Terapia raindrop (picătură de ploaie), o modalitate de susținere și redobândire a sănătății cu ajutorul uleiurilor esențiale pure, naturale

Aromaterapia este o metodă terapeutică bazată pe efectul compușilor chimici mirositori din uleiurile volatile prezente în mod natural în plante.

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile obținute prin diferite metode (distilare, presare la rece) din diferite părți ale plantelor. Prin natura lor conțin în formă concentrată componentele chimice ale plantelor din care au fost extrase.

Fiind cea mai puternică parte componentă a plantei, uleiurile esențiale și extractele din plante sunt explorate încă din timpuri străvechi.

Uleiurile esențiale au fost folosite în medicină pentru a distruge bacterii, fungi și virusuri. Ele pot stimula regenerarea țesuturilor sau pot stimula sistemul nervos. Pot chiar să „transporte” substanțe nutritive și să oxigeneze celulele.

În plan psihic, uleiurile volatile naturale furnizează parfumuri fine care echilibrează starea de spirit, redau buna dispoziție, alungă emoțiile nefaste și crează o atmosferă romantică.

Structura uleiurilor esențiale este complexă: fiecare poate fi alcătuit din sute de compuși diferiți și unici. Mai mult, uleiurile esențiale sunt foarte concentrate în principii active, fiind mult mai eficiente decât plantele uscate.

Reintroducerea uleiurilor esențiale în medicina modernă a avut loc la finele secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Un medic din Franța, dr. Monclere, utiliza pe scară extinsă uleiurile esențiale pentru proprietățile lor antibacteriene și de vindecare a rănilor, în mai multe tipuri de alifii sau unguente aromate.

Ce este Terapia Raindrop?

Denumirea acestei terapii, raindrop (picătură de ploaie – trad.), derivă din modalitatea de aplicare a uleiurilor esențiale pe spatele pacientului, prin picurare de la o înălțime de 15-20 de centimetri.

Terapia Raindrop este o procedură eficientă, non-invazivă, extrem de plăcută ce face uz de acțiunea antivirală, antibacteriană și antiinflamatorie a mai multor uleiuri esențiale importante, cu scopul de a menține sănătatea și funcționalitatea optimă a coloanei vertebrale.

Efectele acestei terapii se fac simțite atât în planul fizic (la nivelul trupului), cât și în planurile subtile (emoțional, spiritual).

Beneficiile Tehnicii Raindrop

* reduce durerile de spate prin realinierea coloanei vertebrale,
* relaxează sistemul muscular,
* are efect antibacterian și antiviral,
* reduce procesele inflamatorii din trup,
* susține sistemul imunitar,
* elimină infecțiile respiratorii,
* stimulează activitatea sistemului circulator,
* detoxifică întregul trup,
* îmbunătățește capacitatea de concentrare,
* elimină stresul și anxietatea,
* aduce o stare de bună dispoziție,
* echilibrează energetic.

În ultimii 25 de ani, aceasta terapie a ajutat la atenuarea și chiar la rezolvarea multor cazuri de scolioză, cifoză și dureri cronice de spate, eliminând necesitatea unor intervenții chirurgicale în nenumărate situații.

Cum a apărut Tehnica Raindrop?

În timp ce îi vizita pe locuitorii din Lakota (SUA), Gary Young (fondatorul Young Living Essentials Oils) a aflat că, de câteva generații, înainte de a se stabili granița americano-canadiană, indienii din Lakota migrau către regiunile din nord de Saskatchewan și Manitoba, unde vedeau aurora boreală sau luminile Nordului. Cei care erau bolnavi sau aveau probleme complicate de sănătate, întindeau brațele către lumină și inspirau adânc. Locuitorii din Lakota credeau că atunci când apărea aurora boreală, aerul se încărca cu energie vindecătoare și atunci ei „inhalau” în universul lor lăuntric această energie, lăsând-o să le traverseze coloana vertebrală și să meargă mai departe către alte zone afectate, suferinde din organism, prin traseele neurologice. Grație acestei practici, s-au înregistrat numeroase vindecări miraculoase.

