Tirania lui 11 septembrie: cărămizile statului poliţienesc american, de la A la Z

 

„Niciun om nu poate teroriza o întreagă naţiune decât dacă noi suntem cu toţii complicii lui”
Edward R. Murrow

Poporul american a parcurs un drum straniu şi apăsător după 11 septembrie 2001, presărat cu rămășițele fostelor libertăţi la care aspira. În ultimii 15 ani, americanii au ajuns, de la o naţiune care punea un preţ deosebit pe a fi un model de democraţie reprezentativă, la o naţiune care este model al persuasiunii exercitate asupra cetăţenilor pentru ca să mărşăluiască în pas impus într-un stat poliţienesc.

Ceea ce a început cu votarea legii Patriot Act în octombrie 2001 a devenit, în virtutea efectului obţinut prin rostogolirea bulgărelui de zăpadă la vale, o eradicare a oricărei siguranţe vitale în faţa extinderii puterii guvernului, a corupţiei şi a abuzurilor. Aceasta nu este libertate. Este o celulă în puşcărie!

Întocmite pentru a proteja cetățenii de continua supraveghere pe care o exercită guvernul, de poliţie militarizată, de raiduri ale echipelor SWAT, de confiscarea de bunuri, de exproprieri, de supracriminalizare, de drone pentru supraveghere armată, de scanere pentru întregul trup, de rețineri şi cercetări hilare, de raiduri la întâmplare ale echipelor de patrulare şi de altele asemenea – toate acestea au fost sancţionate de Congres, de Casa Albă şi de curţile de justiţie – libertăţile constituţionale ale poporului american au fost în mod consecvent reduse, subminate, erodate, puse la pământ şi în general discreditate.

Pierderile poporului american cresc pe zi ce trece. Discursul liber, dreptul la protest, dreptul de a contesta greșelile guvernului, dreptul la un proces legal, prezumţia de nevinovăţie, dreptul la apărare, răspunderea guvernului în fața cetățenilor și transparența sa, dreptul la intimitate, libertatea presei, suveranitatea, dreptul la libera asociere, integritatea trupească, guvernare reprezentativă: toate acestea și încă multe altele au devenit victime ale războiului pe care guvernul SUA îl duce împotriva poporului său, război care se vede din ce în ce mai bine după 11 septembrie.

De la căderea turnurilor gemene pe 11 septembrie 2001, poporul american a fost tratat ca un inamic combatant, a fost spionat, urmărit, scanat, percheziționat, anchetat, supus la toate tipurile de intruziuni, intimidat, invadat, hăituit prin raiduri, manipulat, cenzurat, redus la tăcere, împuşcat, dus la pușcărie cu interzicerea dreptului la proces.

Poporul american, permiţând să fie distras de exerciţiile de simulare ale unor acte de terorism, de războaiele declanșate de SUA, de avertizări cu diverse coduri în variate culori, de sinucigaşi cu bombe şi de alte exerciţii de propagandă construite cu grijă, prin trucuri şi confuzie, a eşuat în recunoaşterea faptului că adevăratul inamic al libertăţii a fost ascuns tot timpul în interiorul său. Într-adevăr, guvernul SUA prezintă acum o ameninţare la adresa libertăţilor cetăţenilor săi mult mai mare decât orice terorist, extremist sau entitate străină.

Iată în continuare, de la A la Z, ce înseamnă de fapt tirania guvernului SUA după 11 septembrie:


A – American Police State / statul poliţienesc american.

B – Bill of Rights / legislaţia drepturilor cetăţenilor americani, care a fost călcată în picioare.

C – Civil asset forfeiture / confiscarea bunurilor cetățenilor, o manevră diabolică a guvernului pentru a-i priva pe americani de libertăţile lor, mai precis, de dreptul la proprietate.

D – Drones / drone armate, echipate cu lasere, electroșocuri şi aparatură de scanare, care ţintesc tocmai poporul american.

E – Electronic Concentration Camp / lagăr electronic, în care toţi cetăţenii sunt suspecţi, iar activităţile lor sunt monitorizate şi reglementate, mişcările sunt urmărite, comunicaţiile sunt spionate, iar vieţile lor, libertăţile şi căutarea fericirii depind de indicațiile pe care le dă guvernul.

F – Fusion centers / centre de fuziune care servesc ca arhivă pentru informaţiile împărtăşite între stat şi agenţiile locale şi federale. Aceste centre de fuziune pot monitoriza în mod constant comunicaţiile, în totalitate, de la paginile de internet accesate și până la e-mailuri, sms-uri și apeluri telefonice.


