UE ne bagă pe gât larva gândacului de bălegar! A fost avizată să devină aliment!

Cine și ce să mai înțeleagă? Dacă până acum ceva vreme ideea că în galantarele unui magazin sau ale unei patiserii, de exemplu, ar putea apărea insecte – muște sau, și mai și, gândaci, era de neconceput, și se presupunea că apar sancțiuni la adresa comercianților pentru nerespectarea normelor de igienă, mai nou tot mai multe insecte sunt autorizate pentru a intra în alimentația populației din statele membre UE.

Larva gândacului de bălegar este deja a patra insectă comestibilă avizată de Uniunea Europeană. Ea poate fi consumată ca atare, ori sub formă de pudră.

Alături de larva gândacului de bălegar, pe lista avizată de specialiști apar și viermele de făină, lăcusta călătoare, dar și greierele de casă. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) menționează însă, în avizul său științific, că larvele de gândac de bălegar pot provoca reacții la persoanele alergice la crustacee și la acarieni – și nu ar fi indicat să fie consumate de copii. Așadar cei mici n-ar fi bine să ajungă să aibă în „meniu” un astfel de „produs”.

Daea: „Aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului…”

Vestea despre noua „delicatesă” ce primește undă verde la nivelul UE vine în contextul în care la începutul acestui an ministrul Agriculturii dădea de înțeles că îi vine greu să creadă că un om ar putea mânca de bunăvoie gândaci. Oficialul spunea, în urmă cu câteva săptămâni, la un post TV, că abia dacă-ți mai vine să intri într-un bloc după ce vezi un gândac pe scară, dar să și mănânci o astfel de insectă.

Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc, cum să-l bagi pe ăsta în gură?”, spunea Petre Daea.

Citiți și:
DARPA, insecte, știință țicnită și noi (oamenii): Nu ai unde să te ascunzi
I-au obligat să mănânce insecte la școală! Îndoctrinarea celor mici în „Marea resetare alimentară”
Insectele ca hrană? Un fleac. Vom fi nevoiți să mâncam cadavre umane, susține cât se poate de serios un cercetător suedez

 

yogaesoteric
4 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More