În cele din urmă, după ce s-a stabilit granița și localnicii nu au mai putut migra către nord, cei din Lakota au început să recurgă la effleurage sau atingere ușoară cu degetele, care a devenit metoda asociată cu această tehnică de vindecare. În plus, locuitorii din Lakota și-au continuat practica de procesare în sfera conștiinței a energiei, combinată cu procesul de effleurage, pentru a distribui energia tămăduitoare la nivelul întregului organism.

Gary Young a descoperit că atunci când aceasta practică numită effleurage era combinată cu proprietățile uleiurilor esențiale și tehnica Vita Flex, efectele sale erau sporite semnificativ. De la adoptarea sa formală în 1989, Tehnica Raindrop a primit numeroase aprecieri din partea utilizatorilor săi din lumea întreagă.

Uleiurile esențiale utilizate în tehnica Raindrop

  1. Uleiul esențial de oregano (Origanum vulgaris) – este unul dintre cele mai puternice antibiotice și antiseptice naturale. De asemenea, are efect analgezic și antiinflamator. Fiind foarte puternic, uleiul de oregano este necesar a fi folosit cu precauție (la persoanele cu piele sensibilă se aplică doar diluat cu un ulei de bază; înainte de aplicare se va testa mai întâi sensibilitatea pe o suprafață mică de piele).

În Tehnica Raindrop este folosit pentru efectele sale antibacteriene, antivirale, antiparazitare și de susținere a sistemului imunitar.

  1. Uleiul esențial de cimbru (Thymus vulgaris) – este antibacterian, antispastic, antiinflamator, expectorant, calmant.

În Tehnica Raindrop face echipă bună cu oregano, fiind eficient ca antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic, stimulează imunitatea, relaxează sistemul nervos central.

  1. Uleiul esențial de busuioc (Ocimum basilicum) – este antiiflamator, antimicrobian, antioxidant, digestiv, expectorant. Busuiocul este folosit de sute de ani ca plantă sacră, plantă medicinală și aromatică.

În Tehnica Raindrop rolul lui este de a detensiona musculatura netedă, musculatura striată și de susținere a sistemului nervos neurovegetativ.

  1. Uleiul esențial de chiparos (Cupressus sempervirens) – este folosit încă din antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare. Este foarte eficient hemostatic, antibacterian, analgezic, antiinflamator, susține circulația limfatică și venoasă, este drenor hepatic, astringent, calmant.

În Tehnica Raindrop îmbunătățește circulația sangvină și limfatică, tonifică structurile ligamentare.

  1. Uleiul esențial de salcie de Himalaya (Gautheria procumbens) – conține 85-99% salicilat de metil, o substanță asemănătoare cu aspirina. Este antiinflamator, analgezic, antispastic, antiseptic, astringent, anticoagulant.

În Tehnica Raindrop este vizat rolul puternic antiinflamator precum și cel de îmbunătățire a circulației sangvine. De asemenea, este un bun decontracturant muscular, vasodilatator și reglator al tensiunii arteriale.

  1. Uleiul esențial de măghiran (Origanum majorana) – este folosit încă din antichitate pentru proprietățile sale, fiind un foarte bun analgezic, antiinflamator, antimicrobian, antispastic. Are efect calmant și încălzitor și reduce anxietatea.

În Tehnica Raindrop cel mai important rol al său este de relaxant muscular.

  1. Uleiul esențial de mentă piperită (Mentha piperita) – este unul dintre cele mai vechi remedii pentru digestie, eliberarea căilor respiratorii superioare, migrene, febră, oboseală. Crește puterea de concentrare.

În Tehnica Raindrop stimulează circulația periferică, întărește sistemul imunitar, este antiinfecțios, antiinflamator, stimulează concentrarea, îmbunătățește precizia în sfera conștiinței.

