„Turnați aici!” – Aplicația lansată de China comunistă, un model pentru Occident

Regimul comunist din China a lansat o nouă aplicație prin care cetățenii sunt încurajați să-i toarne pe cei care exprimă „opinii greșite” pe Internet.

Noua platformă îi vizează pe toți cei care critică conducerea dictatorială a Partidului Comunist Chinez, pun în discuție versiunea oficială a istoriei naționale sau „dezinformează”.

Site-ul și aplicația au fost inaugurate cu mândrie de către Administrația chineză a Spațiului Cibernetic, iar autoritățile au făcut apel la utilizatori să joace un „rol activ” în identificarea „persoanelor răuvoitoare care deformează realitatea și derutează” populația.

De o bucată de vreme, anumite persoane cu motive ascunse… au răspândit online declarații istorice nihiliste, deformând în mod răuvoitor, defăimând și negând istoria Partidului, istoria militară și națională, în încercarea de a zăpăci gândirea oamenilor”, se arată în anunțul făcut de Administrația Spațiului Cibernetic, citat de Reclaim The Net.

Sperăm că majoritatea utilizatorilor de Internet vor juca un rol activ în supravegherea societății… și vor raporta cu entuziasm informațiile nocive.”

După cum notează autorul articolului, inițiativa regimului comunist de la Beijing nu este surprinzătoare, deoarece a avut loc înaintea aniversării centenarului Partidului Comunist Chinez, din iulie, „când mesajele și discursurile era necesar în mod deosebit să fie menținute curate”.

În China funcționează deja un sistem de „credit social” prin care se acordă note pentru atitudinea politică și civică a cetățenilor. În funcție de note, de pildă, un chinez are dreptul să se suie (sau nu) în avion sau în tren și, dacă da, la ce clasă anume.

Tot sistemul de credit social îi poate permite înscrierea copilului la o școală bună, îi dă dreptul la credit bancar sau la un serviciu mai bine plătit. Pe de altă parte, „repetenții”, cei care nu se ridică peste un nivel minim al „mediei”, devin paria ai comunității și, practic, muritori de foame.

Cel mai important criteriu al creditului social este fidelitatea față de Partidul Comunist și de linia sa politică.

În ultimii ani, sistemul de credit social chinez pare să inspire și Occidentul.

Rețelele de comunicare virtuală occidentale, incitate de presă, organizează deja adevărate vânători de vrăjitoare, care au ca rezultat ostracizarea, interzicerea exprimării și pierderea locului de muncă pentru cei care exprimă „opinii greșite”. Adică exact la fel ca în China.

Citiți și:
O listă a Partidului Comunist Chinez scursă în presă divulgă infiltrarea a 1,95 milioane de chinezi în corporațiile Big Pharma și guverne occidentale
O companie chineză a furnizat serviciilor secrete din China date sensibile despre milioane de politicieni și oameni de afaceri de top din occident
China, războiul împotriva banilor fizici, criptomonedele, dominația mondială și necesitatea rezervelor de aur

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More