Toţi pacienţii cu cancer au un pH prea acid! Câteva sugestii pentru echilibrarea pH-ului

 

Fiecare organism sănătos trebuie să fie uşor alcalin, pentru ca celulele, reacţiile chimice din cadrul acestora şi bacteriile benefice să funcţioneze în mod corespunzător. Un organism „acid” indică faptul că sistemele nu funcţionează în mod corect.
 

 
 
Echilibrul pH-ului este un aspect important pentru sănătate, astfel că, atunci când pH-ul organismului devine prea acid, trupul este mai vulnerabil la diferite boli:
– metabolism lent, obezitate şi incapacitate de a pierde în greutate;
– tensiune arterială crescută;
– inflamaţie cronică;
– pietre la rinichi;
– diabet zaharat;
– îmbătrânire prematură;
– oase slabe, osteoporoză, fracturi de osoase;
– dureri musculare, dureri articulare şi acumulare de acid lactic;
– energie slabă;
– oboseală cronică;
– digestie lentă.

Interesant este faptul că toţi pacienţii care au cancer au un pH prea acid. pH-ul mai mic este un rezultat al acumulării diferitelor substanţe chimice toxice și al acțiunii medicamentelor.

Atunci când pH-ul corpului scade sub 6,4, enzimele sunt scoase din funcţiune, mineralele, vitaminele şi suplimentele alimentare nu pot fi asimilate în mod corespunzător, iar digestia nu poate funcţiona în mod corect. Acest pH acid reduce capacitatea de a produce energie în celule, de a repara ceea ce este deteriorat, de a detoxifia celulele și a elimina metalele grele, ducând la oboseală şi boală.

pH-ul joacă un rol important în orice proces care operează în interiorul trupului. Bacteriile, virusurile, fungii și ciupercile (inclusiv candida) nu pot supravieţui într-un mediu alcalin, şi nici tumorile (celulele canceroase în schimb prosperă într-un mediu cu pH acid, cu un conținut de oxigen scăzut).

Organismul încearcă să folosească rezervele sale minerale alcaline, cum ar fi calciul din oase, sodiu din stomac pentru a funcţiona corect. Această condiţie particulară poate aduce osteoporoză şi alte boli.

Cancerul nu poate exista într-un mediu cu pH echilibrat. De aceea, celulele canceroase nu pot afecta inima, pentru că există un flux constant de sânge bogat în oxigen care vine de la plămâni către inimă, iar pH-ul sanguin ridicat (bazic) elimină toxinele acide. Când nu există un nivel corespunzător de oxigen, glucoza fermentează, producând acid lactic. Acest fapt conduce la un pH mai scăzut în interiorul celulelor.

Pacienţii cu cancer terminal au aproape întotdeauna pH-ul urinei şi salivei variind între 4,0 şi 5,5 (acid). Când cancerul metastazează, pH-ul scade la niveluri chiar mai mici decât anterior (devine și mai acid).

Din fericire, puteţi verifica cu uşurință nivelul pH-ului la domiciliu. Trebuie doar să cumpăraţi din farmacie nişte benzi de testare a pH-ului. Puteţi măsura nivelul pH-ului pe tot parcursul zilei, dar este recomandat să faceţi acest lucru dimineaţa. Valorile pH-ului urinei dar şi al salivei ar trebui să fie cuprinse între 6,5 şi 7,5.

Dacă pH-ul organismului dvs. este acid, sau chiar pentru a preîntâmpina o astfel de situație ce vă predispune la boli, este indicat să acționați neîntârziat în sensul echilibrării pH-ului.
Urmăriți să includeţi cât mai multe obiceiuri sănătoase în stilul vostru de viaţă şi asiguraţi-vă că vă controlaţi stresul, deoarece acesta poate afecta în mod semnificativ nivelul pH-ului.
Beți multă apă, mâncaţi alimente sănătoase, alcaline, şi practicaţi respiraţia profundă, pentru a reduce mediul acid din organism.

 


 

 Citiţi şi:
10 alimente alcaline pe care este binevenit să le consumi zilnic spre a fi sănătos
Alimentația și pH-ul
Calea către o sănătate perfectă: echilibrul între acid și alcalin

 

yogaesoteric
30 martie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More