Test mediatic? Fotografii cu o siluetă uriaşă deasupra unui mall din Zambia au devenit subiect de ştiri

 

Ne-am obișnuit deja cu toții cu tabloidizarea știrilor. Vrei, nu vrei, afli despre tot felul de nimicuri dacă răsfoiești un ziar, intri pe un site de știri sau te uiți la televizor. Și totuși, unele istorioare întrec cu mult în stupiditate subiectele neroade care abundă în mass-media.

Un astfel de exemplu este un articol apărut pe ProTV, intitulat „E o manifestare a lui Dumnezeu”. Silueta bizară apărută pe cer, deasupra unui mall, care a înspăimântat internetul.

„Două imagini publicate sâmbătă [4 martie 2017, n.n.] de mai multe tabloide britanice au stârnit discuţii aprinse online.

Pozele ar fi fost făcute în Zambia, în oraşul Kitwe, şi surprind o siluetă humanoidă uriaşă care «pluteşte» pe cer asemenea unui nor. În prima imagine, silueta surprinsă deasupra unui centru comercial – Mukaba Mall – este foarte clară.

Potrivit presei britanice, silueta are aproximativ 100 de metri lungime şi pare să fie formată dintr-o masă mai densă, nu din vapori de apă.

Aceeaşi sursă spune că există martori care susţin că «norul» respectiv a plutit deasupra mallului circa jumătate de oră, ca «o manifestare a lui Dumnezeu».

Mulţi însă se îndoiesc de autenticitatea imaginilor, fiind de părere că este o glumă a unui individ luată prea în serios de presă. Evident, subiectul este comentat cu patimă pe internet, superstiţioşii neavând niciun dubiu că acele imagini sunt reale şi că omenirea tocmai a primit un semn de la divinitate.”

Care ar putea să fie explicația propagării și preluării unei astfel de „știri”? Iată câteva ipoteze:
– Dacă este să credem că imaginile sunt reale, silueta ar putea să reprezinte o proiecție pe cer realizată prin intermediul tehnologiei holografice dezvoltate în cadrul programului blue beam;
– Un test mediatic de genul celui din 1938, când adaptarea radio a cărţii Războiul lumilor, de H.G. Wells, a produs panică în rândul ascultătorilor, care au crezut că Pământul este invadat de marţieni…, dar un test desfășurat la o scară mult mai mică;
– Însă cel mai probabil avem de-a face cu un trucaj fotografic care a fost intens mediatizat, ca să constate păpuşarii ce părere mai are lumea și să mai arunce un val de ridicol asupra spiritualității și asupra celor religioși, prin inserarea unor comentarii tembele cum că ar fi vorba de „o manifestare a lui Dumnezeu”. În sprijinul afirmației că este o fotografie trucată vine și faptul că parcarea mallului, deși este plină cu mașini, nu este și plină de oameni, care cu siguranță s-ar fi adunat curioși să privească o siluetă neobișnuită ce ar fi plutit pe cer. Să credem oare că au fugit cu toții de frică și s-au ascuns în mall, sigurul curajos fiind cel care „a făcut” fotografia???


Citiţi şi:

Proiectul Blue Beam intenţionează simularea venirii lui Iisus pentru a manipula oamenii şi a distruge credinţa şi religiile 
Știrile – mai ales cele rele – dăunează grav sănătății tale! Vei fi mai fericit renunțând să le urmărești în totalitate 

 

yogaesoteric
29 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More