G – Grenade launchers şi Global police / lansatoare de grenade şi poliţie globală
. Se iau forţe poliţieneşti din oraşe mici, se echipează cu suficientă putere armată pentru a face orice rezistenţă cetăţenească inutilă, iar apoi sunt puse pe lista programului ONU – Strong Cities Network, şi nu va fi doar o armată care poate opera dincolo de „graniţele” Constituţiei, ci una care este parte dintr-o poliţie globală.

H – Hollow-point bullets / gloanțe hollow-point (care se expandează la impact). Eforturile Guvernului SUA de a-și militariza şi înarma agenţiile şi angajaţii atinge proporţii epice. Agenţiile federale, foarte numeroase, ca de exemplu Departamentul pentru Securitate Internă sau Administraţia Securităţii Sociale, au fost dotate cu milioane de gloanţe letale care se expandează la impact, producând astfel victimelor răni devastatoare.

I – Internet of things / internetul obiectelor – o nouă fază de dezvoltare a societăţii informaţionale, în care internetul nu va mai lega numai calculatoare şi terminale de comunicare, ci practic toate obiectele din jurul nostru: haine, bunuri de consum etc., cu ajutorul microcipurilor. Această industrie „conectată” propulsează populaţia spre un viitor în care poliţia poate aresta practic pe oricine dacă guvernul „bănuiește” că acela ar fi comis o infracţiune, în care maşinile fără şofer vor umple autostrăzile, în care datele biometrice ale persoanelor vor fi constant scanate şi folosite pentru a urmări toate mişcările cetățenilor, pentru a-i îndopa cu mesaje publicitare şi pentru a-i ţine sub o continuă supraveghere.


J – Jailing for profit / încarcerarea oamenilor pentru profit
. De când deținuții din SUA au fost trimiși în închisori particulare aflate în proprietatea unor corporații, această formă de pedepsire în masă pentru profit a dat naştere unei industrii a pușcăriilor private de 70 de miliarde de dolari, care se bazează pe complicitatea guvernului, pentru a-şi menţine pline centrele de detenție cu un mare număr de americani condamnați pentru fapte absolut minore.

K – Kentucky V. King – o reglementare care deschide uşa raidurilor poliţieneşti fără mandat, lăsându-i pe americani cu o protecţie reală foarte mică în faţa tuturor tipurilor de abuzuri realizate de oficialii care impun legea.

L – Licence plates readers / cititoare pentru plăcuţele de înmatriculare, care permit celor ce impun legea să urmărească pe oricine se află într-un anumit vehicul, pe întregul teritoriu al Americii.

M – Main core – nume de cod pentru baza de date a guvernului SUA, care conține cel puțin 8 milioane de nume şi informaţii despre americanii consideraţi „ameninţări” pentru naţiune şi care ar trebui să fie arestaţi în caz de urgenţă naţională sau dacă se impune legea marţială.

N – No-knock raids / descinderi în forță. Peste 80.000 de descinderi paramilitare sunt desfăşurate în fiecare an în SUA – mai mult de 200 de raiduri ale echipelor SWAT au loc zilnic. Toate sunt realizate pentru a căuta pe câte cineva care este suspect că ar fi putut comite o infracţiune, de obicei posesia unei cantităţi foarte mici de droguri.


O – overcriminalization / supracriminalizarea
, care face ca din ce în ce mai mulți americani să fie arestaţi şi aruncaţi în închisoare pentru „încălcări” absurde ale legilor, cum ar fi lăsarea copiilor să se joace în parc fără supraveghere, colectarea apei de ploaie sau îndepărtarea zăpezii de pe proprietatea personală, creşterea de legume în propria grădină sau organizarea de întâlniri pentru studierea Bibliei în locuința personală.

P – Pathocracy & Precrime / patocraţia (sistem politico-economic corupt, în care se află la putere psihopați) şi sistemul de prevenire a infracțiunilor. Dacă tirania unei administrații psihopate este corelată cu programe guvernamentale de prevenire a infracțiunilor care înmuguresc pe zi ce trece, atunci oricine poate fi văzut ca opozant al statului, indiferent dacă are orientări politice de stânga, de dreapta, sau pur și simplu moderate, şi devine un potenţial extremist în ochii forțelor de menținere a legii și ordinii publice.

Q – Qualified immunity / imunitate calificată, care permite ofiţerilor să scape de repercusiunile faptelor lor, fără să fie nevoiți să dea socoteală pentru ceea ce au făcut greşit.

