Swami Vivekananda – PARA BHAKTI: Suprema Devoțiune

 
– prezentarea cărţii –

 

Swami Vivekananda (1863-1902) a spus despre sine însuși că este „India condensată”. Discipol al marelui eliberat yoghin Ramakrishna, a fost un adevărat ambasador spiritual și a tradus pe înțelesul lumii moderne învățătura profundă a Vedantei. Personalitatea strălucitoare, cultura occidentală și orientală enciclopedică, elocvența irezistibilă și înalta sa realizare interioară au devenit legendare. A fost printre pionierii viziunii care aspiră la o sinteză înțeleaptă între Est și Vest, între mistică și știință.

PARA BHAKTI este o carte esențială. Fervoarea acestor pagini reprezintă prin ea însăși un mesaj. Vivekananda aduce un elogiu absolut, descrie cu rară savoare sufletul beat de iubire. Aflăm că unirea fulgerătoare cu Supremul este posibilă pentru omul care însetează cu întreaga ființă după El. Și la fel ca un îndrăgostit iremediabil Îi descoperă pretutindeni chipul, tandrețea și atotputernicia. „BHAKTI yoghinul este într-un deplin abandon, născut din iubirea arzătoare pentru DUMNEZEU și Creația Sa. Astfel că primește cu o deplină egalitate și seninătate atât suferința, cât și bucuria. El nu știe să se plângă, este pe deplin mulțumit cu ce vine de la Preaiubitul inimii sale, se supune cu tot sufletul Voinței Lui atotputernice. Iar această realizare este mai de preț decât orice altă glorie sau măreție pământească.”


Această carte a fost publicată la Editura Lux Sublima.


yogaesoteric
20 martie 2013


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More