Top 10 teorii ale conspirației care s-au dovedit a fi adevărate

Într-un episod recent al emisiunii „The Kim Iversen Show”, comentatorul politic Kim Iversen a trecut în revistă cele mai importante 10 știri din 2022 pe care mass-media le-a prezentat ca fiind „teorii ale conspirației”, dar care s-au dovedit a fi adevărate până la urmă, relatează The Defender.

Iată câteva dintre știrile pe care mass-media mainstream le-a prezentat ca fiind teorii conspiraționiste, dar care s-au dovedit reale:

Convoiul pentru libertate

Potrivit presei, a spus Iversen, Convoiul pentru libertate a fost „doar o gașcă de teroriști de dreapta rasiști din Texas”, iar protestul a fost „plin de susținători ai supremației albe, fani Trump”.

În realitate”, a spus ea, „protestul a fost pentru oprirea mandatelor de vaccinare”.

De asemenea, Iversen a subliniat că mișcarea a început în Canada ‒ „unde oamenii nici măcar nu-l pot vota pe Trump” ‒ și a fost organizată în principal de o femeie, obținând un sprijin larg din partea unor persoane de toate convingerile politice.

Naziștii din Ucraina

După ani de zile în care media occidentală a arătat că Ucraina are o problemă legată de proliferarea unor structuri neonaziste, culminând în 2015 cu Congresul SUA care a votat o moțiune prin care oprea finanțarea batalionului ucrainean Azov pe motiv de extremism, odată cu operațiunea militară rusă, problema neonazistă a dispărut brusc iar batalioanele neonaziste au devenit luptători patrioți demni de susținere și onoruri după luptele de la uzina de oțel din Mariupol.


[Opinie, Leonid Bershidsky
Neonaziștii ucraineni nu vor primi banii SUA
Ce se va petrece cu miliția de extremă dreaptă când se va încheia această rundă de lupte?
12 iunie 2015, 7:41 a.m.]

„Dosarele Twitter” au dezvăluit „cenzura din umbră”

Iversen a prezentat un clip video în care directorul executiv al Twitter, Elon Musk, comentează că, până în prezent, toate „teoriile conspirației” pe care oamenii le aveau despre Twitter s-au dovedit a fi adevărate – „dacă nu chiar mai adevărate decât credeau oamenii”.

Trump și Rusia

Media oficială occidentală afirmă de ani de zile că Trump a fost susținut de ruși în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și că dovada ar fi în documentele lui fiscale. La începutul anului însă, acestea au fost publicate și evenimentul nu a fost menționat de niciun canal de știri oficial pentru că nu se putea face nicio legătură între Trump și ruși pe baza lor.

Laptopul lui Hunter Biden

Pe canalele oficiale americane veridicitatea acestui laptop a fost decredibilizată, totul fiind acoperit ca dezinformare rusească. Se susținea că rușii au infiltrat laptopul și au inserat în el date incriminante care ar fi ajuns intenționat la primarul New York, Rudi Juliani. Postarea care urmărea să facă lumină asupra cazului a celor de la New York Post a fost ștearsă din media chiar înainte de alegeri. Însă autenticitatea laptopului a fost confirmată și demonstrează fără dubii consumul de droguri al lui Hunter Biden și apelarea la prostituate dar și legăturile financiare cu Burisma, compania ucraineană de energie și posibila corupție a lui Joe Biden care, prin fiul său, și-a exercitat influența asupra altor țări, precum China. Dar toate aceste date rămân în continuare teorii ale conspirației pentru că orice investigație este refuzată.


[Securitate Națională
Povestea Hunter Biden este dezinformare rusă, spun zeci de foști oficiali din informații
Peste 50 de foști oficiali din serviciile de informații au semnat o scrisoare care pune sub semnul întrebării proveniența unui articol din New York Post despre fiul fostului vicepreședinte
]

Creșterea supravegherii de către stat

Oamenii care în 2020 au arătat că închiderile și mandatele covid-19 ar „schimba structura libertății americane prin introducerea unui stat de supraveghere fără precedent, au fost etichetați de mass-media drept adepți ai teoriei conspirației”, a spus Iversen.

Cu toate acestea, a subliniat Iversen, acum, principalele mijloace de informare în masă ‒ cum ar fi Associated Press ‒ raportează că pandemia nu a făcut decât să accelereze controlul statului asupra cetățenilor și a datelor acestora, într-un mod total netransparent.

Mutațiile virale generate de vaccinul anti-covid-19

La începutul pandemiei, când doctorul Geert Vanden Bossche a avertizat că vaccinurile imperfecte și folosite în exces ar putea duce la mutații virale periculoase, ideea a fost puternic cenzurată pe rețelele de comunicare virtuală, iar Vanden Bossche a fost numit șarlatan”, a spus Iversen.

Cu toate acestea, acum ideea este preluată de mass-media principale”, a spus Iversen, arătând un articol de opinie din 1 ianuarie din Wall Street Journal care se întreabă dacă vaccinurile alimentează noi variante ale covid-19.

Nu puteai pune această întrebare acum doi ani”, a adăugat Iversen.

Scurgerea din laborator a virusului covid-19

Ideea că virusul covid-19 ar fi putut proveni dintr-un laborator a fost puternic defăimată și cenzurată, însă acum există o „discuție legitimă” despre o posibilă scurgere de laborator care a cauzat pandemia.

Nu că este posibil să aflăm adevărul prea curând”, a punctat Iversen, „dar, cu toate acestea, așa-numiții «teoreticieni ai conspirației» au fost din nou îndreptățiți.”

Siguranța vaccinurilor anti-covid

Mass-media oficială a susținut narațiunea că vaccinurile anti-covid-19 erau sigure și eficiente, cu efecte secundare minore, iar oricine credea altceva era ridiculizat și considerat un paria al societății”, a spus Iversen. „Cu toate acestea, acum este de netăgăduit că există efecte secundare grave”, a spus ea.

Big Pharma a recunoscut acum”, a subliniat ea, „că vaccinurile lor anti-covid-19 pot provoca probleme ale miocardului, cheaguri de sânge grave, nu opresc transmiterea și își pierd eficiența în câteva luni”.

Asasinarea lui Kennedy – prima „teorie a conspirației”

Oricine afirma altceva decât versiunea oficială că asasinarea lui Kennedy a fost pusă la cale și înfăptuită de un pușcaș solitar era un adept al teoriei conspirației”, a spus Iversen. Chiar termenul de „teorie a conspirației” pare să fi fost inventat cu această ocazie de CIA pentru a discredita pe oricine se îndoia de versiunea oficială. Însă după 60 de ani de la eveniment, documente declasificate indică o poveste mult mai complexă, cu posibila implicare chiar a CIA.

Citiți și:
Șapte cazuri în care ceea ce oficial era etichetat drept „dezinformare” s-a dovedit a fi exact opusul
15 aşa-zise «teorii ale conspiraţiei» care s-au dovedit în timp a fi adevărate, sau cel puțin altceva decât «simple» conspirații (I)

 

yogaesoteric
13 aprilie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More