Tenet a devenit realitate: Există un alt univers, care merge înapoi în timp – anunță fizicieni renumiți

Filmul „Tenet”, care a avut un succes enorm la public, se pare ca este „rupt” din realitate. Mai mulți cercetători de renume de la Institutul Perimeter pentru fizică teoretică din Ontario, Canada, au conceput o nouă lucrare ce a fost publicată în revista Annals of Physics. Ei susțin existența unui alt univers, geamăn cu cel cunoscut în prezent, dar care se deplasează înapoi în timp.

Această teorie ar putea explica materia întunecată și inflația cosmică, iar universul de dinainte de Big Bang și universul de după acest eveniment cosmic ar fi privite ca o pereche univers/anti-univers, apărând direct în era fierbinte dominată de radiații, pe care o observăm în trecutul nostru, potrivit Live Science.

Dacă este adevărată, noua teorie ar însemna că materia întunecată nu este atât de misterioasă, este doar o nouă „aromă” a unei particule fantomatice denumită neutrino, care poate exista doar în acest tip de univers. Iar teoria ar implica faptul că nu ar mai fi nevoie de o perioadă de „inflație” care a extins rapid dimensiunea cosmosului timpuriu, la scurt timp după Big Bang.

Fizicienii de la Institutul de fizică teoretică din Ontario, Latham Boyle, Kieran Finn și Neil Turok, au identificat un set de simetrii fundamentale în natură. Astfel, cele mai importante trei simetrii sunt: sarcina, paritatea și timpul. Interacțiunile fizice se supun majorității acestor simetrii de cele mai multe ori, ceea ce înseamnă că există uneori și încălcări ale acestor reguli. Dar cercetătorii nu au observat niciodată o încălcare a unei combinații a tuturor celor trei simetrii, în același timp.

Experții au propus în lucrarea lor extinderea acestei simetrii combinate la nivelul întregului univers. Astfel, pentru a păstra simetria în întregul cosmos, este necesar să existe și un alt cosmos având o imagine în oglindă, care ar merge înapoi în timp. Universul nostru vizibil cunoscut în prezent ar fi doar unul dintre gemeni, consideră fizicienii. Luate împreună, cele două universuri se supun simetriei propuse. Însă, experții susțin că omenirea nu ar avea niciodată acces la geamănul nostru, pentru că el există „în spatele” Big Bang-ului nostru, înainte de începutul cosmosului pe care îl știm.

Citiți și:
NASA a descoperit dovada unui univers paralel în care timpul se scurge invers
Teoria universurilor multiple paralele. Cinci teorii care fac matematic posibilă existenţa unor astfel de universuri

 

yogaesoteric
7 iunie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More