Tatuaje OLED, testate cu succes de cercetători europeni

Opțiunea pentru tatuaje OLED ar putea apărea în curând în catalogul saloanelor de tatuaje.

Subțiri, flexibile și cu înveliș din plastic autoadeziv, ecranele OLED au fost testate de cercetători europeni ca o soluție pentru tatuaje temporare. Oficial, planul este de a folosi tatuajele OLED ca o modalitate de alertare ușor vizibilă, la apariția anumitor probleme de sănătate. Spre exemplu, creșterea sau scăderea periculoasă a glicemiei în cazul diabeticilor.

Cercetătorii de la University College London din Marea Britanie și Institutul italian de tehnologie detaliază modul în care tehnologia OLED poate fi adaptată la forma unor tatuaje temporare, aplicabile direct pe piele. Partea electronică este realizată dintr-un strat extrem de subțire de polimer electroluminiscent, care strălucește atunci când se aplică un curent electric.

Circuitele aplicate direct pe piele măsoară aproximativ 2,3 micrometri grosime, fiind comparabile desenelor făcute cu pixul. Stratul de polimer este fixat între o pereche de electrozi și un strat izolator, aplicat pe hârtia de tatuaj temporar folosind un proces de imprimare puțin costisitor.

Tatuajele OLED pot fi aplicate cu ușurință pe piele prin același proces de transfer umed folosit și la tatuajele temporare pentru copii. Desenul poate fi îndepărtat prin spălare atunci când nu mai este necesar sau dorit.

În versiunea actuală, tatuajele OLED emit o strălucire de culoare verde, dar în cele din urmă ar putea fi îmbunătățite pentru a reda orice culoare din spectrul RGB.

Atunci când sunt combinate cu alte tehnologii inteligente, tatuajele OLED ar putea începe să clipească când un sportiv este necesar să se rehidrateze, sau să-și modifice culoarea atunci când este aplicat alimentelor perisabile, avertizând cu privire la depășirea datei de expirare.

Citiți și:
Până la cipuri, uite că am ajuns la tatuaje cu codul QR și la certificatul covrig-19
Biosenzor de hidrogel: Nanotehnologia implantabilă care va fi utilizată în vaccinuri
Cum vor transumaniștii să-l înlocuiască pe Dumnezeu cu Mașina, într-o nemurire digitală

 

yogaesoteric
11 februarie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More