonehenge. Ce secrete ascund oare?

 
Există deja multe probe materiale care dovedesc faptul că anticii sau populațiile neolitice aveau cunoștințe mult mai avansate decât le place unora să creadă. Este suficient să facem trimitere la piramida lui Keops pentru a ne simți uimiți în fața cunoștiințelor care au stat la baza construirii acestui grandios monument.
 

 

Uimirea este vie și atunci când aruncăm o privire la realizările culturilor neolitice de pe teritoriul României. Acum 6.000-7.000 de ani, oamenii își construiau chiar și case cu etaj, aveau podoabe din aur și realizau o ceramică de o frumusețe deosebită, cu proprietăți excepționale – cultura Cucuteni –, la fel ca și cei din cultura Gumelnița, care și-o pictau cu aur.

Geto-dacii, la rândul lor, au dovedit că aveau cunoștințe avansate de astronomie și medicină, că știau geometrie sacră și că își construiau templele într-o „cheie” secretă.

Sarmizegetusa Regia, principalul centru spiritual al geto-dacilor, cel din care Deceneu și-a realizat reforma spirituală făcându-i pe daci „superiori cu mintea celorlalte popoare” (Iordanes), ne-a lăsat moștenire multe enigme. Deși istoricii și arheologii mediocri, sau cei care sunt plătiți să se îndoiască de orice, pretind că nu este nimic special aici, o serie de cercetări multidisciplinare pun în evidență realități surprinzătoare.

În acest sens, istoricul Dan Oltean, în monumentala carte Religia Dacilor, ne spune următoarele despre sanctuarul mare de la Sarmizegetusa Regia: „Proporția după care este realizat Sanctuarul este 1,618. Numărul de aur, secțiunea de aur și triunghiul de aur domină întreaga structură a templului. (…) Sanctuarul Mare Rotund este replica în piatră și lemn a Universului, așa cum îl concepeau dacii.”
 

Un calendar al Cerului în care pot fi identificate cercul Lunii, cercul Soarelui și al planetelor, momentele de solstițiu și echinocțiu… arată în mod cert profunda preocupare pe care geto-dacii o aveau pentru misterele vieții și ale universului. Ce știau ei cu adevărat? Desigur, aceasta este o întrebare la care, poate, vom avea un răspuns mai clar cu trecerea timpului…

Comparând imaginea văzută de sus a sanctuarului central de la Sarmizegetusa Regia cu celebrul Stonehenge, se poate constata o asemănare surprinzătoare a formelor geometrice. Realizat cu câteva mii de ani înaintea sanctuarului din Munții Șureanu, monumentul megalitic din Marea Britanie este una dintre marile enigme ale planetei. Orientat la rândul lui după punctele solstițiale, el vorbește despre aceeași preocupare a omului pentru tainele cerului, fără să ne spună însă cât de mult înțelegeau acei oameni lumea din care făceau parte.
 

 

Privind cele două monumente așezate față în față nu putem să nu fim măcar puțin surprinși de asemănarea dintre ele. Desigur, poate să fie o simplă coincidență… Dar dacă nu este?

Pentru a afla mai multe despre tainele monumentelor străvechi care ne împânzesc planeta, mai avem însă de așteptat. Deocamdată cei înguști la minte din spațiul istoriei și arheologiei, cei care, căpușând și controlând sistemul, încă pretind, printre altele, că Piramida lui Keops a fost realizată cu obiecte din cupru și cu tehnologii primitive, fac legea și stabilesc varianta oficială!!! Dar vremea lor se apropie de sfârșit. Va mai trece un pic și istoria va arăta altfel; în niciun caz așa cum și-o doresc păpușarii planetei!

Citiţi şi:

Dacii nu mai vor să tacă

«Gurile de Rai» ce sunt înzestrate cu puteri magice! Cele mai cunoscute puncte energetice din România care sunt benefice

Complexul megalitic de la Stonehenge 


 

yogaesoteric
22 iulie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More