  1. Aroma siez – este un amestec de uleiuri esențiale compus din: busuioc, lavandă, măghiran, chiparos și mentă piperită. Rezultatul acestei combinații este o formulă puternică, special concepută pentru afecțiunile musculare, pentru disconfortul muscular și tensiunea din viața de zi cu zi.

În Tehnica Raindrop detensionează musculatura profundă și elimină stresul.

  1. Valor – este un amestec de uleiuri esențiale ce echilibrează pe toate planurile. Conține: lemn roz (Aniba Rosaeodora), ylang-ylang (Cananga odorata), mușețel german (Matricaria recutita), tămâie (Boswellia carteri), molid negru (Picea mariana), molid albastru de Idaho (Picea pungens), vetiver (Chrysopogon zizanioides), cistus (Cistus ladanifer), bergamotă (Citrus bergamia), cassia (Cinnamomum cassia), davana (Artemisia pallens), într-o bază de ulei de migdale. Este un bun suport în decalcifierea glandei pineale.

În Tehnica Raindrop este numit „chiropracticianul din sticluță”. Proprietățile antibacteriene și antivirale ale acestei sinergii de uleiuri aduc cu sine un important aport la realinierea coloanei vertebrale (ex. scolioza virală). De asemenea, contribuie la starea de echilibru emoțional.

În cazul Tehnicii Raindrop, întrebuințarea anumitor uleiuri esențiale nediluate poate cauza, uneori, înroșirea pielii și senzație de căldură la nivelul țesutului. În mod normal, este un aspect care nu este cazul să ne îngrijoreze. Această roșeață apare mai des la persoanele cu ten sensibil și la cei care au trupul încărcat cu toxine. În cazul în care roșeața sau căldura resimțită persistă, aceasta se poate remedia în decurs de 1-2 minute aplicând imediat câteva picături de ulei vegetal de calitate, pe zona afectată. Uleiul vegetal va crește timpul de absorbție a uleiurilor esențiale prin diluarea lor și astfel senzația de căldură va fi diminuată. În cazul Tehnicii Raindrop, o ușoară încălzire locală este ceva absolut normal.

Pentru a înțelege această terapie este necesar să o simți pe pielea ta! Aromaterapeuții recomandă călduros experimentarea acestei terapii pentru a simți din plin toate beneficiile ei!

Calitatea uleiurilor esențiale folosite este foarte importantă

Pentru a avea efecte maxime este necesar să utilizăm uleiuri esențiale pure, naturale 100%, corect distilate, provenite din agricultura ecologică.

Unul dintre factorii care determină puritatea unui ulei este reprezentat de compuși săi chimici. Acești compuși pot fi afectați de un vast număr de variabile: partea plantei din care este extras uleiul, condiția solului, îngrășămintele folosite (organice sau chimice), climă, altitudine, metode de cules și procese de distilare.

Secretul pentru a produce un ulei esențial cu efecte terapeutice este să se păstreze cât mai mulți cu putință compuși aromatici delicați în uleiul esențial. Compușii chimici aromatici fragili sunt distruși cu ușurință la presiune și temperatură ridicată precum și la contactul cu metale reactive chimice precum cuprul sau aluminiul.

Plantele nu este indicat să conțină erbicide și alte produse chimice de uz agricol, deoarece acestea pot intra în reacție cu uleiul esențial în timpul procesului de distilare și pot produce compuși toxici. Deoarece multe pesticide sunt solubile în ulei ele se pot combina și cu uleiul esențial.

Uleiurile contrafăcute cu substanțe sintetice pot fi foarte nocive și pot provoca arsuri, mâncărimi și iritații ale pielii. Solvenții petrochimici precum dipropilen glicol pot cauza reacții alergice, pe lângă faptul că nu au niciun fel de efect terapeutic.

Citiți și:
8 uleiuri esenţiale cu proprietăţi medicinale remarcabile
Efectele benefice ale uleiurilor esenţiale asupra sănătăţii umane în general şi asupra bunăstării creierului, în special

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More