Top 3 ceaiuri care combat insomnia

 

Insomnia este o tulburare de somn tot mai prezentă în rândul adulților. Pentru că nu reușim să ne odihnim așa cum trebuie, ne simțim obosiți, lipsiți de energie și nu mai reușim să ne concentrăm la activitățile de zi cu zi. Însă, toate aceste simptome pot fi date uitării dacă începem să bem ceaiuri naturale, cel mai bine sub formă de macerat la rece.

Ceaiurile naturale care combat insomnia sunt:

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este considerat cel mai bun pentru combaterea insomniei. Nu numai că îmbunătățește calitatea somnului, ci are și proprietăți calmante care ameliorează simptomele anxietății și stresului după o zi lungă. În plus, ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatoare și digestive, care previn indigestia. Dacă simți că nu poți adormi, bea seara o ceașcă de ceai sub formă de macerat la rece de mușețel!

Ceai de floarea-pasiunii

Floarea-pasiunii este o plantă medicinală cu proprietăți sedative, care ajută la menținerea sub control a stresului, depresiei și a altor tulburări emoționale relaționate cu problemele de somn. În plus, are proprietăți anxiolitice, antispasmodice și analgezice, toate având efecte asupra tensiunii care provoacă insomnia. Se bea o ceașcă de ceai macerat la rece de floarea-pasiunii înainte de culcare.

Ceai de valeriană

La fel ca mușețelul, valeriana este o plantă folosită foarte des în tratarea tulburărilor de somn, în special pentru cele care sunt provocate de sistemul nervos. Conține compuși sedativi, anxiolitici și antiinflamatori, care relaxează nervii și îmbunătățesc calitatea somnului după ce sunt asimilați de organism. Ceaiul de valeriană este recomandat spre consum seara, chiar cu 30 de minute înainte de culcare, din cauză că provoacă nevoia de somn imediat. Se bea o singură ceașcă de ceai de valeriană.

Citiți și:

Două ingrediente simple – cheia unui somn odihnitor

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (11)

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More