Totul în viaţa mea e ÎNAINTE de a practica YOGA şi DUPĂ

În viaţa oricărui om există evenimente care îl fac să împartă totul în ÎNAINTE şi DUPĂ. Pentru mine una dintre aceste răscruci a fost momentul în care am început cursul de YOGA şi l-am întâlnit pe Ghidul meu spiritual. Într-un mod greu de explicat în cuvinte sunt tot eu cea de dinainte şi totuşi sunt complet transformată. Fiecare zi, fiecare nou element pe care Ghidul spiritual ni-l revelează la curs sau în timpul taberelor de YOGA, fiecare minut de practică mă aduce mai aproape de mine, transformându-mă în… mine.  

ÎNAINTE eram ceea ce în mod obişnuit se numeşte o persoană realizată din punct de vedere material şi social. O relaţie reuşită, prieteni, un serviciu bine plătit, casă, maşină, bani pentru vacanţe, etc. Aparent aveam totul, dar totuşi lipsea ceva greu de definit, ceva esenţial, ceva fundamental ca o nevoie adânc înrădăcinată în fiinţa mea, o nevoie a sufletului. Acum am în continuare toate acestea în ciuda faptului că mai mulţi dintre cunoscuţii mei mi-au „profetizat“ că dacă mă apuc de YOGA o să rămân fără serviciu, fără casă şi fără prieteni. DUPĂ, am învăţat să fiu. Iar în privinţa lui „a avea”, am descoperit cu încântare că tot ceea ce eu consideram că am, era de fapt un dar de la DUMNEZEU. ÎNAINTE, credeam că pentru a obţine ceva trebuie să fac mari eforturi şi că doar eu, cu forţele mele proprii trebuie să fac, nimeni altcineva nu mă poate ajuta. DUPĂ, am trăit la modul concret şi repetat faptul că pentru fiecare mic efort pe care îl fac, DUMNEZEU îmi dăruieşte de mii de ori mai mult. Am învăţat să bat, şi am aflat că mi se deschide de fiecare dată. Am descoperit Graţia divină. Am simţit cât de mult ne iubeşte DUMNEZEU. Am învăţat să mă abandonez lui DUMNEZEU, am învăţat să am încredere în el, şi într-un mod tainic aceasta m-a făcut să am mai multă încredere în mine, şi să mă iubesc pe mine şi pe ceilalţi.

Toţi aceşti ani au fost o trezire treptată. ÎNAINTE, dormeam adânc. DUPĂ, am început să mă trezesc, din ce în ce mai mult, trecând prin niveluri gradate de conştienţă. Ghidul meu spiritual mi-a deschis o poartă spre o altă lume, infinită, de o frumuseţe şi o bogăţie indescriptibilă. Mi-a oferit un model. Mi-a arătat că se poate trăi într-un mod divin chiar în această lume, cu toate constrângerile şi limitările ei. ÎNAINTE, mă simţeam prinsă ca într-o închisoare. DUPĂ, m-am simţit liberă şi am putut să savurez frumuseţea care este peste tot în jurul nostru. Ceea ce ÎNAINTE părea întâmplare a devenit plin de semnificaţii DUPĂ, pe care ÎNAINTE nu le percepeam. Totul a căpătat rost. Până şi momentele în care îmi era greu, până şi obstacolele pe care le aveam de depăşit. Am învăţat să trăiesc.

C. N., anul 8 de YOGA

Citiţi şi:

YOGA: Sectă sau Cale Spirituală?
În călătoria noastră spirituală oricine poate face un salt direct de la nivelul de jos, la cel mai înalt

yogaesoteric
octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More