R – Roadside strip searches & Blood draws / Percheziții la pielea goală pe marginea drumului şi probe de sânge. Curţile de justiţie comit din ce în ce mai multe erori dând oficialilor guvernului, și în special poliţiei, permisiunea să realizeze percheziții cu dezbrăcarea persoanelor, prelevarea de probe de sânge şi chiar de probe anale pentru o gamă largă de încălcări ale legii, indiferent cât de minoră ar fi abaterea.

S – Surveillance state / statul supravegherii. Zi de zi, americanii obişnuiți care îşi văd de treburile cotidiene sunt monitorizați, supravegheați, spionați şi urmăriți în mai mult de 20 de moduri, atât de guvern cât şi de ochii-şi-urechile corporatiste.


T – Tasers / armele cu electroșocuri
şi alte arme neletale care permit poliţiei să agreseze cetățenii printr-o simplă apăsare de buton și care pot face ca incidente minore să escaladeze.

U – Unarmed citizens shot by police / cetăţeni neînarmaţi împuşcaţi de poliţie.

Nu mai este neobişnuit să se audă de incidente în care poliţiști din SUA mai întâi împuşcă indivizi neînarmaţi şi apoi le pun întrebări, deseori acest fapt fiind atribuit fricii pentru propria siguranţă.

V – VIPR squads / trupe VIPR, care sunt însărcinate să realizeze inspecţii de securitate a „ţintelor uşoare” oricând şi oriunde guvernul consideră adecvat, la orice oră, în orice loc şi fără justificarea unei ameninţări specifice.

W – Whole-body scanners / scanere pentru întregul trup care utilizează fie raze X, fie unde radio. Aparatele de scanare şi unităţile mobile de percheziție ale guvernului sunt utilizate nu doar ca să „vadă” prin hainele cetăţenilor, dar de asemenea pentru a-i spiona în intimitatea lor, la ei acasă.

X – X-Keyscore – unul dintre multiplele programe de spionaj folosite de NSA (National Security Agency) care poate urmări orice persoană din SUA care foloseşte un computer sau un telefon.


Y – You-ness / specificul personal
. Programele de computer pentru recunoaştere facială promit să creeze o societate în care o persoană să poată fi urmărită pe baza imaginilor feţei, manierelor, rețelelor de socializare şi alor aspecte care țin de specificul personal.

Z – Zero tolerance / toleranţă zero – din ce în ce mai mulți tineri sunt văzuţi ca suspecţi şi sunt trataţi de parcă ar fi criminali de către oficialii şcolilor şi de cei ce impun legile, deseori pentru a fi depăşit cu foarte puţin limitele comportamentului copilăresc. Lecţia care se dă celor mai tineri – şi mai impresionabili – cetăţeni americani este aceasta: în statul poliţienesc american, fie eşti prizonier (încătuşat, controlat, monitorizat, limitat în ce poți spune sau face, ți se dau ordine, viaţa ta nu este de fapt a ta) sau eşti un birocrat al închisorii (politician, poliţist, judecător, gardian, spion, profitor etc.).

În America de după 11 septembrie 2001 guvernul face orice doreşte, iar libertatea este pusă la colţ.

Alegerile pe care le are cetăţeanul american sunt chiar în faţa sa
Poate trăi în trecut, gândindu-se nostalgic și visând la libertăţile de care se bucura cândva şi deplângând fără speranţă distrugerea lor.
Se poate scufunda în actualitatea prezentă, permiţându-şi să fie în mod inimaginabil distras de circul divertismentului ştirilor şi al titlurilor mereu în schimbare, eşuând astfel în a acorda atenţie sau a face ceva referitor la puterea din ce în ce mai mare a guvernului de a-i lua libertăţile.
Își poate „agăța” speranţele de viitor, crezând împotriva tuturor evidenţelor că ceva sau cineva – fie că este vorba de un politician, de o mişcare sau de un salvator religios – va salva americanii de la o distrugere inevitabilă.

Sau cetățeanul american poate începe chiar acum să ia atitudine, introducând modificări la nivel local, făcându-i pe oficialii guvernamentali responsabili să aplice legile şi să reinstituie Constituţia, recunoscând că dacă eşuează în a face aceasta şi, în schimb, îşi urmează doar traiectoria curentă, imaginea viitorului SUA va fi foarte aproape de ceea ce George Orwell a descris foarte plastic ca fiind „o cizmă zdrobind fața unui om – pentru totdeauna”.


Citiţi şi:

Armata SUA se pregătește pentru a instaura Legea Marțială

«Războiul neîncetat și obsesiv contra terorismului» a costat SUA până acum 4.000 de miliarde dolari. Pe ce s-au dus acești bani (I)

 

yogaesoteric
7 decembrie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More